به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از شرکت بازآفرینی شهری ایران، مهدی عبوری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران که روز سهشنبه، چهارم شهریورماه بهمنظور بازدید از پروژههای بازآفرینی و دیدار با مسوولان محلی به استان لرستان سفر کرده است، در جمع خبرنگاران محلی به تشریح آخرین وضعیت بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در کشور پرداخت و گفت: هماکنون حدود ۱۴۸ هزار هکتار بافت فرسوده، سکونتگاه غیررسمی و بافت تاریخی در کشور وجود دارد. پنج میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در این بافتها ساخته شده است و جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر در این بافتها زندگی میکنند.
او ادامه داد: ۷۸۰ هزار خانوار در بافت تاریخی، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار در بافت فرسوده و سه میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار در سکونتگاههای غیر رسمی زندگی میکنند.
ابلاغ ۱۰۰هزار وام نوسازی خودمالکی در کشور
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه دولت دوازدهم، اهمیت ویژهای برای بازآفرینی در محدودههای محلات هدف قائل است و در این راستا حمایتهای خوبی از پروژههای بازآفرینی شهری انجام میدهد، گفت: در سال جاری حدود ۱۰۰ هزار فقره وام نوسازی بهصورت خودمالکی در سراسر کشور ابلاغ شده است. مبلغ این تسهیلات در شهرهای بالای ۲۵۰ هزار نفر مانند خرمآباد ۵۰ میلیون تومان است که با سود ۹ درصد به متقاضیان پرداخت میشود؛ همچنین ۵۰ میلیون تومان دیگر با سود ۱۸ درصد در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
او با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای نوسازی بافتهای فرسوده یادآوری کرد: این وام برای انبوهسازان صاحبصلاحیت حدود ۲۲۰ میلیون تومان است. همچنین صدور پروانه برای آنها کاملا رایگان است، هزینههای نظام مهندسی نیز از مرحله طراحی و نظارت بر اجرا مشمول ۵۰ درصد تخفیف می شود.
عقد تفاهمنامهای برای بازسازی همزمان بافت تاریخی و مسکونی
عبوری با اشاره به بافتهای تاریخی استان لرستان که در مجاورت بافتهای مسکونی قرار دارند، تصریح کرد: در ستاد ملی بازآفرینی فعالیتهایی را در این خصوص در دست اقدام داریم، از جمله قرار است بین دستگاههای متولی این دو موضوع یعنی سازمان میراث فرهنگی، ستاد گردشگری، وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت کشور تفاهمنامهای منعقد شود تا کار بازسازی در اماکنی که بافت تاریخی و بافت مسکونی فرسوده همپوشانی دارد، به شکل همزمان انجام شود.
او با بیان این که در این خصوص پروژههایی از قبل نیز آغاز شده است، توضیح داد: این پروژهها در قالب ستاد بازآفرینی شهرستان، ستاد بازآفرینی استان و مصوبات ستاد ملی بازآفرینی در دست اجراست، هم اکنون در استان لرستان حدود ۵۰ میلیارد تومان پروژه در دست اجرا داریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که در بازدید امروز چند پروژه را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: امروز در شهر بروجرد از محله طباطباییها، بازار قدیمی، اراضی دشت لاله، امامزاده جعفر، دره غریب و خیابانهای مرکزی شهر و محلاتی که به شکل مصوب، هدف بازآفرینی شهری قرار گرفته اند بازدید کردیم.پروژههای خوبی با اولویت های زیربنایی، روبنایی از قبیل احداث سرای محله، سرانه ورزشی، خانه بهداشت، مدرسه و نیز توسعه فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است.
او با اشاره به بازدیدش از خرم آباد نیز گفت: چند پروژه مهم از قبیل ساماندهی اطراف رودخانه کرگانه و تعریض، توسعه و ایجاد خیابانهای جدید در قلب شهر از جمله پروژههایی است که امروز در جلسه با استاندار مطرح شد و تا دو هفته آینده در ستاد باز آفرینی به تصویب خواهد رسید.
گفتنی است در این سفر، عباس گودرزی و فاطمه مقصودی، نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی، معاون عمرانی استاندار، فرماندار، شهردار، رییس شورای شهر، مدیرکل میراث فرهنگی و مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان، معاون وزیر راه و شهرسازی را همراهی می کردند.