شناسهٔ خبر: 86489 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور خبر داد

تشکیل ستاد اجرای مبحث ۲۲ مقررات ملی و کنترل ساختمان/ضرورت توجه به دستورالعمل مدیریت نگهداری و تعمیرات ساختمان‌‌ها در کشور

شهر تهران سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از تشکیل ستاد اجرای مبحث ۲۲ مقررات ملی و کنترل ساختمان برای اجرایی شدن مبحث خبرداد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، طی سالیان گذشته شاهد وقوع حوادث ناگوار همچون ساختمان پلاسکو در سال ۹۵ و ده‌ها اتفاق ناگوار در شهرهای مختلف بوده‌ایم. حتی چند ماه گذشته شاهد اتفاق هائی مانند کلینیک سینااطهر و ده ها فاجعه دیگر در تهران و سایر شهرها بوده ایم که متأسفانه عده ای از هم وطنانمان و سرمایه های ملی خود را از دست دادیم.

تاکنون هیچ فرد و سازمانی مسئولیت این کار را بر عهده نگرفته و اگر اقدامات جدی صورت نگیرد، بروز اتفاق های مشابه دور از ذهن نیست.

این در حالیست که ضوابط نگهداری ساختمان ها تحت عنوان مبحث ۲۲ در سال ۱۳۹۲ تدوین و ابلاغ شده، اما هرگز اجرا نشده است. علت اصلی اینکه تاکنون این مبحث مهم اجرا نشده است،فرابخشی بودن آن است چرا که نگهداری و تعمیرات ساختمان هاصرفاً یک موضوع فنی نبوده و ابعاد مدیریتی و حقوقی آن از پارامترهای اثرگذار است و به حدود ۱۵ نهاد کشور ارتباط دارد. این نهادهای اثرگذار شامل وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی، سازمان شهرداری‌ها، شهرداری‌‌ها، شوراهای اسلامی شهرها، آتش‌نشانی، قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی، صدا و سیما، سازمان ملی استاندارد، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، بهداشت و آموزش پزشکی، انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه، صنف مشاورین املاک و صنف سردفتران. و توجه داشته باشید برخی از موارد فوق ده ها مورد را در خود دارند. مثلاً نظام مهندسی دارای یک واحد کشوری و ۳۳ واحد استانی است و بیش از ۱۰۰۰ شهرداری در کشور داریم.

سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به سبب ضرورت خروج این موضوع از بن بست از ابتدای تیرماه امسال تصمیم گرفت تا نسبت به اجرایی سازی مبحث ۲۲ اقدام کند. به همین منظور، با ایجاد "ستاد اجرای مبحث ۲۲" با حضور نمایندگان ۱۵ نهاد  معرفی شده و تعدادی از متخصصان، اساتید و کارشناسان حوزه نظام مهندسی در گروه های مختلف در امر مدیریت و نگهداری بعد از تحلیل و بررسی کارشناسانه در تاریخ ۲۸ شهریور سال ۱۳۹۹برگزار شد.

در این ستاد یک نقشه راه تهیه شده است که توسط متولیان امر در حوزه های فنی، حقوقی، مدیریتی، فرهنگی، رسانه ای، آموزشی و ... دنبال می شود و قصد بر این است تا این امر مهم و ضروری در کشور اجرایی شود.

ستاد مذکور دارای ۴ کمیته با نام های کمیته اجرای موارد خاص، کمیته تخصصی، کمیته رسانه و کمیته آموزش هر ماه تشکیل و موارد مورد بررسی قرار می گیرد.