شناسهٔ خبر: 144992 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

تشریح عملکرد دولت در حوزه راه و شهرسازی پیش از خطبه‌های نماز عبادی و سیاسی جمعه شهر کرج

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز روز جمعه ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۲ پیش از خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه شهر کرج به ارائه گزارش درخصوص عملکرد اداره کل در دولت سیزدهم پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (استان البرز)؛ رضا خالقی مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز روز جمعه ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۲ پیش از خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه شهر کرج به ارائه گزارش درخصوص عملکرد اداره کل در دولت سیزدهم پرداخت. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز در ابتدای سخنان خود گفت: تقدیر و تشکر می‌کنم از آیت‌الله حسینی همدانی امام جمعه کرج و نماینده ولی‌فقیه در استان البرز که این فرصت را به بنده دادند تا دقایقی به ارائه گزارش دستاوردهای دولت مردمی، دولت سیزدهم در حوزه راه و شهرسازی در استان البرز بپردازم که امیدوارم مفید واقع شود. 

وی در ادامه گفت: عرایضم را به دو بخش حمل و نقلی و مسکن تقسیم می‌کنم. در دولت سیزدهم افزایش ایمنی محور جدید هشتگرد-طالقان را در دست اقدام داشتیم که بحمدالله توانستیم موضوع تأمین روشنایی را به جهت ضرورت و نیازی که در این محور بود و با اینکه از وظایف ذاتی اداره کل راه و شهرسازی استان هم نبود، حل کنیم. در هفته دولت توانستیم فاز اول این پروژه را تکمیل و به بهره‌برداری برسانیم که این کار زمینه‌ساز افزایش ضریب آنتن‌دهی و روشنایی این محور خواهد شد. 

خالقی گفت: محور بعدی که اقدامات مؤثری در آن اتفاق افتاد، محور نظرآباد-نجم آباد-اشتهارد است که ۵ کیلومتر از این پروژه آماده بهره‌برداری و مابقی آن در دست اقدام است و به زودی به سمت کمربندی نظرآباد و شهرک‌های صنعتی که در آن منطقه وجود دارد پیشرفت خواهد داشت و تکمیل می‌شود. 

وی افزود: پروژه دیگری که بسیار اهمیت دارد، پروژه بزرگراه شمالی کرج که مزین به نام سپهبد شهید قاسم سلیمانی است که این پروژه با مشارکت دولت و شهرداری در دست اقدام است و حدوداً ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ان‌شاء‌الله با تأمین منابع موردنیاز که منابع قابل توجهی هم می‌باشد به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز ادامه داد: درخصوص تأمین منابع این پروژه، وزارت راه و شهرسازی از ظرفیت‌های خود در استان به طور کامل استفاده کرده است و قرار بر این است برای اولین بار از محل ارزش افزوده ناشی از اراضی مجاور بزرگراه شمالی که بخش قابل توجهی هم می‌باشد، منابع مالی موردنیاز برای تکمیل آن را تأمین کند. 

خالقی بیان کرد: در سفر ریاست محترم جمهور به استان البرز در ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ توانستیم برای سه ابر پروژه حوزه حمل‌ونقل مصوبه بگیریم که در ادامه درخصوص این سه ابرپروژه توضیح خواهم داد. 

وی افزود: سه ابرپروژه در حلقه‌های مفقوده استان به ویژه کلانشهر کرج محسوب می‌شود و ان‌شاء‌الله با اجرایی شدن آن‌ها بخش عمده ترافیک کلانشهر کرج رفع خواهد شد. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز صحبت‌های خود را با توضیحاتی درخصوص سه ابرپروژه حمل‌ونقلی استان ادامه داد و گفت: پروژه اول کنارگذر جنوبی کرج به طول ۲۸ کیلومتر می‌باشد که تأمین کننده ظرفیت حمل‌ونقلی شهرهای جنوبی اتوبان فعلی یعنی فردیس، محمدشهر، ماهدشت و کمالشهر است. 

وی تصریح کرد: پروژه دوم حمل‌ونقلی استان پروژه کنارگذر شرقی فردیس می‌باشد که مورد مطالبه بسیاری از مردم است و گره ترافیکی جاده ملارد و پل فردیس را رفع خواهد کرد. این کنارگذر به طول ۵/۵ کیلومتر می‌باشد که با عبور از رودخانه کرج، راه‌آهن، مترو، جاده مخصوص و اتوبان به پروژه شهید سلیمانی خواهد رسید. 

خالقی در خصوص پروژه سوم حمل‌ونقلی استان گفت: پروژه بعدی کنارگذر غربی محمدشهر-ماهدشت به طول ۲۲ کیلومتر است که تسهیل کننده حمل‌ونقل سنگین محدوده شهری محمدشهر-ماهدشت خواهد بود و در ادامه به محور ماهدشت-اشتهارد و به آزاد راه قدیم خواهد رسید. 

وی افزود: این سه ابرپروژه نیازمند مجوز کمیسیون ماده ۲۳ قانون الحاق ۲ است و در همین راستا مطالعات جامع آن انجام و کاربری‌های آن‌ها تکمیل شده است و همچنین برای اولین بار قبل از شروع به کار در این پروژه‌ها، ارزیابی اثرات زیست‌محیطی آن انجام شده است. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز خاطرنشان کرد: با یک هماهنگی مثال‌زدنی بین استاندار و نمایندگان محترم، مدیران اجرایی و فرماندار فردیس، موفق شدیم برای این سه ابرپروژه در بودجه سال ۱۴۰۲ ردیف بودجه بگیریم و امیدواریم با صدور مجوز کمیسیون ماده ۲۳ هرچه سریعتر این سه ابرپروژه به صورت مشارکت عمومی و خصوصی شروع شود. 

رضا خالقی سخنان خود را در حوزه بازآفرینی شهری ادامه داد و گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان بر حسب تکالیف ذاتی و مسئولیت‌های اجتماعی و حرفه‌ای احداث خدمات روبنایی در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی را در دست اقدام دارد که برخی از این پروژه‌ها را تکمیل و به بهره‌برداری رسانده‌ایم و از جمله این پروژه‌ها مدرسه حبیب‌ابن‌مظاهر در آق تپه با منابع سازمان بازآفرینی شهری و تولی‌گری اداره کل راه و شهرسازی استان تقدیم مردم شده است. 

وی افزود: فرهنگسرای مهدی آباد چهارباغ نیز در هفته دولت به بهره‌برداری رسید و تحویل شد. پایگاه امداد و نجات خط ۴ حصار کرج تکمیل و تحویل شده است و همچنین کلانتری و مرکز درمانی و سایر پروژه‌هایی که در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی در طی این دوساله تکمیل شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز خاطرنشان کرد: معضلی که در حوزه بازآفرینی شهری وجود دارد اراضی قولنامه‌ای می‌باشد. از سال ۱۳۸۹ که قانون حمایت از احیاء و بهسازی بافت‌های فرسوده از سال ۱۳۸۹ مصوب شده تا کمیسیونی برای سند دار کردن اراضی قولنامه‌ای بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تشکیل شود، بعد از ۱۳ سال موفق شدیم این کمیسیون را در استان با همت و حمایت رئیس کل دادگستری استان البرز راه‌اندازی کنیم و سال‌جاری اولین پرونده‌ها در اینخصوص در اداره ثبت استان مطرح و رأی صادر شد. 

وی افزود: براساس ماده تبصره ۱ قانون تعیین وضعیت املاک پیش‌بینی کرده‌ایم تا اراضی فاقد اعیانی نیز در این کمیسیون‌ها مطرح و برای آن‌ها سند صادر شود. 

خالقی تصریح کرد: از همین تریبون استفاده می‌کنم و از مردم خواهش می‌کنم اگر در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی اراضی قولنامه‌ای دارند، برای تشکیل پرونده به شهرداری‌ها مراجعه کنند. پرونده‌ها ابتدا برای تأییدیه به اداره کل راه و شهرسازی استان و سپس در مرحله بعد به ادارات ثبت ارسال می‌شود. 

وی گفت: مشوق‌هایی در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی مصوب و ابلاغ شده است. در حال حاضر در بافت‌های فرسوده نسبت به بافت‌های غیر فرسوده مجوز یک طبقه اضافه-یک پارکینگ اضافه-یک طبقه تجاری صادر خواهد شد و این مجوزها مشوق‌های بسیار خوبی برای نوسازی بافت‌های فرسوده می‌باشد. 

وی همچنین درخصوص مشوق‌های بافت فرسوده افزود: به دستور استاندار محترم و به همت شهرداری کرج عوارض صدور پروانه در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی رایگان است و وجهی برای عوارض صدور پروانه در این اراضی دریافت نمی‌شود. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز خاطرنشان کرد: خدمات نظام مهندسی نیز در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی با ۵۰ درصد تخفیف ارائه می‌شود. 

وی در ادامه درخصوص اقدامات اداره کل درخصوص تولید مسکن در استان به ارائه گزارش پرداخت و گفت: براساس برنامه‌ریزی و محاسبه‌ای که شد، از ابتدای سال ۱۴۰۰ موفق شدیم اولین استانی باشیم که علی‌رغم وسعت بسیار کم و با توجه به اینکه کوچکترین استان کشور هستیم، تمامی زمین موردنیاز تولید مسکن چهارساله پیش رو در سطح استان که اولین ضرورت برای تولید مسکن است را تأمین کنیم. 

خالقی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۶ هزار واحد مسکونی در استان در حال طی مراحل مختلف ساخت می‌باشد که بخشی از آن تحویل و افتتاح شد. در این دو سال بیش از دو هزار واحد نیمه تمام مسکن مهر تکمیل و تحویل متقاضیان شد که این فقط آمار مربوط به اداره کل راه و شهرسازی استان است. در شرکت عمران شهر جدید مهستان دو برابر این میزان تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و مقداری از این واحدهای مسکونی در شهر جدید مهستان باقی مانده است که حسب دستور مقام عالی وزارت راه و شهرسازی، برنامه‌ریزی شده تا ان‌شاء‌الله تا پایان سال تکمیل و تحویل متقاضیان شود. 

وی افزود: در هفته دولت و در پویش افتتاحیه صد هزار واحد مسکن که با حضور ریاست محترم جمهور به صورت سراسری در کشور برگزار شد، ۱۲۱۰ واحد مسکونی فقط در پروژه‌هایی با متولی‌گری راه و شهرسازی استان البرز بود که تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و در شهر جدید مهستان بیش از هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی تکمیل و تحویل خواهد شد. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز در ادامه تصریح کرد: از این پروژه‌ها و در این افتتاحیه ۱۴۰ واحد نهضت ملی مسکن در شهر کرج به صورت تعاونی‌ساز و در شهر اشتهارد به صورت گروه‌های ساخت بود. 

وی افزود: این شانزده هزار واحدی که عرض کردم در شهرهای فردیس، محمدشهر، ماهدشت، نظرآباد، اشتهارد، چهارباغ و شهر جدید مهستان عملیات اجرایی آن‌ها شروع شده و بحمدالله با سرعت مناسبی در حال انجام است. در شهر جدید مهستان در حال آماده‌سازی زمین هستیم و ساخت پروژه‌ها برای کسانی که این شهرها را انتخاب کرده‌اند انجام خواهد شد. 

خالقی درباره قانون جوانی جمعیت گفت: در حوزه قانون جوانی جمعیت همانطور که استحضار دارید و مقامات ارشد نظام اسلامی تأکید دارند و تکلیف وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین براساس این قانون است، بحمدالله موفق شدیم برای بیش از ۲۲۰ خانواده که مشمول قانون جوانی جمعیت و دارای فرزند سوم و بیشتر از تاریخ ابلاغ این قانون هستند، در شهر ماهدشت زمین تأمین و واگذار کنیم. 

وی افزود: این شهرک‌ها به صورت یک طبقه-دو طبقه ویلایی و منطبق با الگو و سبک زندگی ایرانی اسلامی می‌باشد. با توجه به معضلات آپارتمان‌نشینی، رویکرد جدید دولت در واگذاری زمین و ساخت مسکن توسط خود مردم و با بافت یک طبقه-دوطبقه حیاط‌دار است. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز خاطرنشان کرد: توانستیم برای ۴ شهرک جدید مسکونی مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری دریافت کنیم. از بین شهرک‌هایی که مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری را در کشور دریافت کرده‌اند، ۴ شهرک متعلق به استان البرز است که ار این جهت پیشتاز می‌باشیم. 

وی افزود: تجهیز و آماده‌سازی این شهرک‌ها توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء انجام شده و در دست اقدام است. کسانی که درخواست ساخت مسکن توسط خودشان را دارند، می‌توانند در سامانه نهضت ملی مسکن و شرکت عمران شهر جدید هشتگرد، این شهرک‌های جدید را انتخاب کنند تا زمین‌ها به آن‌ها واگذار شود. 

رضا خالقی مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز بیان کرد: با سازمان ملی زمین و مسکن برنامه‌ریزی و رایزنی کردیم تا آماده‌سازی اراضی این شهرک‌ها با استفاده از منابع این سازمان انجام شود تا بار مضاعف بر دوش متقاضیان و ثبت‌نام کنندگان این شهرک‌ها تحمیل نشود. 

خالقی در پایان سخنرانی خود پیش از خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه شهر کرج گفت: خادمین شما در اداره کل راه و شهرسازی استان البرز، جوانان متعهد و انقلابی، شبانه‌روز تلاش می‌کنند که بخشی از مشکلات مردم با مدیریت و تدبیر که بخشی از آن رفع شده است، حل شود. ان‌شاءالله براساس تمدن نوین اسلامی و بر مبنای گام دوم انقلاب زمینه‌ها برای رفع این مشکلات فراهم شود و از شما بزرگواران خواهش می‌کنم ما را از دعای خیر فراموش نکنید تا بتوانیم انجام وظیفه کنیم و مفید باشیم.