شناسهٔ خبر: 23341 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

برگزاری همایش محیط‌زیست در بندر شهیدرجایی/ تشکیل نخستین سمن زیست‌محیطی حوزه دریایی و بندری هرمزگان

همایش همزمان با هفته گرامیداشت محیط زیست، همایشی با حضور مسئولان و فعالان زیست‌محیطی حوزه دریایی و بندری استان هرمزگان در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی بندر شهیدرجایی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، حمیدرضا محمدحسینی در این همایش که جمع کثیری از مدیران و کارشناسان واحد های HSE شرکت‌های مستقر در بندر شهیدرجایی و همچنین فعالان و دوستداران محیط زیست حضور داشتند، از رسالت‌های مهم سازمان بنادر در زمینه صیانت از محیط زیست دریایی و ساحلی سخن به میان آورد.

وی افزود: استان هرمزگان به دلیل همجواری با دو پهنه آبی دریای عمان و خلیج فارس، برخورداری از ۲ هزار و ۲۳۸ کیلومتر نوار ساحلی و ... از یک اکوسیستم حساس برخوردار است که ترویج آگاهی‌های زیست محیطی و فرهنگسازی در این رابطه ضرورت دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان خواستار توجه بیشتر مسئولان استان و همچنین فعالان و دست اندرکاران منطقه منطقه صنعتی غرب بندرعباس به رعایت الزامات زیست محیطی در مسیر توسعه اقتصادی استان هرمزگان شد.

محمد حسینی ضمن اشاره به تاکیدات و تدابیر مهندس "ایدنی" مدیرکل بنادر استان بر لزوم تقویت و حضور موثر واحد HSE در بزرگترین بندر تجاری کشور، گفت: صیانت از محیط زیست دریایی و ساحلی به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار مسئولان بندر شهید رجایی قرار دارد.

اسماعیل مکی زاده رییس اداره حفاظت و نجات دریایی استان هرمزگان به بیان گزارشی از اقدامات و دستاوردهای بندر شهید رجایی در اجرای الزامات مربوط به کنوانسیون‌های بین المللی پرداخت و گفت: سازمان بنادر به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در بیش از ۳۰ کنوانسیون بین المللی دریایی و بندری عضو است که از جمله آن کنوانسیون مارپُل در زمینه مقابله با آلودگی‌های دریایی است.

سید مشکوه جلیلیان رییس اداره تعمیر و نگهداری تجهیزات خشکی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان از اجرای طرح ساماندهی، نوسازی و بهسازی کامیون‌ها و کِشنده‌های فرسوده و غیراستاندارد در بندر شهید رجایی طی سالیان گذشته به عنوان اقدامی موثر برای کاهش آلایندگی ها در این مجتمع عظیم بندری سخن گفت.

وی همچنین اجرای طرح شناسنامه‌دار کردن بیش از ۴ هزار و ۱۰۰ تجهیز مختلف در بزرگترین بندر تجاری کشور و صدور گواهینامه‌های یکساله و دوره‌ای در زمینه ایمنی و صلاحیت کار آنها را به عنوانی اقدامی دیگر در کاهش اثرات منفی زیست محیطی فعالیت‌های عملیاتی در این بندر دانست.

صابر قاسمی استاد دانشگاه، پژوهشگر با ارایه یک گزارش علمی، گوشه‌هایی از اهمیت سرمایه‌ها و پتانسیل‌های ارزشمند ثروت‌های طبیعی و زیست محیطی استان هرمزگان را برای حضار تشریح کرد و به بیان برخی تهدیدات و چالش‌های مربوط به تخریب طبیعت و نابودی گونه‌های مهم تنوع زیستی در این استان پرداخت.

شایان ذکر است، در بخش دیگری از این مراسم نخستین سازمان مردم نهاد (سمن) زیست محیطی حوزه دریایی و بندری هرمزگان رونمایی شد و دوستداران محیط زیست در بندر شهید رجایی از این پس می‌توانند در قالب یک انجمن شناسنامه‌دار به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود بپردازند.

تجلیل از فعالان و دست اندرکاران حوزه محیط زیست شامل دونفر از اعضای شورای اداری به عنوان حامی محیط زیست، دو تن از ساکنان شهرک‌های مسکونی شهید رجایی و شهید باهنر که کمترین میزان مصرف آب و برق داشته‌اند، یک نفر از کارگران پاکبان و یک نفر کارگر فضای سبز به عنوان برنامه پایانی این همایش بود.

همچنین به ۶ نفر از کارکنان بندر شهید رجایی که پیشنهادات راهکارهایی را در خصوص مصرف بهینه انرژی در این مجتمع بندری و شهرک‌های مسکونی ارایه کرده بودند، جوایزی اهداء شد.

نظر شما