شناسهٔ خبر: 197801 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

بازدید میدانی معاون عمرانی استاندار از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در بجستان و یونسی خراسان رضوی

اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی  معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی به همراه مدیرکل راه و شهرسازی استان با حضور در شهرستان بجستان، از پروژه‌های نهضت ملی مسکن و طرح‌های بازآفرینی شهری در شهرهای بجستان و یونسی بازدید میدانی کرد و ضمن بررسی وضعیت اجرایی، خواستار تسریع در رفع موانع موجود شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خراسان رضوی)، علیرضا قامتی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، به همراه وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی استان، با حضور در شهرستان بجستان، از پروژه‌های در حال اجرای نهضت ملی مسکن در شهرهای بجستان و یونسی بازدید میدانی کردند.

در این بازدید، عملکرد طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس گزارش ارائه‌شده، برنامه احداث مسکن در بجستان ۳۳۵۲ واحد بوده که تاکنون ۳۸۷۱ واحد در مرحله اجرا قرار گرفته‌اند.

جزئیات عملکرد پروژه‌ها به تفکیک زیر اعلام شد: بخش حمایتی (انبوه‌سازی و گروه ساخت): ۵۷۵ واحد هدف‌گذاری شده که تاکنون ۲۲۵۴ واحد اجرایی شده است. بازآفرینی شهری: از ۱۴۰۰ واحد برنامه‌ریزی شده، تنها ۷۱ واحد وارد فاز اجرا شده‌ است. خودمالکی: ۱۵ واحد از مجموع ۲۲۱ واحد هدف‌گذاری شده اجرا شده‌ است. مسکن روستایی: ۱۵۳۱ واحد از ۱۱۵۶ واحد برنامه‌ریزی شده به مرحله اجرا رسیده‌ است.

 همچنین، تاکنون ۳۳۶۰ نفر به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند که از این میان، ۱۴۱۷ نفر موفق به عقد قرارداد شده‌اند. میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها نیز ۳۸.۴۴ درصد گزارش شده است.

 در حوزه حمایت از سیاست‌های جمعیتی، در شهر بجستان ۶۲۵ متقاضی در طرح جوانی جمعیت ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد، ۲۷۳ نفر تأیید نهایی شده و برای ۱۰۰ نفر زمین تأمین شده است. در شهر یونسی نیز از ۷۳ ثبت‌نامی، ۴۹ نفر تأیید نهایی و ۱۸ نفر موفق به دریافت زمین شده‌اند.

 در بخش بررسی مشکلات اجرایی، اعلام سازمان زمین‌شناسی درباره وجود گسل در محدوده سایت ۲۷ هکتاری بجستان، مانع تصویب نهایی طرح تفکیکی این پروژه شده است. مسئولان شهرستان در این بازدید خواستار تعیین تکلیف سریع وضعیت این سایت و همچنین تسریع در اجرای سایت ۲۲ هکتاری بهشت شدند. دراین‌خصوص پیشنهاد شد هزینه‌های تکمیل و رفع نواقص توسط متقاضیان تأمین و اجرای پروژه به شهرداری واگذار شود.

 این بازدید باهدف بررسی میدانی میزان پیشرفت پروژه‌ها، شناخت چالش‌های اجرایی و پیگیری مطالبات متقاضیان صورت گرفت و مقرر شد موضوعات مطرح‌شده برای تصمیم‌گیری در جلسات تخصصی پیگیری شود.