شناسهٔ خبر: 22553 - سرویس ریلی
نسخه قابل چاپ

نمایشگاهی برای اعلام حضور در شریان حیاتی حمل‌ونقل كشور

نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل‌ ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته ایران ازجمله كشورهایی است كه به لحاظ قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب از مزایای ترانزیتی خوبی بهره مند بوده و با گسترش شبكه حمل و نقل و ارتباط مطمئن و كارآمد می تواند از این مزایای در راستای افزایش درآمدهای ارزی و ارتقای موقعیت استراتژیك خود در منطقه به نحو مطلوب استفاده كند.

در جنوب ایران خلیج فارس قرار دارد كه كشورهای عمده تولیدكننده نفت جهان را درخود جای داده است .این منطقه به عنوان گلوگاه انرژی جهان محسوب می شود .

در شمال ایران نیز دریای خزر قرار دارد كه بهترین پل ارتباطی میان كشورهای ایران، روسیه، قزاقستان، تركمنستان و آذربایجان است و می تواند نقش مهمی در تجارت میان این كشورها ایفا كند . از سوی دیگر ایران از غرب و شرق با كشورهای عراق، تركیه، پاكستان و افغانستان همسایه است . به عبارتی می توان گفت ارتباط ایران با ۱۵ كشور جهان از طریق مرزهای آبی و خاكی برقرار می شود و درعین حال نیز ایران به نوبه خود می تواند به عنوان پل ارتباطی میان این كشورها (با یكدیگر وسایر مناطق جهان) ایفای نقش كند.

از طرف دیگر این كشورها جمعیت بزرگی را در خود جای داده و از درآمدهای زیادی نیز برخوردارند كه این عامل نیز به نوبه خود علاوه بر دراختیارداشتن منابع و ثروت های ملی خدادادی می تواند به عنوان عامل توسعه ترانزیت وتجارت درمنطقه موثر باشد . ارتباط كشورهای آسیای میانه با خلیج فارس و همچنین برقراری رابطه تجاری بین شرق آسیا با كشورهای اروپایی از طریق ایران با استفاده از شبكه حمل و نقل ریلی ، بسیار مقرون به صرفه است به نحوی كه بسیاری از این كشورها به دنبال آن هستند تا چنین روابطی را از طریق ایران برقرار كنند .

با تفاسیر بیان شده می توان به این موضوع اشاره كرد كه چهارمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته بستری شد تا شركت های خارجی ضمن حضور در آن و معرفی فعالیت های ریلی خود، آمادگی خود را برای همكاری و مشاركت با راه آهن ایران اعلام كنند.

چهارمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع و خدمات وابسته كه بزرگترین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی منطقه خاورمیانه محسوب می شود، با حضور صدها شركت بزرگ داخلی و خارجی و همچنین وزارتخانه ها و نهادهای مختلف در تهران در حالی به كار خود پایان داد كه قوی تر از گذشته خود را برای سال آینده آماده می كند.

این نمایشگاه در فضایی بالغ بر ۳۰ هزار متر مربع با حضور شركت های بزرگ داخلی و غول های صنعت ریلی جهان از جمله زیمنس آلمان،آلستوم فرانسه، استادلرسوئیس، بمباردیر و بوخومر آلمان برگزار شد كه همه آنها تولیدات خود را ارائه و با همتایان خود به انتقال دانش و تكنولوژی خواهند پرداخت.

حضور انجمن های ریلی اسپانیا، ژاپن، ایتالیا، راه آهن قزاقستان ،چین، چك و ایتالیا در این نمایشگاه؛ موجب معرفی كشورمان بعنوان قطب ریلی منطقه خاورمیانه شد.

شركت های ریلی آلمان، انگلستان، سوئیس، فرانسه ، ایتالیا، تركیه، چین،فنلاند ، بنگلادش، بلژیك، جمهوری چك ، روسیه، اكراین، استرالیا، لهستان، بلغارستان، سوئد از جمله كشورهائی بودند كه در این نمایشگاه در كنار شركت های داخلی، نوین ترین تولیدات، تجهیزات و خدمات حوزه حمل و نقل ریلی را ارئه داده و همچنین حضور و بازدید چند هیئت تجاری و صنعتی و تخصصی خارجی و همچنین برگزاری ده كارگاه و نشست تخصصی و آموزشی نیز برخی از برنامه های جانبی این نمایشگاه موجب شد تا نگاه ویژه ای به این صنعت در كنار دیگر صنایع و بخش های دیگر حمل و نقلی به آن شود.

این نمایشگاه طی ۴ روز توانست ضمن معرفی شركت های تولید كننده و سازنده ، انواع صنایع و خدمات مختلف ریلی بخش مسافری درون شهری، برون شهری و بخش باری، انواع واگن ها، واگن‌های نیرومحركه، واگن مولد، واگن مانوری، لوكوموتیو برقی و دیزلی، قطعات مصرفی واگن های اتوبوسی، واگن های باری، شركت های حمل و نقل ریلی، شركت های ارائه دهنده خدمات پس از فروش، خدمات تعمیر و نگهداری و خدمات بیمه ای را ارائه و در معرض دید علاقمندان قراردهد.

و در كنار این نمایشگاه همایش بین المللی(ریل- نفت- بندر) و كنفرانس قطار های پرسرعت ژاپن به میزبانی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از دیگر برنامه های مهمی بود كه شاهد برگزاری آنها بودیم.

در این همایش بود كه بیش از ۸۰۰ نفر از مدیران برجسته ریلی، نفتی و بندری ایران و دیگر نقاط جهان حضور داشتند .

این همایش فرصتی منحصر بفرد در منطقه خاورمیانه برای تحقق و تبادل اطلاعات بین صنعت نفت، راه‌آهن و بنادر بوده است.

این همایش بین المللی میزبان افراد تصمیم گیرنده در موضوع های حمل و نقلی و لجستیك در كل مناطق جهان و خصوصا افراد مرتبط با بازار حمل نفت و گاز و همچنین نمایندگانی از راه‌آهن‌ها، بنادر و بهره‌ برداران حمل و نقل تركیبی، پایانه‌های نفتی و گازی و مسئولان حامی و پشتیبان یا نظم دهنده این بازارها بو كه خوشبختانه توانست خروجی های قابل توجهی را به دنبال داشته باشد.

در این همایش مقامات رسمی ایران و همچنین نمایندگان رده بالای سازمان‌های بین‌المللی از جمله UIC برای جامعه ریلی بین‌المللی، مدیران توسعه بازار، حمل و نقل و لجستیك در شركت‌های نفت، گاز و انرژی، بهره‌برداران ریلی بار درباره موضوع های مختلفی سخن ها گفتند و راهكارهای عملیاتی ارائه داده و موضوع توسعه كریدورهای بین‌المللی و بین قاره‌ای باری ریلی- به عنوان فرصتی برای حمل و نقل نفت و گاز ، تامین بودجه توسعه این كریدورها و مشاركت موفقیت‌آمیز بین صنایع نفت، خطوط كشتیرانی و بهره‌برداران با شیوه ای جدید طرح و بررسی شد.

موضوعات مهمی كه در این نمایشگاه مورد بحث و بررسی كارشناسان و صاحب نظران در كارگاه های آموزشی قرار گرفت.

حال با این تفاسیر به این نتیجه می رسیم كه حوزه تخصصی حمل و نقل ریلی به گونه ای در این نمایشگاه علامت حاضر بودن را زد كه توانست در كمترین زمان ممكن نسبت به معرفی سازمانی اقدام كند كه شریانی حیاتی در عرصه حمل و نقل كشور پهناور جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.

شركت راه آهن كشورهمواره توانسته است ریل های واقعی توسعه خود را در مسیرهای قرار دهد كه هم فرصت های ایجاد شده را رهبری و مدیریت كند هم بیشترین و بهترین بهره وری را از حداقل امكانات موجود داشته باشد. پس گاهی نمایش در قالب نمایشگاهی بد نیست چرا كه این نمایش می تواند برای مخاطبان خاص ضمن معرفی یك شركت تخصصی فرصتها، تهدیدات و چالش های پیش رو را بیش از پیش به منصه ظهور برساند.

نظر شما