شناسهٔ خبر: 152059 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان تاکید کرد؛

 ایجاد ساختار منسجم فنی اجرایی در مهندسی 

علیرضا قاری قران / همایش انرزی اصفهان مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در اختتامیه همایش ملی «مدیریت انرژی در ساختمان» بر اهمیت ایجاد ساختار منسجم فنی اجرایی در مهندسی تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اصفهان؛ علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در اختتامیه همایش ملی «مدیریت انرژی در ساختمان» اظهار کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش علاوه بر ارائه اطلاعاتی برای افزایش بهره‌وری در بخش خاصی همچون انرژی، نشان دادن استفاده بهتر از این مبحث در قالب بخش‌های مختلف مهندسی بوده است.  

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های به عمل آمده برای برگزاری این همایش، ابراز امیدواری کرد تا ماحصل و نتیجه این گردهمایی که با حضور اساتید مطرح کشوری همراه بود به همان شیوه‌ای که انتظار می‌رود این اطلاعات در قالب پروژه های کوچک و بزرگ اجرایی شود و به لطف خدا با همدلی که فی مابین دستگاه‌های اجرایی وجود دارد این همایش‌ها تداوم داشته باشد.  

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به ویژگی‌های خاص اصفهان افزود: آنچه که در اصفهان در سال‌های قبل پایه گذاری شده و به عنوان میراث دوره کنونی محسوب می‌شود، کار حوزه مهندسی بوده است که با کیفیت و دقت انجام شده و همواره انتظار می‌رود همانگونه که هست اقدامات در حوزه مهندسی با دقت و متناسب با ویژگی‌های این شهر انجام شود.  

وی ادامه داد: جامعه مهندسی را شاید بتوان گفت که یکی از قشرهای جامعه است که چراغ خاموش و با کمترین انتظار ایفای نقش می‌کنند، این افراد با دقت بسیار از زمانی که یک پروژه در وضعیت ناشناخته قرار دارد حضور داشته و با رعایت بسیاری از جوانب، کار را به مرحله اجرا و اتمام می‌رسانند.  

قاری قرآن با اشاره به پروژه سالن اجلاس اصفهان گفت: در این پروژه نگاه جامعی در ابعاد مختلف شکل گرفت همچنین نمای جی در این پروژه اتفاق مهمی بود که مهندسان این شهر رقم زدند چرا که تا پیش از آن تاریخ، نمای جی در ایران ساخته نمی‌شد و نیاز بود تا شرکتی خارجی آن را اجرا کند.  

وی افزود: به لطف خدا اجرا توسط مهندسان داخلی انجام شد و در حال حاضر حتی به خارج از کشور صادر می‌شود و این موضوع نشان دهنده توان اجرایی مهندسی است.  

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان بیان کرد: از طرفی دیگر بزرگترین ضعفی که وجود دارد، نداشتن ساختار منسجم فنی اجرایی در باب مهندسی است به عبارتی لازم است زمانی که یک طرحی در ذهن طراح شکل می‌گیرد هنگامی که کانسپت طراحی را ارائه می کند حداقل پنج نفر در حوزه رشته‌های مختلف، این کانسپت را هدایت کنند تا امکان پذیری آن مشخص شود.  

وی خاطرنشان کرد: در دهه‌های گذشته در حوزه ترافیکی حتی برای تقاطع غیرهمسطح از پیمانکاران غیربومی استفاده می‌شد اما به دلیل هوش و درایت مهندسی که در این استان و شهر وجود دارد کاملا این قبیل پروژه‌ها بومی سازی شده است.  

قاری قرآن با بیان اینکه ساختار نظام مهندسی کشور نیاز دارد نگاهی فراتر از ساختمان و ابنیه عمومی داشته باشد گفت: می بایست فضایی ایجاد شود که دفاتر مهندسی، دفاتر چندگانه در بخش‌های مختلف باشند و توان این وجود داشته باشه که تمامی مسائل از صفر تا ۱۰۰ در یک پروژه دیده شود.

وی عنوان کرد: شهرداری‌ها نیز با توجه به اینکه به نوعی در ساخت و ساز دخالت دارند موجب می‌شود تا اقدامات وارد سیکل سعی و خطا شود که مسلماً نتیجه آن مورد نظر و مطلوب نیست، لذا در صورتی که در قالب ساختار این مسائل با دقت بیشتری در بخش نظام فنی و اجرایی پیش برود می توان به نحو بهتر عمل کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ابراز امیدواری کرد تا نتیجه برگزاری همایش ملی «مدیریت انرژی در ساختمان» بتواند در راستای بهبود کیفیت و ارتقا سطح ساخت و ساز در کشور موثر واقع شود.