هوشنگ عشایری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درخصوص بحث معماری جاده و ایستگاههای راهاهن در سراسر کشور بیان کرد: خوشبختانه در دوره فعلی به مسئله منظر و معماری راه جادهای و ریلی توجه زیادی شده و مفهوم آن برای همگان تعریف شده است، هم اکنون دبیرخانه این مسئله با حضور کارشناسان حوزههای حمل و نقل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و همچنین سازمان راهاهن جمهوری اسلامی کشور در شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تشکیل شده و در حال فعالیت است.
عشایری در ادامه هدف اصلی از ورود به این حوزه را ارتقای کیفیت زندگی دانست و افزود: به طور قطع این مسئله میتواند در استانها و بسیاری از مناطق نقطه عطفی برای رسیدن به این هدف باشد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در این خصوص اضافه کرد: درحقیقت خارج شدن برخی از ایستگاههای راهآهن از شهر و ایجاد سکونتگاههای غیر رسمی در این مناطق خود عزم ما را برای ورود به این بخش و پیگیری آن جدی و پایدارتر میکند.
وی در ادامه از آغاز بررسیهای لازم در این حوزه در شهرهای رشت، ساری، تبریز و مشهد خبر داد و گفت: در حال حاضر کمیته رسیدگی به این مسئله در شهرهای نام برده که دارای ایستگاه راهاهن قدیمی هستند ورود پیدا کرده تا با تدوین طرحهای جامع نقطهای سکونتگاههای غیر رسمی را نیز مد نظر قرار دهد.
عشایری همچنین از پیگیری دو قدام خاص ساختمانی دیگر در این کمیته نیز خبر داد و گفت: حفظ ایستگاههای راهآهن قدیمی و همچنین تبدیل کاروانسراهای بینراهی با همکاری میراث فرهنگی و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به مجتمعهای خدماتی رفاهی یا راهدارخانه از دیگر تصمیمات ما در این بخش بوده که در حال پیگری آن هستیم.
به گفته عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در حال حاضر این مسئله در محور تهران – مشهد، تهران- شیراز و تهران- کرمانشاه و همچنین همدان، سمنان، یزد و اصفهان به عنوان محورهای پایلوت مورد بررسی و شناسایی کاروانسراها قرار گرفته است.
عشایری در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص طرح معماری و بهسازی ایستگاه راهآهن مرودشت نیز بیان کرد: شهر مرودشت تحت تاثیر اثر باستانی تختجمشید است ولی متأسفانه بهرهبرداری لازم از این فرصت را ندارد. اگر هم توسعه شهری در این منطقه اتفاق افتاده، قطعا ناشی از گسترش بیبرنامه شهری آن بوده نه توسعه پایدار که موجب بهرهمندی از این اثر گردشگری باشد. به همین دلیل به عقیده من تصویب طرح جامع این ایستگاه ضروری بوده و میتواند نقطه عطفی در ارائه مفهوم گردشگری این منطقه از طریق بنای ایستگاه راهآهن به شمار رود./
نظر شما