شناسهٔ خبر: 50443 - سرویس هوایی
نسخه قابل چاپ

گلیج خبر داد:

تمرين دو سالانه طرح اضطراری در ۱۷ فرودگاه کشور در سال ۹۶/ انجام مطالعه طرح جامع ۱۵ فرودگاه کشور

فرشید گلیج مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل با اشاره به انجام تمرین دوسالانه طرح اضطراری با سناریوهای سانحه فرضی هواپیما در ۱۷ فرودگاه کشور طی سال ۹۶، از برنامه ریزی برای اجرای این طرح در ۱۶ فرودگاه طی سال ۹۷ خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران فرشید گلیج به تشریح اقدامات و برنامه های اداره های دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل پرداخت و توضیح داد: اداره طرح جامع این دفتر طی سال ۹۶ در راستای كنترل موانع، بررسی توسعه اماكن و نیز توسعه سطوح پروازی اقدامات متعددی انجام داده است. از جمله می توان به مطالعات طرح جامع هشت فرودگاه با همكاری مشاوران ذی صلاح ادارات كل فرودگاهی و عملیاتی اشاره کرد که به تصویب رسیده است كه شامل مطالعات برنامه توسعه همه جانبه فرودگاه ها در سه دوره كوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است.

مدیركل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل گفت: اداره طرح جامع طی سال ۹۷ برنامه مطالعه طرح جامع ۱۵ فرودگاه را در دستور كار دارد كه به تصویب هیات مدیره شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران رسیده و در شرف انعقاد قرار داد است.

وی به بیان عملكرد و برنامه های اداره نظارت و بازرسی پرداخت و افزود: طی سال ۹۶ تمرین دوسالانه طرح اضطراری ۱۷ فرودگاه با سناریوهای سانحه فرضی هواپیما در داخل و خارج فرودگاه انجام شد. همچنین تعداد زیادی از فرودگاه ها تمرین محدود طرح اضطراری را  انجام دادند.

گلیج همچنین گفت: این اداره توانست طی سال ۹۶ گواهینامه های فرودگاه های یزد، زاهدان و لارستان را از سازمان هواپیمایی كشوری با موفقیت دریافت كند. نظام نامه فرودگاه های یزد، زاهدان و لارستان مورد تایید سازمان قرار گرفته و نظام نامه فرودگاه های شیراز، بندرعباس و مشهد نیز تایید شده است ولی اعلام رسمی آن منوط به صدور كتبی گواهینامه است.

مدیركل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل با اشاره به اینكه برای اجرای تمرین كامل دوسالانه طرح اضطراری ۱۶ فرودگاه كشور برنامه ریزی شده است، افزود: سال ۹۷ تمرین كامل دوسالانه طرح اضطراری در ۱۶ فرودگاه و تمرین محدود نیز در ۱۶ فرودگاه انجام می شود. ضمن اینكه ممیزی هشت فرودگاه بین المللی و چهار فرودگاه مرز هوایی با همكاری سازمان هواپیمایی كشوری در دست اقدام است.

وی با بیان اینكه فرودگاه های شیراز، اصفهان، بندرعباس، مشهد، زاهدان، یزد و مرزهای هوایی كرمان، كرمانشاه، ارومیه، اهواز و رشت دارای گواهینامه ایزو هستند، گفت: اداره نظارت و بازرسی پیگیر ارتقای ویرایش سیستم مدیریت كیفیت برای این فرودگاه های بین المللی و پرتردد از ۲۰۰۸ به ۲۰۱۵ است.

گلیج در معرفی اقدامات و برنامه های اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل عنوان كرد: سال ۹۶ این اداره اخطارهای هواشناسی و توصیه های مواجهه با بحران ها و بلایای طبیعی را به فرودگاه ها اعلام كرد. همچنین این اداره در چهار بحران زلزله كرمانشاه، آتش سوزی تالاب مجاور فرودگاه اراك، بارش سنگین برف در مهرآباد و سانحه هوایی پر از تهران- یاسوج با توجه به دستورالعمل ها نقش آفرینی كرده و وظایف تكلیفی خود را انجام داده است.

مدیركل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل همچنین از حضور فعال و مستمر در كارگروه تخصصی بحران و شریان های حیاتی وزارت راه و شهرسازی، تشكیل كمیته مدیریت بحران شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران و نیز تهیه دستورالعمل و شرح وظایف آن كمیته و مركز عملیات اضطراری، همچنین فعال كردن مركز عملیات اضطراری در ماقع بحران خصوصا سانحه هوایی اخیر طی سال ۹۶ خبر داد.

وی همچنین گفت: دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در تعامل با اداره كل آموزش و توسعه نیروی انسانی برای تمام فرودگاه ها نماینده فعال انتخاب كرده كه برای این افراد ابلاغ مربوط صادر شده و نشست تخصصی دو روزه برای آنها برگزار شده است.

گلیج افزود: سال ۹۷ برای نمایندگان دفتر در فرودگاه ها دوره های آموزشی متعددی را تدوین برگزار خواهیم كرد. همچنین در نظر داریم دستورالعمل برفروبی در فرودگاه ها را بازنگری و شیوه نامه برفروبی را تهیه كنیم.

مدیركل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل همچنین از تهیه دستورالعمل و الزام های مربوط به توافقنامه های همكاری میان فرودگاه های معین در مواقع بحران خبر داد و عنوان كرد: همچنین احصای اقدامات شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران و مستندسازی آنها در حوزه های مختلف مرتبط با پدافند غیرعامل در دست اجراست.

وی همچنین دیگر برنامه این دفتر در سال ۹۷ را پیگیری تا حصول نتیجه خرید شش برج موبایل و نصب آن در شش نقطه كشور برای ارائه خدمات فوری عنوان كرد.

نظر شما