شناسهٔ خبر: 22592 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

رحیمی‌انارکی مطرح کرد؛

ایجاد بازار رهن ثانویه برای نخستین‌بار در بانک مسکن/ تسهیلات بخش مسکن ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی

ابوالقاسم رحیمی انارکی عضو هیات‌مدیره بانک مسکن با اعلام این مطلب که تسهیلات بخش مسکن ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی است گفت: بازار رهن ثانویه برای نخستین بار در ایران اجرا می‌شود.

ابوالقاسم رحیمی‌انارکی عضو هیات‌مدیره بانک مسکن در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در مورد جزئیات فعالیت بانک مسکن برای انتشار ۳۰۰ میلیاردتومان اوراق رهنی گفت: کاری که دارد توسط بانک مسکن انجام می‌شود کاری جدید است که پیش‌تر، هیچگاه توسط بانک مسکن انجام نشده بود. در عین‌حال، این روش (انتشار اوراق رهن ثانویه یا MBS) ۲۰ سال است در کشورهای توسعه یافته در حال انجام است و روشی قابل قبول در اداره بانک‌ها به شمار می‌رود.

عضو هیات‌مدیره بانک مسکن افزود: پیش‌بینی ما این است که با انتشار اوراق‌رهنی، دریچه‌ای برای تامین مالی باز خواهد شد و مشکلاتی که پیش تر به دلیل رکود پیش می آمد و باعث قفل شدن منابع مالی در بانک می‌شد و در قالب اقساط در سال‌های طولانی به بانک برمی‌گشت، برطرف می‌شود.

رحیمی انارکی ادامه داد: با روش MBS این امکان برای بانک فراهم می‌شود تا بتواند این منابع را قالبی (یک‌جا) واگذار کند و منابعش را بتواند سریع احصا کرده و در تامین مالی مسکن (پرداخت تسهیلات جدید)، بار دیگر مورد استفاده قرار دهد تا حجم بازار رهنی را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.

عضو هیات‌مدیره بانک مسکن گفت: در حال‌حاضر، حجم بازار رهنی (تسهیلات بخش مسکن) در کشور کمتر از ۱۰ درصد است که در کشورهای در حال توسعه بین ۱۰ تا ۴۰ درصد و در کشورهای توسعه یافته بیش از ۴۰ درصد GDP (تولید ناخالص داخلی) است.

وی در پایان افزود: در برخی از کشورهای پیشرفته تسهیلات بخش مسکن، بیش از ۱۰۰ درصد GDP بازار رهنی است.

گفتنی است، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، پیش تر در نشست مدیران اداره کل راه و شهرسازی استان‌های سراسر کشور ضمن اعلام انتشار ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق رهنی به تشریح نقاط قوت انتشار اوراق رهنی توسط بانک مسکن پرداخت و گفت:  قرار است به زودی ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق متکی به تسهیلات رهنی منتشر شود و برآورد ما این است که این اوراق، ظرفیت ۱۰ هزار میلیاردتومان را دارد و می‌توان پول عمده‌ای را به سیستم بانک وارد کرد بدون آنکه متکی به منابع بانک مرکزی شویم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین در ادامه افزود: مفهوم‌اش این است که بانک مسکن چندین هزار میلیاردتومان به مردم تسهیلات داده است که مردم در قبال آنها، هرماه قسط‌های تسهیلات را ظرف ۱۵ تا ۲۰ سال آینده پرداخت می‌کنند. بانک مسکن از طریق MBS می‌تواند درآمدهای آتی خود را به امروز تنزیل کند و اقساط آن نیز توسط شخص یا سازمان و یا ارگانی که این اوراق را خریداری می‌کند دریافت شود. (متن کامل سخنرانی وزیر راه و شهرسازی را اینجا بخوانید.)/

نظر شما