شناسهٔ خبر: 237092 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی لارستان:

تصمیمات امروز کمیته سیما و منظر، آینده معماری و شهرسازی منطقه را رقم می‌زند

جلسه کمیته سیما و منظز مدیرکل راه و شهرسازی لارستان در هفتمین جلسه کمیته ارتقای کیفی سیما و منظر استانی این اداره کل در سال جاری، اظهار کرد: با بیان اینکه آثار تصمیمات شهرسازی در کوتاه‌مدت نمایان نمی‌شود، تصریح کرد: تصمیماتی که امروز در خصوص نمای ساختمان‌ها، جداره‌های شهری، خطوط آسمان، معابر و فضاهای عمومی اتخاذ می‌کنیم، ممکن است آثار واقعی خود را ۱۰ تا ۲۰ سال آینده نشان دهند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی لارستان، هفتمین جلسه کمیته ارتقای کیفی سیما و منظر استانی اداره کل راه و شهرسازی لارستان در سال جاری با حضور اعضا و صاحب‌نظران حوزه معماری و شهرسازی برگزار شد.
سجاد میرزایی مدیرکل راه و شهرسازی لارستان در این نشست ضمن قدردانی از تلاش‌ها و مشارکت اعضای کمیته، اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیری‌ها و تلاش‌های صورت‌گرفته، به‌ویژه در یک سال و نیم گذشته، جلسات کمیته سیما و منظر شهری از پویایی و اثربخشی مطلوبی برخوردار شده و این مجموعه توانسته است ظرفیت ارزشمند خود را در مسیر ارتقای کیفیت معماری و شهرسازی منطقه به نمایش بگذارد.
وی با اشاره به اهمیت تصمیم‌گیری جمعی در حوزه معماری و شهرسازی افزود: بسیاری از مجموعه‌های شهری ماندگار در تاریخ، حاصل هم‌اندیشی و خرد جمعی معماران و صاحب‌نظران بوده‌اند. امروز نیز فعالیت این کمیته فرصتی فراهم کرده است تا علاوه بر اتخاذ تصمیمات کارشناسی، دیدگاه‌ها و مصوبات مرتبط با توسعه شهری ثبت و مستند شوند و به بخشی از تاریخ شهرسازی منطقه تبدیل شوند.
مدیرکل راه و شهرسازی لارستان با بیان اینکه آثار تصمیمات شهرسازی در کوتاه‌مدت نمایان نمی‌شود، تصریح کرد: تصمیماتی که امروز در خصوص نمای ساختمان‌ها، جداره‌های شهری، خطوط آسمان، معابر و فضاهای عمومی اتخاذ می‌کنیم، ممکن است آثار واقعی خود را ۱۰ تا ۲۰ سال آینده نشان دهند؛ ازاین‌رو لازم است در تصمیم‌گیری‌ها، علاوه بر ملاحظات فنی و ضوابط قانونی، ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های موجود در منطقه لارستان، اظهار داشت: در حوزه استحفاظی لارستان فرصت‌های ارزشمندی برای ارتقای کیفیت معماری و شهرسازی وجود دارد. از یک سو، ظرفیت اقتصادی و توان مالی مناسب در برخی پروژه‌ها امکان اجرای طرح‌های باکیفیت را فراهم می‌کند و از سوی دیگر، وجود سرمایه‌های تاریخی و معماری ارزشمند در شهرها و روستاهای منطقه، پشتوانه مهمی برای هویت‌بخشی به توسعه‌های جدید است.
مدیرکل راه و شهرسازی لارستان با تأکید بر ضرورت توجه به پروژه‌های شاخص شهری افزود: پروژه‌های بزرگ، از جمله سایت‌های ۱۰ هکتاری شهر لار که امروز به عنوان یکی از دستور کار های جلسه روی آن بحث شد و نیز مجموعه‌های مسکونی، باید با نگاهی بلندمدت و مبتنی بر اصول معماری و شهرسازی طراحی و اجرا شوند، به‌ گونه‌ای که تصمیمات و طرح‌های مصوب صرفاً در حد پیشنهاد باقی نمانند و سازوکار لازم برای اجرای صحیح آن‌ها پیش‌بینی شود. انتظار داریم پروژه‌هایی که امروز طراحی و اجرا می‌شوند، در سال‌های آینده به‌عنوان نمونه‌های موفق معماری و شهرسازی منطقه مورد افتخار قرار گیرند.
وی همچنین بر ضرورت حفظ و احیای بافت‌های تاریخی تأکید کرد و گفت: لارستان از پیشینه غنی معماری برخوردار است و بافت تاریخی لار و سایر شهرهای منطقه، گنجینه‌ای ارزشمند از هویت فرهنگی و تمدنی این سرزمین به شمار می‌روند. باید ضمن حفظ این سرمایه‌ها، زمینه احیا و بهره‌برداری مناسب از آن‌ها را فراهم کنیم. همچنین توجه به معماری دوره‌های مختلف تاریخی، از جمله معماری دوره پهلوی و معماری معاصر، می‌تواند از گسست هویتی در روند تحول معماری منطقه جلوگیری کند.
مهندس میرزایی با اشاره به برخی نمونه‌های معماری معاصر در لارستان، از جمله ساختمان برج فناوری و سایر پروژه‌های ساختمانی، این آثار را نشان‌دهنده وجود ظرفیت و علاقه‌مندی به معماری و کیفیت فضایی در منطقه دانست و افزود: می‌توان با هدایت این ظرفیت‌ها از طریق کمیته سیما و منظر شهری، میان هویت تاریخی، نیازهای اجتماعی و اقتصادی امروز و نگاه آینده‌نگر در معماری و شهرسازی پیوند برقرار کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت مشارکت فعال شهرداران و معاونان شهرسازی شهرداری‌های حوزه استحفاظی در جلسات کمیته تأکید کرد و گفت: اثربخشی تصمیمات این کمیته مستلزم همراهی مجموعه مدیریت شهری و پایبندی به مصوبات کارشناسی آن است. حضور شهرداران و معاونان شهرسازی و بهره‌گیری از نظرات تخصصی آنان می‌تواند به ارتقای سطح تصمیم‌گیری‌ها و اجرای مؤثرتر مصوبات کمک کند.
مدیرکل راه و شهرسازی لارستان در پایان، ضمن قدردانی مجدد از اعضای کمیته، اساتید، مشاوران و کارشناسان حاضر در جلسات، هدف نهایی این تلاش‌های جمعی را ارتقای کیفیت زندگی شهروندان دانست و ابراز امیدواری کرد: با تداوم تصمیم‌گیری‌های کارشناسی و هم‌افزایی صاحب‌نظران، روزی شاهد رضایت شهروندان از زیبایی خیابان‌ها، ساختمان‌ها و فضاهای عمومی شهر باشیم و همگی به سهم خود در بهبود کیفیت زندگی و افزایش نشاط اجتماعی مردم نقش‌ آفرینی کنیم.