شناسهٔ خبر: 99519 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

معاون شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان تاکید کرد؛

حفاظت ازبافت تاریخی اصفهان نیازمند اقدامات ریشه‌ای است

محمد بناییان اصفهان معاون شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: برای حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، بافت تاریخی و ساختار محلات در این شهر، برنامه‌ها و اقدامات اساسی و ریشه‌ای باید صورت پذیرد.

محمد بنائیان معاون شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اصفهان)؛ درباره هتل در حال ساخت چهارباغ که مورد انتقاد دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفته است گفت: از آغاز اجرای این هتل مکاتبات لازم توسط اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان مبنی بر خلاف ضوابط و مقررات قانونی بودن ساخت آن انجام شد و گروه نظارت عالیه این اداره‌کل نیز طی بازدید از محل، تذکرات لازم در خصوص اقدامات خلافِ صورت گرفته را به مراجع ذیربط اعلام کردند.  

وی با بیان اینکه مصوبه ساخت هتل جهت ابلاغ به استانداری اصفهان ارسال نشده است عنوان کرد: با توجه به اینکه قرار شد طرح تعدیلی تهیه شود، این اداره‌کل در خصوص بحث تعدیل نیز اعلام مغایرت اساسی نمود و به وزارت راه و شهرسازی ارسال کرد.  

معاون شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: در این رابطه طی مکاتبه‌ای از سوی وزارتخانه بر اخذ نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید شد.  

وی بیان داشت: حوزه نظارت عالیه این اداره‌کل در طی بازدیدها و به محض اطلاع از تخلفات صورت گرفته در این زمینه، فوراً اقدامات لازم را به عمل می‌آورد، بعضاً در مرحله اولیه ساخت، درخواست توقف داده می‌شود تا مدارک تکمیل و پیگیری‌های مختلف به عمل آید اما زمانی که پروانه ساخت این قبیل ساختمان‌ها صادر و روند احداث آن از سوی سازنده آغاز می‌شود پس از آن روند ابطالش سخت و زمانبر است.   

معاون شهرسازی و معماری اداره‌‌کل راه و شهرسازی اصفهان با تاکید بر حفظ و صیانت از میراث فرهنگی و بافت تاریخی این شهر گفت: ساماندهی این موارد نیازمند اقدام ریشه‌ای است و موفقیت در آن همراهی ویژه شهرداری و شورای شهر را می‌طلبد.  

وی عنوان کرد: بعضا در این قبیل محلات به دلیل وجود پیشنهادهای تجاری و تحت فشار بودن مسکونی‌ها، ساختار محله از تعریف اصلی خود خارج می‌شود لذا عناصر محله می‌بایست در کنار هم باشد.  

بنائیان در خصوص کارگاه‌های طلا که در بافت تاریخی وجود دارد گفت: به دلیل مبحث آلودگی زیست محیطی و مواد شیمیایی که از این کارگاه‌ها وارد فاضلاب شهری می‌شود مصوباتی تحت عنوان احداث شهرک طلا و جواهر برای شهر اصفهان و انتقال کارگاه‌های طلا به آن محل را داشتیم که در صورت این اقدام بافت تاریخی از این معضل پاکسازی می‌شود.