شناسهٔ خبر: 196935 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

۴۶ هزار هکتار زمین، با ظرفیت ساخت یک میلیون و ۶۶۳ هزار واحد مسکونی به طرح‌های مسکن اختصاص یافت؛

ثبت رکورد بی‌سابقه در تخصیص زمین برای مسکن در کشور

ع عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن اختصاص زمین در چند سال اخیر و بعد از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن را بی‌نظیر و بی‌سابقه در تاریخ تامین زمین دانست.

 به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی سازمان ملی زمین و مسکن، تقی رضایی عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن، گفت: اختصاص زمین در چند سال اخیر و بعد از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، در این سازمان برای طرح‌های مسکن دولتی بی‌نظیر بوده و سازمان ملی زمین و مسکن توانسته یک رکورد بی‌سابقه را در تاریخ تامین زمین به منظور احداث مسکن در کشور به ثبت برساند.

 رضایی گفت: پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، بالغ بر ۴۶ هزار هکتار زمین، با ظرفیت ساخت یک میلیون و ۶۶۳ هزار واحد مسکونی به طرح‌های مسکن در دولت، اختصاص یافت که این در مقایسه با طرح‌های دولت‌های قبلی از جمله طرح عظیم مسکن مهر که حدود ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی سازمان ملی زمین را به خود اختصاص داد، کار به مراتب بزرگ‌تری بود.

 عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به برخی شبهات در خصوص تفاوت میزان اختصاص زمین به طرح‌های دولتی و میزان کل اراضی در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن، بار دیگر تاکید کرد: آنچه به استناد قانون مسلم است، سند تمام زمین‌هایی که داخل حریم و محدوده شهرها قرارمی‌گیرند، به نام سازمان ملی زمین و مسکن، به نمایندگی از دولت صادر می‌شود اما عموماً، این اراضی برای اینکه قابلیت ساخت پیدا کنند، حتماً باید تاییدیه‌ها و مصوبات لازم را از کارگروه‌های تخصصی زیربنایی و شهرسازی و شورای برنامه‌ریزی استان‌ها دریافت کنند. ضمن اینکه قانونگذار پیش‌بینی کرده که در اراضی چهارگانه محیط‌زیست، اراضی درجه یک و دو کشاورزی و اراضی جنگلی که قانون ساخت مسکن در آنها را منع کرده، سازمان ملی زمین و مسکن اجازه تغییر کاربری اراضی را ندارد؛ بر همین اساس است که کارگروه‌های تخصصی این مستثنیات قانونی را درنظر گرفته و براساس آن، اجازه ساخت مسکن و تغییر کاربری اراضی را مطرح می‌کنند.

 وی یادآور شد: تمامی اراضی موجود در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن، اراضی مسکونی نیست و از اراضی موجود، هزاران هکتار زمین، کاربری‌های فضای سبز، عمومی و کاربری‌های پشتیبانی طرح‌های مسکن را به خود اختصاص می‌دهند.

 رضایی توضیح داد: برای اینکه زمینی قابل ساخت شود، حتماً باید کارگروه‌های تخصصی از جمله شورای برنامه‌ریزی استان و کارگروه زیربنایی و شهرسازی که در استان‌ها با ریاست استاندار تشکیل می‌شود، با ملاحظات و نگاه‌های فنی و آمایشی موضوعات تخصصی را بررسی کنند.

 عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن تصریح کرد: دولت در سال‌های اخیر تمامی زمین‌هایی که در اختیار داشته و در رسانه‌ها از آن یاد می‌شود را برای موضوع مسکن ارائه کرده است.

 وی با اشاره به ابلاغ قانون جهش تولید مسکن و ظرفیت‌سازی این قانون، عنوان کرد: سازمان ملی زمین و مسکن توانست در قالب مواد ۸ تا ۱۱ این قانون، زمین‌های بسیاری را احصا کرده و برای طرح‌های دولتی مسکن اختصاص دهد.

 این مدیر ارشد حوزه مسکن در کشور با بیان اینکه ۴۶ هزار هکتار اختصاص یافته به طرح‌های مسکن، فارغ از زمین‌هایی است که برای شهرک‌های مسکونی و اراضی روستاهای داخل حریم شهرها به امر مسکن اختصاص یافته، گفت: با احتساب موارد اخیر، سازمان ملی زمین و مسکن توانسته یک رکورد بی‌سابقه را در تاریخ احداث مسکن در کشور به ثبت برساند.

 رضایی اضافه کرد: ضمن اینکه موضوع زمین در تولید مسکن بحث اولیه است و همه دستگاه‌هایی که مرتبط با ساخت مسکن هستند از جمله وزارت نیرو، وزارت آموزش و پرورش و همچنین دستگاه‌های تامینی و امنیتی کشور براساس تعهداتی که قانون برعهده آنها قرار داده، باید به موازات ارائه زمین، برای رفع مشکل مسکن اقدام کنند.

 عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن، خاطرنشان کرد: مطمئناً سازمان ملی زمین و مسکن با همان شدت قبلی در راستای تامین زمین اقدام خواهد کرد و این، همان چیزی است که در سیاست‌های کلی کشور ابلاغ شده است.

 وی تامین مسکن محرومان، مسکن اقشار ویژه، اجرای طرح نهضت ملی مسکن و قانون جوانی جمعیت را از جمله مواردی دانست که سازمان ملی زمین و مسکن در حال اجرای آن است و ادامه داد: تمامی این طرح‎ها براساس قوانینی که به صورت دائمی ابلاغ شده از جمله قانون برنامه هفتم توسعه، در این سازمان دنبال می‌شوند.

 رضایی در پایان بار دیگر تاکید کرد: سازمان ملی زمین و مسکن مطمئناً عامل به قانون و متعهد به برنامه‌های ابلاغی است و زمین‌های مستعد ساخت مسکن را با تمام توان تامین خواهد کرد.