شناسهٔ خبر: 141007 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

در کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان اصفهان انجام شد؛

تدوین نقشه راه برای ساماندهی مشاورین املاک 

کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان اصفهان در کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان اصفهان ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های موجود برای تعیین تکلیف مشاورین املاک غیرمجاز، نقشه‌راهی برای ساماندهی این بنگاه‌ها تدوین شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اصفهان؛ کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان اصفهان به ریاست محمد یوسف زاده مدیرکل دفتر فنی استانداری با حضور یاسر دستمالچیان و مهدی شهدادی نمایندگان وزارت راه و شهرسازی در کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات و دیگر اعضا برگزار شد.   

در این نشست فرمانداران و رؤسای ذیربط در شهرستان‌های استان اصفهان نیز از طریق برقراری ارتباط ویدئویی در این کارگروه حضور داشتند.  

این جلسه با ارائه گزارشاتی از اقدامات بعمل آمده در راستای ساماندهی مشاورین املاک و تسریع در شناسایی حانه‌های خالی آغاز شد و در پایان مواردی نیز جهت اجرا به تصویب رسید.  

دستمالچیان در این نشست پس از استماع گزارشات ارائه شده اظهار کرد: استان اصفهان از جمله فعال‌ترین، بانشاط‌ترین و پویاترین استان محسوب می‌شود که در راستای مبحث ساماندهی مشاورین املاک علاوه بر مرکز استان، شهرستان‌ها نیز فعال بوده و مدیران دلسوز پیگیر موضوع هستند.  

وی افزود: هدف از این جلسه تدوین نقشه راهی است که به عنوان الگو در گام اول انجام شود تا به لطف خدا دستور رئیس جمهور مبتی بر ساماندهی مشاورین املاک به درستی شکل بگیرد.  

نماینده وزارت راه و شهرسازی در کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات با بیان اینکه در این راستا چندین ظرفیت وجود دارد که می‌بایست به درستی از آن بهره برد، بیان کرد: از جمله این موارد استفاده از ظرفیت پلیس در دو شاخه اماکن و پلیس اقتصادی است.  

وی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای مشاورین املاک غیر مجاز شهر اصفهان نسبت به کل مشاورین املاک این شهر عدد قابل توجهی است از فرمانداران خواست تا در صورتی که تعداد واحدهای مشاورین املاک غیر مجاز آن شهرستان بالای ۱۰ درصد نسبت به کل مشاورین املاک شهرستان بود موضوع با قید فوریت پیگیری و رسیدگی شود.  

دستمالچیان بر استفاده از ظرفیت سازمان امور مالیاتی تاکید کرد و گفت: در راستای پیدا شدن فرار مالیاتی‌ها حضور نماینده مالیاتی در گشت‌های مشترک بسیار حائز اهمیت است.

وی عنوان کرد: ضرورت دارد اخلالگران در حوزه مسکن پس از شناسایی به سازمان‌های مربوطه معرفی شوند.  

نماینده وزارت راه و شهرسازی در کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات بر استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها تاکید کرد و افزود: بهره‌مندی از ظرفیت شهرداری‌ها هم در شناسایی خانه‌های خالی و هم در بحث فاقد کاربری‌ها بسیار کمک کننده است.  

وی با تاکید بر تعیین تکلیف مشاورین املاک غیرمجاز گفت: از طریق اخطار و یا با دستور دادستان اقدامات لازم بعمل آید و رویه به این صورت است که بازگشایی پلمب فقط با صدور جواز کسب قابل رویت امکان پذیر است.  

دستمالچیان با بیان اینکه از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۵ تعداد ۱۱ میلیون خانه احداث شده است بیان کرد: از این تعداد فقط ۲.۵ میلیون نفر صاحب خانه شدند و مابقی در دست دلالان و سوداگران مسکن قرار گرفته است.  

وی ادامه داد: تعداد خانوار در کشور حدود ۲۶ میلیون است و تعداد خانه بیش از ۲۷ میلیون لذا این نشان می‌دهد که معضل در توزیع است.  

نماینده وزارت راه و شهرسازی در کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات گفت: پیش فروش خانه و فروش امتیاز تعاونی‌ها در سطح استان اصفهان ممنوع است.  

وی بیان کرد: مالکانی که اجاره‌نامه‌های فاقد کد رهگیری تنظیم می‌کنند ملک آن‌ها به عنوان خانه خالی شناسایی می‌شود و مستأجر نیز از امکان استفاده از امکانات خدمت رسانی عمومی سلب می‌شود لذا این موضوع نیاز به اطلاع‌رسانی ویژه دارد.  

دستمالچیان در پایان بر اجرای تبصره ۱ ماده ۱۷ قانون نظام صنفی با اولویت مرکز استان، جمع‌آوری مشاورین املاک غیرمجاز و جمع آوری مبایعه نامه‌های دستی ظرف یکماه تاکید و ابراز امیدواری کرد تا تمامی این اقدامات منشاء خیر در جهت خدمت به مردم و آسایش آنان باشد.