شناسهٔ خبر: 81543 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک مسکن خبر داد

۵۲ درصد معاملات مسکن در ۱۷ محله از مجموع ۳۲۰ محله پایتخت/رعایت دوگانه مکان و متراژ شرط موفقیت در سرمایه‌گذاری بخش مسکن

شهر تهران مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک مسکن با تشریح مصادیق سرمایه‌گذاری و تولید درست مسکن در تهران و کشور، گفت: افرادی که وارد سرمایه گذاری در بخش مسکن می‌شوند باید دوگانه «مکان و متراژ» را درست انتخاب کنند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، داود خلجستانی مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک مسکن با اشاره به تلاش‌های اداره کل حقوقی این بانک برای پیشگیری از ایجاد مطالبات مشارکت مدنی بخش مسکن، گفت: در تهران ۳۲۰ محله وجود دارد و ۵۲ درصد معاملات فقط در ۱۷ محله انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این ۱۷ محله جز محلات بورسی و پررونق تهران در تمامی فصول تلقی می‌شود، گفت: در آمار معاملات مسکن در تهران باید آمار این ۱۷ محله را از سایر محلات جدا کرد.

مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک مسکن، با تاکید بر اینکه میانگین قیمت و معاملات ۱۷ محله پایتخت نباید با سایر محلات مقایسه شود، افزود: در بقیه کشور نیز به همین گونه است به این ترتیب که در هر شهری یکسری محلات بورسی وجود دارد که باید جداگانه بررسی شوند.

خلجستانی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در محلات بورسی حتی در اوج رکود، مثبت ارزیابی می‌شود، ادامه داد: افرادی که در محلات بورسی در بخش مسکن سرمایه‌گذاری می‌کنند این واحدها خریدار دارند اما اغلب افرادی که در محلات غیربورسی سرمایه‌گذاری می‌کنند، باید به دنبال خریدار بگردند.

وی افزود: پنجاه درصد افرادی که در بخش مسکن با هدف سرمایه گذاری ورود کردند و با مشکل مواجه شدند، یا محله خود را به درستی انتخاب نکردند یا در محلات غیربورسی سرمایه گذاری کردند.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، این مقام مسوول در بانک مسکن ادامه داد: همچنین ۵۰درصد مابقی که در بخش مسکن سرمایه گذاری کرده اند و با مشکل مواجه شده اند، مساحت ملک آنها متناسب با نیاز بازار در آن محله یا منطقه نیست. به این معنا که نوع ساخت و متراژ با نیاز مسکن در آن منطقه مطابقت ندارد.

مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک مسکن، گفت: افرادی که وارد سرمایه گذاری در بخش مسکن می شوند باید دوگانه «مکان و متراژ» را درست انتخاب کنند.

وی همچنین گفت: در کشور در محلات بورسی و پر رونق حدود ۲ میلیون واحد مسکونی کمتر از تقاضای مصرفی داریم و قیمت در این مناطق نیز افزایشی است که اگر رشد قیمت متوقف شود، این توقف ادامه دار نیست.

خلجستانی افزود: در کشور تعداد زیادی واحد مسکونی در مناطق غیربورسی و با مساحت بزرگ ساخته شده که متقاضی برای آنها وجود ندارد و به سختی به فروش می رسند. ضمن اینکه برای فروش این واحدها در زمان کوتاه مالک و سرمایه گذار باید واحد خود را ۲۰ تا ۳۰ درصد زیر قیمت عرضه کند.

مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک مسکن تاکید کرد: سرمایه گذاری و اعطای تسهیلات جهت احداث واحد مسکونی در مناطق غیربورسی و بزرگ متراژ، منفی ارزیابی می شود و توصیه اکید بر عدم پرداخت تسهیلات مشارکت در این مناطق است.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری در تولید مسکن در مناطق بورسی تهران و کشور، مثبت ارزیابی می شود مشروط بر اینکه «متراژ» آن متناسب با نیاز بازار و تقاضای مصرفی باشد.