شناسهٔ خبر: 25551 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

معاون وزیر راه و شهرسازی به پایگاه خبری خبر داد:

بهره‌برداری از ۴۰ بیمارستان با مجموع ۵۷۰۰ تخت تا پایان دولت یازدهم/ اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان به پروژه‌های بیمارستانی در سال جاری/ تحویل ۵ بیمارستان در مرداد ماه

محمدجواد علیزاده مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی و عمومی از بهره‌برداری از ۴۰ بیمارستان با مجموع ۵۷۰۰ تخت تا پایان دولت یازدهم خبر داد و گفت: تحویل بیمارستان‌های تکمیل شده از هفته آینده آغاز می‌شود.

محمدجعفر علیزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، از ۱۰۰ بیمارستان در دست ساخت با مجموع ۲۴هزار تخت در کشور خبر داد و گفت: علاوه بر اعتبارات مصوب، امسال ۵۰۰ میلیارد تومان از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به پروژه‌های بیمارستانی اختصاص پیدا کرد.

وی افزود: طبق یک بررسی و برنامه‌ریزی فشرده تصمیم بر بهره‌برداری از ۴۰ بیمارستان با مجموع پنج هزار و ۷۰۰ تخت تا پایان دولت یازدهم گرفته شد که تحویل این تعداد بیمارستان‌ها به نوبت از هفته آینده آغاز می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر پنج بیمارستان آماده بهره‌برداری در ماه جاری است گفت: بیمارستان ۹۸ تختخوابی بهارستان واقع در شهرستان ۴۰۰ هزار نفری رباط کریم، بیمارستان ۹۶ تختخوابی بندر گز واقع در استان گلستان، بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی بوکان، بیمارستان ۳۵ تختخوابی کوه بنان و بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی مال‌خلیفه در شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری در این ماه به بهره‌برداری خواهند رسید.

مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی و عمومی با اشاره به همکاری قابل توجه وزارت بهداشت در اجرای پروژه‌های بیمارستانی خاطرنشان کرد: کمیته مشترکی برای بررسی روند ساخت بیمارستان‌ها تشکیل شده و امیدواریم با تخصیص اعتبارات این گام بلند محقق شود؛ خوشبختانه زوند تخصیص اعتبارات نیز تاکنون خوب بوده است.

علیزاده به معماری و ساخت بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت: پروژه‌های مختلف از لحاظ تیپ‌های متفاوت همچون آموزشی و جنرال، متناسب با نیازهای هر منطقه و شهرستان طراحی می‌شوند. همچنین طراحی برخی از قسمت‌ها مانند اورژانس و زایمان متناسب با نیاز روز دنیا مورد اصلاح قرار گرفته و هم اکنون در حال اجرا هستند.

گفتنی است، بر اساس مطالب مندرج در کتاب طراحی بیمارستان برابر  مقررات ابلاغی توسط سازمان بهداشت جهانی، بیمارستان‌ها می‌توانند از یکی از سه سیستم ۴ مرحله‌ای، دو مرحله‌ای و  یک مرحله‌ای برای طراحی یک فضای مناسب جهت یک زایشگاه استاندارد  استفاده کنند. توجه به تعاریف هر یک از سه روش بالا  می‌تواند حداقل مشخصات مورد نیاز یک پلان کاربردی را  به تیم طراحی ارائه دهد. البته در کشور ما از حدود ۶۰ سال پیش، سیستم ۴ مرحله‌ای برای مراکز زایمان انتخاب و اجرا گردیده است. علت آن هم  نوع نیازها و میزان توانمندیهای تکنولوژیکی آن زمان در اقصی نقاط کشور بوده است. همچنین بخش زایشگاه و بخش اورژانس باید حتی المقدور در کنار هم یا در یک طبقه واقع شوند و در صورت عدم امکان اجرای این موضوع، برای جبران قسمتی از این عیب دائم در بیمارستان، باید بوسیله آسانسورهای اختصاصی این نقص تا حدودی جبران شود. به خاطر داشته باشیم که زایمان یک عمل اورژانسی بوده و بیماران هم در اکثریت  بیمارستانها ابتدا به اورژانس مراجعه و از آنجا به زایشگاه منتقل می‌گردند.

در عین حال در ساخت بیمارستان‌ها این نکته باید همواره در نظر باشد که ورودی از خیابان‌های شهری به اورژانس بیمارستان از دور مشخص و قابل رویت باشد و دسترسی به آن نیز برای تمامی مراجعان، راحت و در هر زمان امکان‌پذیر باشد .

نظر شما