به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سی و پنجمین اجلاس رسمی شورایعالی استانها، روز چهارشنبه ۱۹ شهریورماه با حضور فرزانه صادق مالواجرد، معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در محل ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
فرزانه صادق مالواجرد، در بخشی از این اجلاس به تشریح ظرفیتهای شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پرداخت و با اشاره به اینکه کلیه طرحهای جامع، لوایح، آییننامهها و موضوعات مرتبط با کالبد سرزمینی در این شورا مورد بحث، بررسی و تصویب قرار میگیرد، گفت: مطابق ماده ۶ اساسنامه، مصوبات شورایعالی شهرسازی و معماری ایران برای تمام شهرداریهای کشور لازمالاجرا است.
او در ادامه به توضیح و تبیین طرحهای جامع و تفصیلی پرداخت و با اشاره به ظرفیتهای شورایعالی استانها افزود: نمایندگان این شورا میتوانند در تهیه و نظارت بر این طرحها کمک شایانی به شورایعالی شهرسازی و معماری داشته باشند.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، روند بررسی طرحهای این شورا را بهویژه در استانها، زمانبر و طولانیمدت توصیف و عنوان کرد: نمایندگان شورایعالی استانها میتوانند به تسریع در بررسی این طرحها کمک شایانی کنند.
او با بیان اینکه طرحهای تفصیلی باید در چارچوب طرحهای جامع تهیه و تعریف شوند، نمایندگان شورایعالی استانها را رکن چهارم جامعه خواند و خاطرنشان کرد: این نمایندگان باید طبق وظیفه خود، طرحهای توسعه و عمران را مطالبه و بر اجرای آنها در استانها نظارت کنند.
مالواجرد در این اجلاس همچنین از آمادگی شورایعالی شهرسازی و معماری برای تشکیل کارگروهی مشترک با شورایعالی استانها خبر داد و گفت: این کارگروه میتواند نقش مهمی در تصویب و نظارت بر اجرای طرحهای توسعه و عمران داشته باشد.
در ادامه این جلسه نمایندگان شورای عالی استانها به بیان سوالات، دغدغهها و پیشنهادات خود پرداختند و معاون وزیر راه و شهرسازی به سوالات آنان پاسخ گفت.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پس از این جلسه در جمع خبرنگاران حاضر شد و با بیان اینکه دولت، رئیسجمهور و رییس دستگاه قضا، نسبتبه فعالیتهای کمیسیونهای ماده ۱۰۰ و اقدامات این کمیسیونها در شهرهای مختلف، حساسیت ویژهای دارند، گفت: قطعا اگر قرار است طرح و برنامهای برای شهرها وجود داشته باشد اما از طرفی عدول از این طرحها و برنامهها در کمیسیونهایی مثل ماده ۱۰۰ اتفاق افتد، وضعیت همین است که میبینیم؛ این موضوع در کمیسیون کلانشهرها در حال پیگیری است و بهزودی به مجلس ارائه میشود تا تغییرات لازم در کمیسیون ماده ۱۰۰ داده شود.
او با اشاره به اینکه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران و شورایعالی استانها ظرفیتهای بالایی دارند و میتوانند به یکدیگر کمک کنند، افزود: امروز مقرر شد با تعامل بیشتر و ایجاد کارگروههای مشترک، بتوانیم از این ظرفیت در اداره و پایش شهرها استفاده بیشتری ببریم.