به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، جلسه بررسی احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طی دو ساله ۹۸ و ۹۹ با حضور مازیار حسینی معاون مسکن و ساختمان، فرزانه صادق مالواجرد معاون معماری و شهرسازی، سیدمحمد پژمان مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و دیگر نمایندگان این سه معاونت در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در این جلسه، مازیار حسینی معاون امور مسکن و ساختمان اعلام کرد: نیازمند وفاق و رسیدن به ادبیات مشترک در سیاست بازآفرینی شهری هستیم.
حسینی در عین حال خاطرنشان کرد: افرادی که به عنوان مهندسان مشاور در بافت فرسوده ورود می کنند و به شرکت بازآفرینی شهری کمک ارایه می دهند باید در جزئیات به پلاک ورود کنند. زیرا در نقشه های کلان یک به دو هزار نمی توان برای بافت فرسوده تصمیم گیری کرد و کاری را انجام داد. بهتر است مشاوران در کنار توسعه گران با راهنمایی و همکاری مجموعه شرکت بازآفرینی شهری در جزئیات بلوکهای فرسوده، پلاک به پلاک ارزیابی داشته باشند و برای هر بلوک راهکار و راه حل مناسب خود آن بلوک را ارایه دهند.
در این نشست، همچنین سیدمحمد پژمان مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز به ارایه توضیحاتی پرداخت و گفت: تخصیص نیافتن یارانه دولتی بافت فرسوده، مشکل تامین زمین، حجم قابل توجه مالکان بافتهای فرسوده که سند ندارند تا از تسهیلات بانکی استفاده کنند و توجیه اقتصادی نداشتن نوسازی واحدهای مسکونی در برخی از مناطق کم برخوردار بخشی از مشکلاتی است که وجود دارد و باید برای آنها راهکاری داشته باشیم.
پژمان از دیگر مشکلات را در بافت های فرسوده عدم پوششدهی مجموعه دستگاههای خدماترسان همچون آب، برق و گاز و زیرساخت ها در آن بافت های برشمرد و افزود: در حدود ۳ و نیم میلیون مسکن نیاز به بازسازی، بهسازی و نوسازی دارد که جمعیتی در حدود ۲۰ میلیون نفر را تحت پوشش قرار می دهد. همچنین با توجه به مشکلاتی که ما در ساخت مسکن داریم و فرسودگی زودهنگامی که اتفاق می افتاد هرساله در بافت های فرسوده به تعداد این میزان افزوده می شود و برای این مورد نیز باید راهکاری اندیشه کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اعلام اینکه در حال حاضر ۳۵ درصد هزینههای تمام شده ساختمان شامل هزینه های غیرساختمانی همچون پروانه، بیمه و مالیات و ... است، گفت: برنامه این است که بتوان از حداکثر ظرفیت های دستگاه های مرتبط استفاده کرد تا قیمت تمام شده ساختمان به حداقل برسد.
گفته می شود، در ۱۰ سال گذشته به طور کل ۶۵ هزار واحد مقاوم سازی شده است.
گفتنی است، سومین جلسه بررسی احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در طرح اقدام ملی که در سال های ۹۸ و ۹۹ بناست احداث شوند به احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با طرح بازافرینی شهری اختصاص یافت. جلسات اول و دوم این بررسی ها به احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید و همچنین ۱۰۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن اختصاص یافت.