شناسهٔ خبر: 63561 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم اعلام کرد:

تامین مسکن استاندارد در بافت‎های هدف، نیازمند برنامه‎ریزی جامع است

حسن صبوری مدیر کل راه و شهرسازی استان قم، تامین مسکن استاندارد در بافت‎های هدف، نیازمند برنامه‎ریزی جامع اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قم، مدیر کل راه و شهرسازی استان با اشاره به چالش‌ها و مسائل موجود در مسیر اجرای بازآفرینی شهری، درخصوص سمت و سوی سیاست گذاری‌ها در این زمینه گفت:با توجه به اینکه ساختار شهرها در گذشته بر پایه تأمین نیاز شهروندان مبتنی بر پیاده محوری بوده است، تغییرات کارکردی از جمله غلبه سواره و تأمین پارکینگ و خدمات جنبی، نیازمند تغییرات کلیدی و در عین حال هوشمندانه است.

حسن صبوری با بیان این مطلب افزود:ضرورت تهیه طرح یکپارچه بازآفرینی مطابق با نیازهای هر شهر و لزوم مطابقت سایر طرح های بالادستی از جمله طرح تفصیلی با طرح بازآفرینی شهری، از جمله مواردی است که باید در این بخش مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه تاکید کرد:همچنین تعامل تمامی دستگاه های سیاست گذار و ذیربط و نیز مدیریت شهری در راستای احیای بافت های ناکارآمد شهر و نیز عدم موازی کاری در امر بازآفرینی شهری الزامی است.

صبوری در عین حال با اعلام اینکه در طرح جدید وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۴۰۰هزار واحد مسکونی در کشور،سهم استان قم از این تعداد، ۲ هزار و ۱۶۶ واحد مسکونی است،به روش‌های تأمین اعتبار این واحدها اشاره کرد و افزود:ساخت این واحدها از طریق اعطای تسهیلات از وجوه اداره شده (محل صندوق توسعه ملی) تأمین خواهد شد.

وی اضافه کرد:برای این منظور،اعتبار تخصیص یافته به استان قم به میزان ۵۴۲ میلیارد ریال است که در قالب تسهیلات ساخت در کلانشهر قم ارائه می شود و شرایط آن به این صورت است که به ازای هر واحد مسکونی ۵۰ میلیون تومان با نرخ سود بانکی ۹ درصد برای دوره مشارکت مدنی دو ساله ساخت اعطا می شود.

صبوری یادآور شد:همچنین تسهیلات خرید از محل صندوق پس انداز مسکن یکم به مبلغ ۶۰میلیون تومان و با نرخ سود ۶ درصد با دوره بازپرداخت حداکثر ۱۲ ساله ارائه می‌شود.

مدیر کل راه و شهرسازی استان قم در خصوص اینکه این واحدها به چه کسانی تحویل داده می شود و عرضه این واحدها چگونه می تواند در تعدیل قیمت‌ها در بازار مسکن موثر باشد،به لحاظ اینکه ممکن است بخش خصوصی این واحدها را با قیمت دلخواه عرضه کنند، گفت:این واحدها توسط سازندگان و توسعه گران به صورت عمده و یا با درخواست ساکنان بافت های محلات هدف ساخته خواهد شد.

وی افزود:به طور قطع این واحدها باید جهت رفع نیاز به تأمین مسکن اقشار هدف و نیز مدیریت بازار مسکن عرضه شود و در کنار آن، شرایط فعلی و در نظر داشتن صرفه اقتصادی، چارچوب کلی طرح و قیمت های متعارف و هزینه تمام شده باید مورد توجه قرار گیرد.

صبوری همچنین در خصوص تضمین اجرای این طرح که مانند مسکن مهر با مشکلات متعددی مواجه نشود، گفت:به طور قطع بازآفرینی شهری پایدار به لحاظ وجود زیرساخت‌های شهری و مکان‌گزینی ماهوی که دارد، بسیاری از مسائل و چالش های مسکن مهر از جمله بعد سفر، عدم تمرکز در خدمات دهی دستگاه های اجرایی و مدیریت شهری، نبود تأسیسات و زیرساخت های شهری، تحمیل بار ظرفیتی جدید به شهر و از هم گسیختگی بافت اجتماعی و فرهنگی را ندارد.

وی ادامه داد:اما به دلیل مسائلی ازجمله ارگانیک بودن و مهاجر فرستی بافت های محلات هدف بازآفرینی،اجرای بسیاری از طرح ها و به ویژه تأمین مسکن مطلوب و استاندارد در این بافت‌ها،نیاز به برنامه ریزی جامع و رویکرد یکپارچه در همه ابعاد زندگی شهروندان دارد.

نظر شما