شناسهٔ خبر: 78644 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

جزئیات زلزله مجدد قطور آذربایجان‌غربی با بزرگی ۵.۹ اعلام شد

ضروت امدادرسانی سریع به زلزله‌زدگان/ قطور و ۴۵ روستا تحت‌تاثیر زلزله

زلزله رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام این مطلب که زلزله ۵.۹ قطور آذربایجان‌غربی، ۴۵ روستا را تحت‌تاثیر قرار داده است، جزئیات بیشتری از این زلزله را اعلام کرد.

علی بیت‌اللهی رییس بخش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جزئیات زلزله قطور آذربایجان‌غربی به بزرگی ۵.۹، که شب گذشته ساعت ۱۹:۳۰ رخ داد را اعلام کرد.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن تاکید بر این مطلب که منطقه شمال‌غرب کشور، لرزه‌خیزی فعالی داشته است، گفت: زلزله شب گذشته با بزرگی ۵.۹ در حدود ۱۲ کیلومتری شمال‌غرب رومرکز زلزله صبحگاهی همان منطقه با بزرگی ۵.۷ رخ داد.

عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، خاطرنشان کرد: زلزله عصر روز گذشته قطور آذربایجان‌غربی نزدیک به شهر قطور رخ داد و بنابراین با توجه به نزدیکی زلزله به مراکز جمعیتی و همچنین قرار گرفتن چندین روستا در اطراف رومرکز، خسارت‌های ناشی از زلزله بسیار بیشتر از زلزله صبحگاهی بوده است.

بیت‌اللهی تصریح کرد: با توجه به اینکه زلزله عصر قطور با بزرگی ۵.۹ بوده و زلزله صبح  با بزرگی ۵.۷ ثبت شده است این زلزله نمی تواند پس لرزه زلزله صبح روز گذشته قطور آذربایجان غربی به شمار برود.

وی همچنین اعلام کرد: با توجه به اینکه دو زلزله صبح و عصر قطور در دو زمان متفاوت رخ دادند، تنش بزرگ نهفته شده در دو منطقه را آزاد کردند که این امر اندکی از خسارت های منطقه را کاهش داد.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی حدود خسارات وارده را برای محدوده شهری قطور که دارای ۵۱۵۰ نفر جمعیت و حدود یکهزار واحد مسکونی است نزدیک به ۱۰۰ واحد عنوان کرد و گفت: ۴۵ روستا تحت تاثیر مستقیم این زلزله قرار گرفتند و روستاهایی که نزدیک ترین فاصله را با زلزله دارند در معرض خطر بیشتری هستند.

بیت‌اللهی روستاهای رازی، بلجوک، حبش علیا، حبش سفلی، گیوران و مخیل را از روستاهای پرجمعیت و بزرگی برشمرد که در نزدیکی رومرکز زلزله قرار دارند و از احتمال خسارت ۲۰۰ واحد مسکونی روستایی خبر داد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه منطقه، منطقه سردسیری است و دمای هوا در شب به زیر صفر درجه می‌رسد، ضرورت دارد تا امدادرسانی سریع در منطقه رخ دهد.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گسل مسبب این زلزله را نظیر زلزله صبح منطقه، سامانه گسلی گیلاتو، سیه‌چشمه- خوی عنوان کرد و افزود: شاخه هایی از سامانه گسلی به شهر خوی وارد می شوند که در واقع زون فعال منطقه هستند.