شناسهٔ خبر: 89992 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

تا ۱۵ اسفندماه 1399 انجام می شود

اتصال شهرهای شمال استان سیستان و بلوچستان به شبكه شتابنگارى برخط كشور

شتاب نگاری  مدیرکل راه و شهرسازی شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان خبر داد: در مرحله اول توسعه شبکه شتاب نگاری شمال استان سیستان و بلوچستان با در نظر گرفتن ضوابط امانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، خطر پذیری، سازه های مهم، تراکم کم دستگاه ها، ۱۱ محل انتخاب و دستگاه های شتاب نگار در آن نصب می شود.

 به گزارش پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی (سیستان و بلوچستان) عطاءاله اکبری اظهار کرد: مرحله اول توسعه شبکه شتاب نگاری شمال استان سیستان و بلوچستان در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی شمال استان قرار گرفت و با مطالعه لرزه زمین ساختی و زمین شناسی و با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، خطر پذیری، سازه های مهم، تراکم کم دستگاه ها در بعضی مناطق و امکانات محلی، ۱۱ محل انتخاب و دستگاه های شتاب نگار در آن نصب می شود.

 مدیرکل راه و شهرسازی شمال  سیستان و بلوچستان از نصب  یازده دستگاه جدید شتاب نگار زلزله تا پایان سال‌جاری در شمال استان خبر داد و گفت که برای نصب و راه اندازی آن  ۱۵۰میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است.

 اکبری اذعان داشت با پیگیری اداره کل راه و شهرسازی شمال استان ۱۲ دستگاه تا پایان اسفندماه در شمال استان نصب و راه اندازی میگردد.

 مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان سیستان و بلوچستان ضمن اعلام این خبر از نصب و راه اندازی ۷ ایستگاه شتابنگارجدیددر شهرهای هامون, زهک, گوهردشت, محمدی, تفتان, گراغه, حرمک جهت کنترل وسیعترپهنه لرزه خیزی شمال استان خبر داد.

  اکبری یادآور شد :  پيگيرى هاى صورت گرفته از خردادماه سال جارى توسط اداره مديريت بحران و پدافند غيرعامل اداره کل راه و شهرسازی شمال استان در راستای اتصال کلیه شهرهای شمال استان به شبکه شتابنگاری کشور و نیز رايزنى و مذاكرات صورت گرفته با بخش شتابنگارى مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی ، تعداد ۱۲ دستگاه شتابنگار برخط با ارزشى بالغ بر ۱۵۰ ميليارد ريال در شهرهاى زاهدان , زابل, هامون,سفیدآبه, نصرت آباد, میرجاوه , نوک آباد, خاش , سراوان , گشت , سیرکان,سه راه دشتک زابل نصب و راه اندازی و در اختيار دستگاههاى اجرايى قرار خواهدگرفت.

وی افزود : فراهم کردن شهر ایمن تر و زندگی بهتر برای شهروندان از وظایف ماست و امیدواریم اطلاعاتی که به واسطه نصب و راه اندازی دستگاههای شتاب‌نگار به دست می آید بتواند مورد استفاده مدیران دستگاههای اجرایی مراکز استان‌ها قرار گیرد.

 اکبری تاکید کرد: با توجه به اینکه پارامتر اصلی در تخریب ساختمان‌ها در هنگام رویداد زمین‌لرزه،‌ شتاب ناشی از رویداد آن است که توسط دستگاه‌های شتاب‌نگار ثبت می‌شود،نصب این دستگاهها در استان لازم و ضروریست.

مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان در مورد مزیت های این دستگاه ها نیز توضیح داد و گفت: این دستگاه‌ها پس از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب به استفاده از نقشه‌های لرزش (Shake Map) به مدیریت بحران کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ماهیت این دستگاه ها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است، افزود: سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقع شده در استان را فراهم می کند.

وی افزود: در صورتی که از مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوانیم داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیش‌ترین خسارت به آن وارد شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان بیان کرد: بر اساس این اطلاعات، نیروهای امدادی به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است.

اولین دستگاه شتابنگاه شهر زاهدان در ۲۱ تیرماه ۱۳۵۳ در اداره مسکن و آبادانی نصب و راه اندازی شده بود.