شناسهٔ خبر: 80302 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

توسط کارشناسان هواشناسی گیلان انجام می‌شود

آغاز اندازه گیری های رشد بیولوژیک (فنولوژی) محصول چای

دارس مدیر کل هواشناسی استان گیلان از آغاز اندازه گیری های رشد بیولوژیک (فنولوژی) محصول چای توسط کارشناسان بخش هواشناسی کشاورزی خبر داد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی استان گیلان، محمد دادرس اعلام کرد محصول چای به عنوان یک محصول استراتژیک در شمال کشور و به ویژه استان گیلان هر ساله توسط کارشناسان بخش هواشناسی کشاورزی همراه با وضعیت جوی مورد  به لحاظ میزان رشد ساقه های تازه مطالعه قرار می‌گیرد .

 وي افزود: سه محصول استراتژیک این استان شامل برنج ، زیتون و چای هر ساله همزمان با آغاز کاشت برنج در شالیزارها و شروع رشد بیولوژیک چای و زیتون در آغاز فصل  بهار بر اساس دستور العمل های وزارت جهاد کشاورزی و همچنین بخش هواشناسی کشاورزی سازمان هواشناسی کشور هر هفته در دو نوبت اندازه گیری میزان رشد بیولوژیک (فنولوژی)  وثبت مراحل رشد ، انجام می‌شود.

 دادرس با اشاره به اینکه در طی سالیان گذشته این آمار برداری‌ها توسط کارشناسان خبره در هر محصول ثبت شده است، دیتاهای موجود  یک منبع بسیار مهم و معتبر برای مطالعه محققین و دانشجویان در این حوزه ها بوده  و اداره کل هواشناسی استان گیلان در سال گذشته با مراجعه به این اطلاعات مطالعات مناسبی در خصوص کوتاه کردن دوره کاشت برنج داشته وبرای آینده نیز نتایج مطلوبی از بررسی این اطلاعات برای هر سه محصول ارائه خواهد کرد.

 مدیر کل هواشناسی استان گیلان افزود: برای سال ۹۹ نیز در طی هفته گذشته در محل ایستگاه تحقیقات چای فشالم در رشت برای آغاز اندازه گیری های فنولوژی (رشد بیولوژیک)و رطوبت خاک تا اعماق حیاتی گیاه چای (عمق نفوذ ریشه چای در خاک) جلسه مشترکی بین کارشناسان هواشناسی کشاورزی و محمد علی نقی پور رئیس این ایستگاه برگزار شد،  همچنین در راستای ارتباط بیشتر با کاربران چای فهرست مشخصات بهره برداران عمده چای استان جهت ارسال توصیه های فنی هواشناسی کشاورزی اخذ گردید.