کلیم الله وثوقی؛ مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درخصوص اجرای طرح راهداری محور در این استان اظهار کرد: طرح راهداری محوری در استان اردبیل از اول خردادماه شروع و تا آخر تیرماه ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: حدود ۱۶۰۰ کیلومتر از محورهای استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته و ۱۵۰ دستگاه ناوگان راهداری و حدود ۲۰۰ نفر پرسنل راهدار در آن فعالیت میکنند.
وثوقی افزود: اهداف طرح راهداری محوری در استان شامل ارتقای ایمنی محورها برای کاربران جادهای، حفظ و نگهداری زیرساختهای حمل و نقلی جهت افزایش عمر بهرهبرداری از ابنیه، علائم و تجهیزات حاشیه راه، استفاده از راهکارهای کم هزینه مخصوصا در بخش رویههای آسفالتی و آسفالتهای حفاظتی که با هزینه کم بهرهوری بیشتری از منابع مالی و تجهیزات داشته باشیم، ارتقای سطح سرویس به کاربران جادهای و در نتیجه راحتی سفر برای کاربران جادهای و توجه به منظر و زیبایی حاشیه راه که با پاکسازی حریم راهها از نظر بصری برای کاربران جاده ای جذابیت ایجاد شود، هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل اضافه کرد: تقریبا ۲ الی ۶ درصد ارزش روز احداث راه برای نگهداری سالانه محورها نیاز است که اعتبار این طرح تا این لحظه حدود ۲۰ درصد تامین شده که این اعتبار برای دو دسته فعالیت هزینه میشود.
وی افزود: یکی در عملیات جاری راهداری محوری مانند ناوگان ماشین آلات، علائم ایمنی، افتادگی حاشیه راه، لکه گیری، تعمیرات ابنیه فنی و لایروبی پلها و آبروها که حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به این قسمت اختصاص پیدا کرده و دیگری در عملیات نگهداری راهداری دوره ای که شامل فعالیتهایی مانند روکشهای آسفالتی، خط کشیها و تامین روشنایی میشود و حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هم اعتبار به این بخش تخصیص داده شده است.
وی در پایان اشاره کرد: طرح هایی که راهداری استان در سال ۱۴۰۰ در دست اقدام دارد شامل حدود ۸۰ کیلومتر روکشهای آسفالتی و رویههای حفاظتی و در بخش ایمنی سه پروژه روشنایی که به سه بخش ۱۰ کیلومتری تقسیم شده است.
وثوقی تصریح کرد:در این زمینه ۱۰ کیلومتر اول ظرف یک ماه آینده به بهرهبرداری می رسد و ۱۰ کیلومتر دوم قرارداد آن منعقد شده که پیمانکار عملیات را شروع کرده است. همچنین ۱۰ کیلومتر سوم در دست بررسی و مطالعه است و به دنبال انتخاب و واگذاری آن به پیمانکار هستیم. در کنار آن پروژههای تقاطع های غیر هم سطح در نقاط پر حادثه را در برنامه راهداری استان داریم که یکی پل چهار متری عنبرلو در محور شهرستان پارس آباد است که ظرف دو، سه ماه آینده به بهرهبرداری می رسد و دیگری تقاطع غیر همسطح ورودی نمین است که عملیات راهداری آن شروع شده است.