به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عزتاله اکبری تالارپشتی با اشاره به نوار ساحلی ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتری کشور به عنوان یک ظرفیت خدادادی، اظهار داشت: باید از ظرفیت بنادر و صنایع دریایی به بهترین شکل استفاده کنیم و شرایط را به گونهای رقم بزنیم که در حوزه صنایع دریایی اقدام به صادرات کنیم چرا که هم از نیروی انسانی متخصص و کافی برخودار هستیم و هم میتوانیم به خوبی از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی در بخش صنایع دریایی بهرهمند شویم.
وی با تاکید بر اینکه بهترین مسیر برای صادرات کالا در دنیا بنادر است، عنوان کرد: باید نقدینگی کشور به سمت تولید سوق پیدا کند و سرمایههای سرگردان در مسیر ایجاد زیرساختها، ارائه خدمات وابسته و صادرات باشد.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید نیاز بنادر را در راستای اهداف صادراتی کشور به نحو مطلوب تامین کنیم، گفت: ایجاد زیرساختهای لازم برای صادرات از مسیر بنادر باید از سوی دولت، سیاستگذاری و در دستور کار قرار گیرد، علاوه بر این باید بدانیم که به چه میزان میتوانیم ظرفیت صادراتی ایجاد کنیم و در اقتصاد دنیا چقدر سهم داشته باشیم.
اکبری تالارپشتی با اشاره به اینکه ضرورت دارد از ظرفیت نوار ساحلی کشور حداکثر استفاده را داشته باشیم، گفت: باید بتوانیم ارتباط اقتصادی خود را با دنیا حفظ کنیم و این هدفگذاری می تواند به واسطه انتقال کالا از کشوری به کشور دیگر محقق شود.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیتهای بینظیری در حوزه دریایی و بندری برخوردار هستیم، تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی کشور، این مساله را دیکته میکند که از ۱۰ کالای تولیدی؛ ۸ کالای آن صادر شود و بتوانیم در تمامی زمین ها صادرات محور گام برداریم.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشور باید چهره اقتصادی به خود گیرد، عنوان کرد: در ابتدای امر باید نیاز داخلی خود را تامین کنیم و پس از آن تلاش کنیم حمل و نقل مناسبی را در دسترس مشتریان بینالمللی خود قرار دهیم، همچنین باید ایجاد شهرکهای صنعتی و شهرکهای فناوری را مدنظر قرار داده و اینگونه در راستای صادرات محور شدن اقتصاد ایران حرکت کنیم.