به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اصفهان؛ حمیدرضا فلاح چم آسمانی سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان، اظهار کرد: مساحت محدودههای مصوب بافت فرسوده استان اصفهان بیش از ۱۱ هزار هکتار است که این میزان هفت درصد محدودههای مصوب بافت فرسوده کشور را شامل میشود.
وی پایین بودن استحکام بناها، ریزدانگی به علت جداسازی نامناسب زمینها، مشکلات شکل گیری یا تفکیک املاک، رعایت نکردن شیوههای ساخت و ساز، رعایت نکردن حداقل مسافت یا تناسب ابعاد پلاک را از اشکالهای خانههای موجود در بافت فرسوده اعلام و اضافه کرد: اگر به این مشکلات رسیدگی نشود، این بافت چه در هسته مرکزی و چه در حاشیهها، خالی از سکنه میشود.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: به طور کلی بافتهای فرسوده با معضلات متعددی مواجه هستند که ازجمله مهمترین آنها، ناپایداری ابنیه و عدم ایمنی ساکنان آن است.
وی ادامه داد: درواقع بناهای این بافتها به علل گوناگون ازجمله قدمت، استفاده از مصالح بی دوام و یا کم دوام و عدم رعایت شیوههای صحیح ساختوساز، از استحکام و پایداری لازم برخوردار نیستند.
فلاح چمآسمانی با بیان اینکه هرگونه مداخله کالبدی در بافتهای شهری میبایست باهدف رفع مسائل و ارتقای سکونت انجام گیرد، گفت: نوسازی بافت فرسوده بخش مهمی از برنامه هفتم توسعه است.
وی ادامه داد: روکش آسفالت معابر، ساخت مدرسه، مراکز بهداشتی و کلانتری همچنین حفظ آثار تاریخی از جمله مهمترین طرحهای بازآفرینی شهری است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان بیان کرد: برای بهبود و ارتقای وضعیت محلههای واقع در بافت فرسوده، این استان در نظر دارد پروژههای روبنایی و زیربنایی را آغاز کند (از جمله ساخت درمانگاه، مدرسه، کلانتری، ورزشگاه و آسفالت کردن معابر خاکی) که همه این پروژهها کمک میکند تا زندگی برای ساکنان این بافتها راحتتر شود.
به گفته وی با آغاز کردن پروژههای مختلف، سرمایه گذاران و سازندگان تشویق و ترغیب میشوند که به مسئلهی نوسازی ورود کرده و در آن سرمایه گذاری داشته باشند.
فلاح چمآسمانی خاطرنشان کرد: استان اصفهان از لحاظ بازآفرینی شهری رتبه برتر را در سطح کشور دارد و پیشرو در تمامی زمینههای بازآفرینی شهری است.