علی نبیان، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ضمن تبریک نوروز ۹۹ و آرزوی سلامتی برای تمامی هموطنان، مجموعه اقدامات آن سازمان را در سال جدید بر اساس نامگذاری سال۱۳۹۹ تحت عنوانِ جهش تولید، برشمرد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ضمن تاکید بر خانه ماندن شهروندان برای کنترل ویروس کرونا و جلوگیری از گسترش شیوع آن، گفت: اقدام ملی مسکن یکی از دغدغههای دولت و وزارت راه و شهرسازی است که بخشی از آن مراحل آن با همکاری سازمان ملی زمین و مسکن، معاونت مسکن و ساختمان و معاونت شهرسازی و معماری به سرانجام رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری این مطلب که سازمان ملی زمین و مسکن، بخشی از اراضی تحتاختیار خود را به اجرای طرح اقدام ملی مسکن اختصاص داد، افزود: جلسات متعددی در ماه پایانی سال گذشته با تمامی مدیران کل راه و شهرسازی استانها، برای شناسایی اراضی تحتاختیار انجام شده است و در این جلسات، برنامههای وزارت راه و شهرسازی که شامل جمعبندی نظرات معاونت مسکن و ساختمان، سازمان ملی زمین و مسکن و معاونت معماری و شهرسازی است به استانها ارایه شده است.
نبیان خاطرنشان کرد: مقرر شده است تا اراضی که در حریم وجود دارند و یا در محدوده قانونی شهرها هستند به طرح اقدام ملی مسکن اختصاص یابد.
وی توضیح داد: به منظور تخصیص اراضی بیشتر به اجرای طرح اقدام ملی مسکن، شناسایی اراضی تحتاختیار انجام شده است و این شناسایی حاصل همکاری مدیران استانی و مدیران ارشد ستادی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برنامه ریزی شده است تا بر اساس تکالیف وزارت راه و شهرسازی با همکاری معاونت شهرسازی و معماری بتوان اراضی که قابلیت افزایش به محدوده شهرها را دارند به محدوده شهرها اضافه شوند و بدین ترتیب بتوان بخشی از کمبود زمین را برای احداث و تولید مسکن جبران کرد.
نبیان اعلام کرد: برنامهریزی شده است تا اراضی که در محدوده قانونی شهرها هستند اما کاربری غیرمسکونی دارند با همکاری معاونت شهرسازی و معماری شناسایی شده و پس از شناسایی چنانچه قابلیت کاربری مسکونی را داشته باشند برای تولید وعرضه مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای تولید و عرضه مسکن قرار بگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی از دیگر برنامههای سازمان ملی زمین و مسکن را در سال جهش تولید، پایش، تعیین کاربری و سند دار کردن اراضی سازمان ملی زمین و مسکن به شکل سند تکبرگی (کاداستر) عنوان کرد و گفت: از طریق کاداستر در نظر است تا محدودههای دقیق اراضی سازمان ملی زمین و مسکن در داخل محدوده قانونی شهرها شناسایی و سنددار شوند که اینکار به عنوان یکی از دغدغههای دولت و نظام در تمامی استانهای کشور در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن حفاظت از اراضی ملی را با مشارکت مردمی از دیگر مواردی برشمرد که در برنامه اجرایی سازمان ملی زمین و مسکن قرار دارد. وی توضیح داد: سامانه تلفنی ۱۶۵۶ در اسفند سال ۹۸، رونمایی شد و در تمامی استانهای کشور اجرایی و عملیاتی شده است.
به گفته نبیان، از طریق سامانه تلفنی، شهروندان، میتوانند چنانچه دخل و تصرفی را به اراضی ملی مشاهده میکنند، گزارش کنند و همکاران سازمان ملی زمین و مسکن در استانها نیز آمادگی دارند تا ۲۴ ساعته علاوه بر دریافت گزارشات مردمی، هرگونه دستاندازی به اراضی را در همان ابتدا مانع شوند.