شناسهٔ خبر: 88032 - سرویس وزارتی
نسخه قابل چاپ

وزیر راه و شهرسازی در سفر به تبریز عنوان کرد

آذربایجان‌شرقی، کانون ترانزیت بار و مسافر/ اتصال ایستگاه خاوران به راه‌آهن تبریز، تسهیل‌گر اتصال به شمال قفقاز و اروپا

نشست صمیمی معاون حمل و نقل با وزیر راه و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: با افتتاح آزادراه تبریز – سهند علاوه بر حل گره ترافیکی تبریز، دسترسی آسان‌تری را به شهر جدید سهند و شهرک‌های اقماری آن شاهد خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی امروز با حضور در استان آذربایجان‌شرقی و شهر تبریز، آزادراه تبریز-سهند را افتتاح کرد.

او در این مراسم با اشاره به افتتاح این مسیر ۲۰ کیلومتری اظهار داشت: خوشحالیم که به لطف خدا یکی از آرزوها و مطالبات دیرینه در شهر تبریز محقق شد و آزادراه تبریز-سهند امروز به همت تلاشگران در این زمینه افتتاح شد و در اختیار مردم قرار گرفت.

اسلامی با بیان اینکه با افتتاح این آزادراه، گره بزرگی از ترافیک تبریز باز و دسترسی آسان‌تر به شهر جدید سهند و شهرک‌های اقماری واقع در این مسیر میسر شد، بر لزوم تردد امن و ایمن در این مسیر، تاکید کرد.

او پیگیری‌های استانداری آذربایجان‌شرقی و پزشکیان، نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی را در افتتاح این پروژه حائز اهمیت خواند و ادامه داد، این پیگیری‌ها در کنار تلاش سرمایه‌گذاران و شرکت‌های پیمانکار، پیگیری نمایندگان استان و همت ویژه شرکت عمران شهرهای جدید، پروژه را به سرانجام رساند.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در وزارت راه و شهرسازی موضوع مهم در خصوص استان آذربایجان شرقی این است که این استان یک منطقه کانونی ترافیکی برای ترانزیت بار و مسافر است. به همین خاطر امروز ما شاهد پروژه‌های زیادی در این استان در بخش راه هستیم که بخشی در دست اجرا است که تا پایان دولت افتتاح خواهد شد و بخش دیگر همچنان ادامه دار خواهد بود.

این عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به پروژه‌های ریلی در استان آذربایجان شرقی، گفت: در همین زمینه دیگر پروژه مهم در استان آذربایجان شرقی، پروژه راه‌آهن ایستگاه خاوران است که به بستان‌آباد خواهد رسید و اکنون نیز فعال است.

وی ادامه داد: مهم این است که ایستگاه خاوران به ایستگاه فعلی تبریز وصل شود؛ چون این مسیر اتصال به اروپا و شمال قفقاز است. در تفاهمنامه‌ای که با روسیه و آذربایجان داشته‌ایم به‌زودی و پس از بازسازی خط ریلی نخجوان شاهد بازگشایی این مسیر ریلی و ترافیک بار و مسافر به شمال قفقاز و اروپا خواهیم بود. این مسیر جدا از مسیر منتهی به ایستگاه رازی است که در حال حاضر ارتباط در آن برقرار است.

اسلامی تصریح کرد: این پروژه بزرگی از لحاظ مالی است و با اینکه مسیر کوتاهی دارد اما حجم هزینه بالایی را شاهد هستیم. امیدواریم با همراهی لازم تامین مالی این پروژه انجام گرفته و راه‌آهن بتواند ایستگاه خاوران را به ایستگاه موجود اتصال دهد.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به دیگر پروژه‌های آزادراهی و بزرگراهی استان آذربایجان شرقی گفت: پروژه تبریز-مرند هم در استان در دست اقدام بوده که تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد. دیگر پروژه آزادراه تبریز-ارومیه است که در بازدید امروز شاهد عملیات اجرایی آن بودیم.

او ادامه داد: بیشترین پروژه‌های آزادراهی را در حال حاضر در استان آذربایجان شرقی داریم که از دیگر موارد می‌توانیم به مراغه-هشت‌رود و تبریز-اهر از ورزقان اشاره داشته باشیم.

اسلامی تصریح کرد: همچنین راه‌آهن به سمت سراب و اردبیل از بستان‌آباد و میانه در دست اجرا است که این پروژه‌های ریلی به جز اینکه نیاز استان را تامین می‌کند به برقراری ترانزیت نیز منجر می‌شود. استان آذربایجان شرقی یک استان کانونی در کنار استان‌های آذربایجان غربی و اردبیل است که مجموعه این اتفاقات به زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل کمک کرده تا بتوانند سهم بزرگی در شکوفایی اقتصادی استان داشته و شرایط تسهیل پیشرفت استان را تسهیل کنند.

وزیر راه و شهرسازی همچنین در این سفر به مساله آب‌گذر در جاده شهید کلانتری در آزادراه تبریز-ارومیه اشاره داشت و گفت: در این پروژه با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست باید حداقل ۵۰۰ متر آب‌گذر در جاده شهید کلانتری در آزادراه تبریز-ارومیه احداث شود.

وی تصریح کرد: این یک ضرورت است که با تمام کردن تونل انتقال آب و پر شدن دریاچه ارومیه و بالا آمدن آب، ساخت آب‌گذر این پروژه نیز هرچه زودتر شروع شود. طبیعی است که با شروع این کار باید بخش عبور و مرور قطع شود تا با یک کار اجرایی سریع این آب‌گذر شروع شود. امیدواریم برای جلوگیری از آسیب‌ها به منطقه با تاکید شخص رئیس‌جمهور و تاکید دولت برای جلوگیری از خشک‌شدن دریاچه ارومیه و احیای دوباره آن، این اقدام برای ساخت آب‌گذر نیز عملیاتی شده و کار انتقال آب توقفی ایجاد نکند.