شناسهٔ خبر: 230489 - سرویس وزارتی
نسخه قابل چاپ

وزیر راه و شهرسازی:

تحویل و بهره‌برداری از واحدهای مسکونی همراه با خدمات پشتیان مسکن

ببینید| فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در آیین افتتاح متمرکز ۲ هزار و ۲۹۵ واحد مسکونی استان همدان که به مناسبت هفته دولت برگزار شد بر تعهد این وزارتخانه بر تحویل و بهره‌برداری از واحدهای مسکونی همراه با خدمات پشتیبان مسکن تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق، امروز سه‌شنبه سوم شهریور در در این آیین در نهاوند، با اشاره به تعهد دولت برای تعیین تکلیف واحدهای نهضت ملی مسکن، از برنامه‌ریزی برای افتتاح واحدهای دارای بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال خبر داد.

پروژه‌های مسکن و حمل و نقل در شرایط دشوار کشور از رمق نیفتاد

صادق با گرامیداشت یاد امام‌خمینی(ره) و شهدا و قدردانی از مردم و دست‌اندرکاران امور کشور، اظهار کرد: در شرایط دشوار اخیر، تلاش همه دستگاه‌ها بر این بوده است که پروژه‌های حوزه مسکن، راه و زیرساخت از حرکت و رمق نیفتند، اگرچه ممکن است در برخی موارد بر سرعت اجرای پروژه‌ها تأثیر گذاشته باشد.

۳۵۰ هزار نفر از واجدان شرایط دریافت مسکن از دهک‌های کم‌درآمدی هستند

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تعهدات ایجادشده در طرح‌های مسکن، گفت: حدود ۸۵۰ هزار نفر در این طرح واجد شرایط شناخته شده‌اند که حدود ۳۵۰ هزار نفر از آنها در دهک‌های یک تا چهار قرار دارند. تعهد ما این است که آورده مردم که به امانت در اختیار پروژه‌ها قرار گرفته، بلاتکلیف نماند.

تحویل ۸۰ هزار واحد مسکونی در دولت چهاردهم

صادق افزود: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار واحد از این واحدها افتتاح و تحویل شده که حدود ۸۰ هزار واحد آن طی دو سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است.

وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: در افتتاح پروژه‌ها صرفا تکمیل ساختمان ملاک نیست و تلاش می‌کنیم آب، برق، گاز، آسانسور و سایر الزامات بهره‌برداری نیز تأمین شده باشد تا هزینه‌های اضافی به مردم تحمیل نشود.

صادق ادامه داد: خدمات پشتیبان و دسترسی به سایت‌ها نیز باید همزمان با ساخت واحدهای مسکونی دنبال شود و احداث مدرسه، پارک، فضای سبز و مسجد نیز در کنار پروژه‌ها مورد توجه قرار گیرد تا هنگام تحویل، بخش قابل توجهی از خدمات مورد نیاز مردم قابل استفاده باشد.

مسکن محرومان در اولویت قرار دارد

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به شرایط اقتصادی دهک‌های پایین گفت: حدود ۳۵۰ هزار نفر از متقاضیان در دهک‌های یک تا چهار قرار دارند و ممکن است در تأمین آورده‌های بعدی با مشکل مواجه شوند. به همین دلیل، با تأکید رئیس‌جمهور بر توجه به معیشت اقشار محروم، مسکن محرومان در اولویت قرار گرفته است.

وی از استفاده از تسهیلات ویژه دهک‌های پایین و ظرفیت منابع صندوق ملی مسکن خبر داد و گفت: در استان‌های مختلف، موضوع تسهیلات دهکی در حال پیگیری است تا به کمک متقاضیان دهک‌های پایین بیاید.

صادق با اشاره به ظرفیت بنیاد مسکن افزود: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مسکن شهری استان همدان توسط بنیاد مسکن اجرا می‌شود، تسهیلات ویژه بنیاد مسکن برای روستاییان و اقشار محروم نیز در این مسیر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

استفاده از ظرفیت تهاتر زمین و تسهیلات ویژه دهک‌ها

وی تأکید کرد: هدف، ایجاد سکونت برای دهک‌های پایین، به ویژه دهک‌های یک تا پنج است و برای این منظور از ظرفیت زمین، تهاتر زمین با پیمانکاران و تسهیلات استفاده می‌کنیم. امیدوارم در شش تا هفت ماه آینده شاهد جهش در افتتاح و تحویل واحدهای مسکونی باشیم.

اولویت تکمیل واحدهای بالای ۸۰ درصد پیشرفت

وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم در سراسر کشور واحدهایی را که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند در اولویت قرار دهیم و تا پایان سال، مشکلات باقی‌مانده این پروژه‌ها، از جمله مشکلات زیرساختی، برطرف شود. پروژه‌های دارای بیش از ۹۰ درصد پیشرفت نیز در ماه‌های آینده در اولویت بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

رفع بخشی از مشکلات مربوط به زمین های همدان با پیگیری استاندار 

وی با اشاره به وضعیت تأمین زمین در استان همدان اظهار کرد: توپوگرافی، شیب زمین و مشکلات زیرساختی از جمله چالش‌های تامین زمین در این استان است، اما با هدایت و پیگیری استاندار، بخشی از مشکلات زمین‌هایی که در سال‌های گذشته به نتیجه نرسیده بودند، در حال رفع است و انتظار می‌رود در ماه‌های آینده شاهد افزایش پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در پایان با قدردانی از مردم استان همدان و همه دستگاه‌های خدمات‌رسان، مدیران، کارشناسان، کارگران، مهندسان و مشاورانی که در اجرای پروژه‌ها مشارکت داشته‌اند، ابراز امیدواری کرد واحدهای تحویلی برای مردم استان خیر و برکت به همراه داشته باشد.