شناسهٔ خبر: 34012 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان مطرح کرد:

اهمیت فضای سبز عمومی و عدم تغییر کاربری آن‌ها به سایر کاربری‌ها/ تغییر کاربری در طول زمان مشکل‌ساز می‌شود

ابراهیم رستم گورانی مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: مدیریت شهری نقش مهمی در موفقیت برنامه‌ها و طرح‌های توسعه و عمران شهرها و همچنین رفع نیاز جمعیت، جریان عبور و مرور در شهر، رفاه عمومی، مسکن، کاربری زمین، تفریح، فرهنگ، اقتصاد، تأسیسات زیربنایی و امثال آن‌ها بر عهده دارد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی راه و شهرسازی هرمزگان، ابراهیم رستم گورانی مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان در این خصوص گفت: رشد سریع جمعیت شهرنشین در استان و همچنین مهاجرپذیری شدید شهر بندرعباس، برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه فضاهای عمومی و خدماتی را به ضرورتی مهم در شهرسازی تبدیل کرده است.

وی افزود: شهرها مدیریت می‌شوند تا بتوانند رفاه و آسایش ساکنان را تأمین کنند. مدیریت شهری علاوه بر آنکه مسئول برقراری توزیع عادلانه امکانات شهر است، با هدایت تحولات کالبدی شهر، رسالت حفظ محیط‌زیست و سلامت زندگی شهری، زیبایی سیمای شهر، ایجاد فضاهای عمومی جهت خدمات‌رسانی به اهالی و برقراری ارتباطات و تعاملات شهروندان در سطوح شهر، مناطق و محلات را نیز عهده‌دار است.

گورانی همچنین عنوان کرد: با رشد شهرنشینی و به دنبال آن افزایش مشکلات زیست‌محیطی اهمیت مفاهیمی چون کیفیت زندگی، برای مطلوب‌تر نمودن محیط‌های زندگی بیش از پیش نمایان است. در این میان، فضاهای سبز شهری دارای ویژگی‌هایی است که آن‌ها را به فضاهای مناسبی برای ارتقای کیفیت زندگی انسان تبدیل می‌کند.

به گفته وی، مکان‌هایی مانند پارک‌ها، درختان و آب‌ها در شهر، خدمات زیست‌محیطی، اجتماعی و فیزیولوژیکی را فراهم می‌کند که در زیست پذیر نمودن شهرها اهمیت بسیاری دارند. این امر زمانی اتفاق خواهد افتاد که این فضا خود دارای ساختار و ویژگی‌های کمی و کیفی مناسبی بوده که بتواند نقش‌های واگذار شده و مورد انتظار را به خوبی ایفا کند.

مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان  ادامه داد: فضاهای سبز و پارک‌ها، مراکز بزرگ خدماتی، زمین‌ها و سالن‌های ورزشی، مراکز فرهنگی، تفریحی و گردشگری، سواحل و... همه و همه محل تعامل و ارتباط مردم است و مسئله حائز اهمیت این است که ما در استان و خصوصاً شهر بندرعباس با کمبود سرانه کاربری‌های عمومی و خصوصاً فضاهای سبز مواجه هستیم که این مسئله در طول زمان مشکل‌ساز خواهد شد و کمبود شدید پارک و فضای سبز و مراکز عمومی را برای نسل‌های آینده و در نتیجه کاهش مراودات و تعاملات اجتماعی در محلات و شهرها را به دنبال دارد.

گورانی افزود: با توجه به اهمیت و ضرورت این موضوع، مدیریت شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی به عنوان متولی امر تهیه طرح‌های توسعه شهری و همچنین دبیر کمیسیون ماده پنج قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری، از هرگونه تغییر کاربری اراضی با کاربری‌های عمومی و خدماتی و خصوصاً فضاهای سبز و پارک‌ها به کاربری‌های غیرعمومی جلوگیری به عمل آورده و از طرح موضوعاتی با این مضمون در کمیسیون ماده پنج قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران خودداری نماید.

وی ابراز امیدواری کرد: با همیاری و مشارکت اجتماعی بتوانیم در ارتقاء فضاهای عمومی و احیاء آن‌ها در بافت‌های شهری و به‌ویژه بافت‌های فرسوده اقدام نماییم تا بتوانیم در مسیر توسعه پایدار محله‌ای گام‌های اساسی را برداریم.

نظر شما