شناسهٔ خبر: 200379 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

اقدام مهم دولت برای خانه‌دار شدن مردم شمال سیستان و بلوچستان/الحاق ۳۶۹۰ هکتار زمین به محدوده شهری

سیستان با الحاق بیش از ۳۶۹۰ هکتار اراضی به محدوده شهرهای شمالی استان سیستان و بلوچستان از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی نهضت ملی مسکن وارد فاز اجرایی جدیدی در یکی از راهبردی‌ترین مناطق کشور شده است بطوریکه این اقدام  نویدبخش تحولی جدی در تامین مسکن، مهاجرت معکوس، اشتغال‌زایی و توسعه پایدار در نوار مرزی شرق کشور است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (سیستان و بلوچستان)، طرح نهضت ملی مسکن یکی از مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای پاسخگویی به نیاز روزافزون مردم به مسکن مناسب، پایدار و مقرون‌به‌صرفه است.

 این استان که به دلیل موقعیت جغرافیایی، چالش‌های اقتصادی و اجتماعی خاص خود از جمله محرومیت‌ها و کمبود زیرساخت‌ها نیاز مبرم به توسعه مسکن دارد، اجرای این طرح را فرصتی طلایی برای ایجاد تحول در بخش مسکن و اقتصاد محلی خود می‌بیند.

الحاق بیش از ۳۶۹۰ هکتار اراضی به محدوده شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان به‌منظور اجرای طرح نهضت ملی مسکن گامی اساسی در جهت فراهم آوردن بستر قانونی و فنی برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه ملی در منطقه است.

این الحاق به معنی تغییر کاربری اراضی واقع در حریم یا اراضی قابل توسعه پیرامونی به محدوده رسمی و قانونی شهر برای اجرای این طرح مهم ملی است تا امکان صدور مجوز ساخت‌وساز، برنامه‌ریزی خدمات شهری، ایجاد زیرساخت‌ها و تامین انشعابات در قالب ضوابط قانونی فراهم شود.

از آنجا که توسعه شهرها بدون تعیین محدوده مشخص و تصویب طرح‌های تفصیلی و جامع امکان‌پذیر نیست، این اقدام نه‌تنها پیش‌شرط اجرایی شدن طرح‌های مسکن ملی محسوب می‌شود بلکه راه را برای جذب سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی، ایجاد اشتغال در حوزه ساخت‌وساز و تقویت صنعت مسکن در منطقه باز می‌کند.

اهمیت این الحاق از منظر برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای نیز حائز توجه است چرا که اراضی الحاق‌شده ظرفیت‌هایی را برای طراحی محله‌های جدید، تامین فضاهای آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و خدماتی فراهم می‌سازند و بافت شهری را از حالت پراکندگی و رشد بی‌رویه نجات داده و به سمت توسعه متوازن و کنترل‌شده سوق دهند.

نقش اداره کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان در این فرآیند بسیار کلیدی است بطوریکه این اداره به‌عنوان نهاد متولی برنامه‌ریزی شهری تهیه طرح‌های توسعه شهری، صدور مجوزهای ساخت و نظارت بر حسن اجرای پروژه‌های عمرانی مسئولیت برنامه‌ریزی، مدیریت و هدایت پروژه نهضت ملی مسکن را در استان بر عهده دارد.

در نهایت باید تاکید کرد که الحاق ۳۶۹۰ هکتار زمین به محدوده شهرهای شمال استان یک تصمیم صرفا کالبدی یا نقشه‌ای نیست، بلکه اقدامی استراتژیک در راستای تحقق اهداف عدالت اجتماعی، ایجاد تعادل جمعیتی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور است.

اقدام مهم دولت برای خانه‌دار شدن مردم شمال سیستان و بلوچستان/الحاق ۳۶۹۰ هکتار زمین به محدوده شهری

الحاق بیش از ۳۶۹۰ هکتار اراضی به محدوده شهرهای شمال سیستان و بلوچستان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان با اشاره به الحاق بیش از ۳۶۹۰ هکتار از اراضی به محدوده شهرهای تحت پوشش این اداره کل در شمال استان از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکنون گفت: این اقدام یکی از گام‌های اساسی و مهم در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن است که با هدف تسریع در تامین مسکن برای اقشار کم‌درآمد و نیازمند انجام شده است.

 سید مهدی میری معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان افزود: با توجه به رشد جمعیت و نیاز روزافزون به مسکن در شهرهای سیستان و بلوچستان توسعه محدوده شهری و افزایش حریم شهرها یک ضرورت انکارناپذیر است لذا الحاق این اراضی باعث خواهد شد تا امکان برنامه‌ریزی بهتر و ساخت واحدهای مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن فراهم شود و پاسخگوی نیاز رو به رشد شهروندان باشد.

وی تصریح کرد: این اراضی به صورت دقیق و کارشناسی شده و بعد از تصویب در کارگروه امور زیربنایی به محدوده ۱۳ شهرستان شمالی استان الحاق شده است که با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات موجود، توسعه پایدار شهری را تضمین خواهد کرد.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین این اقدام موجب جلوگیری از پراکندگی غیرمنطقی ساخت و ساز و بهره‌برداری بهینه از اراضی شهری خواهد شد.

میری با تاکید بر اهمیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در تحقق عدالت اجتماعی گفت: اجرای این طرح مهم ملی یکی از برنامه‌های کلیدی دولت در راستای حمایت از خانواده‌های کم‌درآمد است که دسترسی به مسکن مناسب و باکیفیت را برای آن‌ها فراهم می‌آورد از این رو الحاق این اراضی به محدوده شهرها، زیرساخت لازم برای ساخت هزاران واحد مسکونی را مهیا می‌کند و در بلندمدت موجب بهبود شرایط زندگی و ارتقاء رفاه اجتماعی خواهد شد.