شناسهٔ خبر: 204815 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

لزوم همکاری بانک ها برای پرداخت تسهیلات به ۸۷۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان

سیستان معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: اخیرا ۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن استان به بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات معرفی شدنده اند که در این زمینه همکاری بانک‌ها ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (سیستان و بلوچستان)،ابوالفضل مهدیار در بازدید از پروژه های نهضت ملی مسکن زاهدان اظهار کرد: طرح نهضت ملی مسکن به‌منظور تامین مسکن برای اقشار مختلف جامعه به‌ویژه دهک‌های پایین درآمدی به اولویت دولت تبدیل شده است، در حال حاضر روند مطلوبی را در این استان طی می کند.

وی ادامه داد: سهمیه سیستان و بلوچستان در این طرح برای چهار سال حدود ۱۴۲ هزار واحد مسکونی بود که زمین فراتر از برنامه یعنی بیش از ۱۶۷ هزار واحد تامین شد.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان تصریح کرد:طرح‌های نهضت ملی مسکن در این استان عمدتاً در قالب تعاونی‌های مسکن اجرا می‌شوند و این تعاونی‌ها به دلیل تأمین قیمت تمام‌شده پایین‌تر برای واحدهای مسکونی، قادر به ارائه واحدهایی با قیمت مناسب‌تر به متقاضیان هستند.

مهدیار با بیان اینکه از حدود ۲۷۴ هزار خانوار که در طرح ثبت‌نام کرده بودند تاکنون حدود ۳۵ هزار خانوار واجد شرایط و به پروژه‌ها معرفی شده‌اند، گفت: به منظور کمک به دهک های پایین از جمله مددجویان کمیته امداد(ره) و دهک‌های یک تا چهار، معافیت‌هایی در نظر گرفته شده است تا بتوانند به راحتی وارد این طرح شوند، این گروه‌ها می‌توانند از تسهیلات ویژه استفاده کنند.

وی با اشاره به چالش های طرح نهضت ملی مسکن در استان سیستان و بلوچستان افزود: یکی از نگرانی‌های اصلی در روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن،مشکلات بانکی و تامین تسهیلات است چرا که بسیاری از متقاضیان قادر به پرداخت آورده به‌ویژه در فواصل کوتاه مدت نیستند و نیاز به حمایت بیشتر بانک‌ها دارند.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بانک‌های عامل می‌بایست همکاری لازم را جهت تامین منابع مالی پروژه‌ها داشته باشند.

مهدیار به ایجاد کاربری‌های عمومی همزمان با احداث واحدهای مسکونی اشاره کرد و گفت: یکی از اولویت‌های دولت چهاردهم در سایت های طرح نهضت ملی مسکن این است که همزمان با احداث واحدهای مسکونی سرانه‌های خدماتی و کاربری‌های عمومی نیز ساخته شوند در این راستا تاکنون ۲۹ پروژه با کاربری‌های آموزشی، مذهبی، انتظامی، درمانی و سایر کاربری‌های عمومی در حال احداث است و علاوه بر این برای تامین زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق و گاز، اعتبارات لازم تامین شده و پروژه‌ها در حال پیشرفت هستند.

وی با اشاره به آینده پروژه‌ها و چشم‌انداز آنها گفت: با توجه به اقدامات و تدابیر اندیشیده شده در آینده نزدیک شاهد تحولی بزرگ در تامین مسکن برای مردم خواهیم بود که در این زمینه استفاده از تسهیلات بانکی و همکاری بیشتر بانک‌ها می‌تواند روند تکمیل پروژه‌ها را تسریع کند و در نهایت، مشکل مسکن مردم استان حل شود.