-
۱۳۹۷-۰۳-۲۰ ۰۸:۲۸
ایزدی تشریح کرد؛
تجلی مفهوم فرهنگ معماری ایرانی- اسلامی در سیاستگذاریهای کلان کشور/ تجدیدنظر در ضوابط ساخت و ساز با رویکرد معماری ایرانی- اسلامی
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام تشکیل شورای اعتلای معماری به منظور تحقق اهداف وزارت راه و شهرسازی در موضوع معماری از تجدید نظر در ضوابط ساخت و ساز با رویکرد معماری ایرانی- اسلامی خبر داد.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۸ ۰۸:۲۸
در نشست معماری نوین، شهر و توسعه پایدار مطرح شد:
نبود مهارت فنی در اجرا دلیل اصلی کاهش عمر ساختمان
در نشست معماری نوین، شهر و توسعه پایدار، بزرگترین عامل کاهش عمرساختمانها در ایران، رعایت نکردن ضوابط فنی هنگام اجرا عنوان شد.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۳ ۱۰:۵۷
گزارش تصویری: نشست خبری معماری نوین، شهر، توسعه پایدار
نشست خبری معماری نوین، شهر و توسعه پایدار با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی، حقوق شهروندی و توسعه پایدار شهری برگزار شد.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۱۰:۴۴
تحلیلی بر چگونگی معماری و پیوستگی شهرسازی ایرانی در فضاهای دیوانی و حکومتی/حکومت، معماری و مردم
حسین سلطانزاده، پژوهشگر حوزه معماری ایرانی، عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: سرزمین ایران جز نوار پیرامونی دریای مازندران و بالای رشته کوه البرز که فضاهایی سبز و خرم داشته، در ناحیههای مرکزی و جنوبی همواره با کمبود آب روبهرو بوده و فضای سبز نداشته است؛ بدین ترتیب باغ در فرهنگ ایرانی بهویژه در ناحیههای خشک و کویری فضایی زیبا، آرمانی و عالی بوده است؛ از همین رو است که واژههایی متنوع برای باغ در فرهنگ ما ساخته شده است.
-
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۹:۱۴
برگزیده چهارمین دوره دوسالانه کتاب معماری و شهرسازی تشریح کرد:
لزوم توجه به مشخصات فنی و اجرایی پوسته بیرونی ساختمانها در زمان احداث/ افزایش ۴ برابری عمر ساختمانها در صورت رعایت مسائل فنی
مشاور فناوری و تشکلهایحرفهای معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی مؤلف کتاب "عناصر شفاف پوسته خارجی ساختمانها" به عنوان یکی از برگزیدگان دریافت جایزه چهارمین دوره دوسالانه کتاب معماری و شهرسازی اعلام کرد: اهمیت توجه به مشخصات فنی و اجرایی پوسته بیرونی ساختمانها به قدری است که اگر مشخصات اعلام شده در کتاب مذکور در زمان طرح و اجرای ساختمان به درستی رعایت شود به سادگی عمر مفید ساختمانها از نظر فنی به ۴ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.
-
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۹:۳۴
معماری فراموش شده عمارتها و خانههای قدیمی
هنوز هم در بسیاری از شهرهای کشورمان میتوان ردپای معماری سنتی و اصیل ایرانی و اسلامی را پیدا کرد؛ ردپایی که در حال محو شدن است ولی هنوز پیدا میشود.
-
۱۳۹۶-۰۴-۰۶ ۱۰:۳۳
بهدنبال خروج ایران از پلت فرم جهانی WAF مطرح شد؛
تقاضای معماران ایران برای ارزیابی در عرصه بینالمللی
در پى بازگشایی مشروط پلتفرم جهانی WAF براى معماران و معماری ایران، نامهاى مبنى بر درخواست جامعه معماری از مدیریت WAF تنظیم و از این مجموعه خواسته شد که معماری ایران در عرصه بینالمللى مورد ارزیابی قرار گیرد.
-
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۱:۵۹
اعتصام در همایش ملی معماری و شهرسازی از نظریه تا عمل مطرح کرد:
رابطه ناگسستنی انسان، معماری و شهرسازی در طراحی شهری/ بافتهای قدیمی در دوره پست مدرنیسم جای خود را به تکبناها دادند
پدر معماری معاصر ایران با تأکید براینکه رابطه ناگسستنی انسان، معماری و شهرسازی در طراحی شهری از گذشته تا کنون کاملا مشهود و قابل درک است، گفت: این نوع از رابطه با توجه به گذر زمان و عوامل مهم تأثیرگذار در این حوزه اعم از جغرافیا، فرهنگ، اقتصاد و ... درجهبندی شده و مورد بررسی قرار میگیرد.
-
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۲۷
مهدی حجت؛
معمار، به مفهوم انسانی زندگی در بنا، شکل میدهد/ درک کاملی از طبیعت شهرها کسب کنیم
حجت در نشست تخصصی بازتعریف ماموریت مهندسان در شهر، گفت: باید طبع شهر را بفهمیم و بر اساس آن عمل کنیم و اگر کسانی نظرات خود را بر شهر اعمال کنند این نظرات پایدار نخواهد ماند چرا که مبتنی بر طبع شهر نیست.
-
۱۳۹۵-۱۱-۲۸ ۱۷:۰۴
آشنایی با اثر معماری مسجد وکیل
مسجد وکیل بر طبق بافت معماری سنتی این مرز و بوم در یک مجموعه اجتماعی قرار گرفته و هماهنگی زیبایی را در پیوند دین و دنیا به وجود آورده است.
-
۱۳۹۵-۱۱-۲۲ ۰۹:۳۸
سیدمحمد بهشتی مطرح کرد؛
لزوم توجه به تنوع محیطی در نظام ساخت و ساز ایران/ مهندسان به اندازه و مختصات محیطی توجه کنند/ مهندسان از مقام تکلف مهندسی نزول اجلال کردهاند
سیدمحمد بهشتی میگوید: تخریب بافتهای با ارزش تاریخی در کشورهای مختلف در طول تاریخ همواره وجود داشت.مهندسان از مقام تکلف مهندسی نزول اجلال کرده و متوجه باشند که همیشه به جز مضامین تکنولوژیک و سیویل، جنبههای دیگری نیز در زندگی مردم وجود دارد.
-
۱۳۹۵-۱۱-۰۹ ۰۹:۱۶
در بیستمین نشست ایران شهر مطرح شد
ناخودآگاهی ایرانیان از معماری خویش/ کمبود محسوس منابع تحقیقی دست اول درباره معماری معاصر
مشاور معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی در نشست بیستم ایران شهر تاکید کرد با وجود اینکه ایرانیان ۱۰۰ سال است درگیر معماری معاصر هستند به خودآگاهی از معماری خویش نرسیدهاند.
-
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۶:۳۳
آشنایی با اثر معماری حمام فین کاشان
حمام فین با قدمت دوره قاجاریه در مجموعه باغ فین کاشان قرار دارد و از جمله آثار دیدنی این شهر به حساب میآید.
-
۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۵:۰۳
نقد معماری و شهرسازی معاصر در گفتگو با معماران؛
بزرگ ترین آثار معماری بر روح شهرها، تاثیر بر سبک زندگی است/ تجلی هویت مردمان شهر در شکل شهرهایمعاصر
نقد معماری معاصر از سوی معماران در حالی مطرح میشود که شهرها به گونهای افسارگسیخته در بیشتر نقاط با هویت ایرانی، فاصلهای عمیق گرفتهاند. گفته میشود، بزرگترین کاری که معماری انجام میدهد، تأثیر گذاشتن بر سبک زندگی انسان است.
-
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۰۷:۵۸
تحلیل کارشناسان و معماران بر نقش معماران در آشفتگیهای شهر/ تهران هر روز میمیرد
کارشناسان و معماران در پنجمین نشست از سلسله نشستهای ۱۰ گفتار معماری بر شکاف جامعه معماری و شهرسازی با مردم، وجود مشکلات جدی حقوقی و نفی حقوق شهروندی تاکید کردند و آنها را به چالش کشیدند.
-
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۶:۲۰
آشنایی با اثر معماری یخچالهای خشتی
از جمله بناهای قدیمی شهرستان ابرکوه، وجود چهار یخچال خشتی در این منطقه است که کار تولید و انبار یخ به وسیله این بناها انجام می شده است.
-
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۴۵
گزارش تصویری: نشست تبیین ضرورت توجه به معماری راه در طراحی و مدیریت بهره برداری راههای برون شهری
نشست تبیین ضرورت توجه به معماری راه در طراحی و مدیریت بهره برداری راههای برون شهری ایران با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، جمعی از معاونان بخش راه و ساختمان و اساتید برجسته معماری کشور در شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی کشور برگزار شد.
-
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۴۱
وزیر راه و شهرسازی در اولین نشست معماری راه مطرح کرد:
مفهوم معماری بازتابی از نگاه ما به زندگی و خلقت است/ تاکید بر پیوند دو حوزه معماری و راه در حرفه، اقلیم و دانشگاه/ معماری جاده و شهرها و نحوه اتصال آنها تاسفآور است
آخوندی با بیان اینکه «زندگی فقط در سکونتگاهها نیست و همه جا جریان دارد» و با تاکید بر این که در اندیشه ایرانی و اسلامی، زندگی اساسا یک مسیر و یک حرکت است، گفت: معماری جاده و شهرها آشفته است و به هیچ وجه دلنواز نیست، نحوه اتصال جاده به شهر تاسفبار است و از نظر روحی چشمنوازی و ایمنی میتواند با توجه به منظرهها جنبههای گوناگونی پیدا کند.
-
۱۳۹۵-۱۰-۱۲ ۱۲:۱۴
گزارش تصویری: نگاهی به معماری کلیسای تاریخی وانک در اصفهان
کلیسای وانک یا آمنا پرکیچ به معنی (کلیسای نجات دهنده مقدس)، نام کلیسایی است در محله جلفا (اصفهان)، که از نام کلیسای «سورپ آمنا پرکیچ وانک» جوغا در نخجوان گرفته شدهاست. این کلیسا از کلیساهای تاریخی ارمنیان اصفهان میباشد و در زمان شاه عباس دوم ساخته شدهاست. وانک در زبان ارمنی به معنی صومعه است. عکس: تسنیم/ مرتضی صالحی
-
۱۳۹۵-۱۰-۱۱ ۰۸:۵۶
فعال حوزه معماری مطرح کرد؛
آینده مبهم معماری در سایه بیکاری دانشآموختگان/ فقدان ارزشهایبومی در معماری مسکنمهر
پرویز طلایی معمار و فعال جامعهدانشگاهی در نقد معماری معاصر به ساخت مسکن مهر بدون توجه به اقلیمهای گوناگون ایران اشاره میکند و میگوید: مسکن مهر جایی بود که میشد زورآزمایی در مورد معماری بومی مناطق را با اجرای آن به دست متخصصان و نه دولت انجام داد. در این صورت، شاید، اجرای طرح مسکن مهر موفق بود.
-
۱۳۹۵-۱۰-۰۷ ۰۸:۱۶
زندگی در شهری كه چراغی ندارد رعبآور است
سیدمحمد بهشتی*: ویلای نمازی در دوره پهلوی دوم توسط معمار، مولف و طراح مطرح ایتالیایی جیو پونتی در باغی بزرگ در محله دزاشیب تهران احداث شد. پونتی در زمره بازیگران اصلی صحنه معماری معاصر جهان است كه در تمامی عرصههای طراحی از كوچكترین مقیاس تا بزرگترین مقیاس صاحباثر است.
-
۱۳۹۵-۱۰-۰۶ ۱۶:۳۱
آشنایی با اثر معماری سرای مشیر شیراز
سرای مشیر یا سرای گلشن از بازارهای قدیمی شیراز است که در دوره قاجاریه ساخته شده و در جنوب شرقی بازار وکیل جنوبی و در مجاورت در خروجی آن قرار گرفته و معماری آن کم و بیش مانند بازار وکیل است.
-
۱۳۹۵-۱۰-۰۵ ۱۵:۰۹
آشنایی با مسجد جامع (عتیق) قزوین؛ یادگار هزاره کهن
مسجد جامع (عتیق) قزوین با قدمتی هزارساله و معماری متناسب با اقلیم ایران و فرهنگ ایرانی، نمایشگاهی از دورههای تاریخی، مختلف معماری ایرانی- اسلامی را برای گردشگران داخلی و بینالمللی ترسیم میکند. گفته میشود، مسجد در دوران مختلف مرمت و بازسازی شده است.
-
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۵
آشنایی با اثر معماری باغ موزه دفاع مقدس
باغ موزه دفاع مقدس در اراضی عباس آباد و با زیربنای ۲۰۵ هزار متر مربع یک مجموعه بینظیر و دیدنی و یک موزه رویدادی متفاوت از موزههایی است که صرفا بناها و اشیای تاریخی را به نمایش میگذارند.
-
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۰۹:۳۶
محمدرضا حائری مطرح کرد؛
همه متخصصان شهری برای نجات تهران دست به کار شوند
مشکلات شهر تهران از حدود تحمل شهروندان و حتی تحمل خودِ شهر فراتر رفته است. برخی، ریشه آن را در طرحهایی که برای سامانبخشی شهر تدارک دیده شده (طرحهای جامع و تفصیلی) میدانند و بخشی دیگر، آن را نتیجه بیکفایتیِ شهرداری و شورای شهر؛ و نهایتاً گروه سومی که بر غلبه سوداگری بر حوزه ساختو ساز که خود ریشه در اقتصاد ضعیف صنعتی و کشاورزی در کشور دارد.
-
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۰۹:۱۳
رونمایی از کتاب روزگار برزخی معماری ما
کتاب روزگار برزخی معماری ما به قلم علی اعطا با سخنرانی سیدمحمد بهشتی و جمعی از معماران معاصر در خانه گفتمان هنر و معماری (خانه وارطان) رونمایی میشود.
-
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۲:۵۵
آشنایی با اثر معماری خانه زینتالملک شیراز
در ضلع غربی نارنجستان قوام، عمارتی زیبا قرار دارد که به دلیل سکونت خانم زینتالملک قوامی، دختر قوامالملک چهارم به این نام معروف شده است.
-
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۸:۴۳
یک مدرس دانشکده معماری و شهرسازی مطرح کرد:
بازسازی هویتشهری در مفهوم زندگی شهرهای معاصر/ لزوم چارهاندیشی برای بحران هویت شهرهای کنونی
مدرس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: نگهداری بافت تاریخی و ابنیه به جای مانده از گذشته اگر حتی در بهترین حالت صورت بگیرد، بدون ارتباط پیدا کردن با متن زندگی اجتماعی نمیتواند نقش خود را برای بازیابی هویتشهری و اجتماع معاصر بازی کند.
-
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۰۹:۲۵
معرفی کتاب؛
روزگار برزخی معماری ما در یک کتاب/ مروری بر یک دهه رویداد در حوزه شهر، معماری و میراث
کتاب «روزگار برزخی معماری ما» با مروری بر یک دهه رویدادهای حوزه شهر، معماری و میراث با مقدمهای از سیدمحمد بهشتی توسط انتشارات کسری منتشر شد.
-
۱۳۹۵-۰۹-۱۵ ۱۳:۳۰
آشنایی با اثر معماری مسجد امام خمینی(ره) - تهران
مسجد امام خمینی(ره) یا مسجد شاه در خیابان ۱۵ خرداد و جنب بازار بزرگ تهران واقع شده و از بناهای ارزشمند دوره قاجاریه است.