دیدگاه

کل اخبار:1265

  • طاهره نصر ۱۳۹۶-۱۲-۱۸ ۰۸:۴۶

    الزامات بازآفرینی شهری

    طاهره نصر*: جامعه شهری برای اصلاح، توسعه و تكامل شهر بايد برنامه مناسب و مشخصی داشته باشد و آنها را بر اساس چارچوبی شامل سيستم و مقررات قانونی كه بطور كارآمد برنامه‌ها را تهيه و اجرا كند، تدوين برنامه‌های جامع برای توسعه اجتماعی و اقتصادی، مبارزه با مشكلات محلی، تشكيلات منظم احيای شهری، توانايی مالی از راه درآمدهای محلی، طرح‌هايی برای مسكن خانوارهای جابه‌جا شده و مشاركت شهروندان در حل مسائل و مشكلات شهری را دنبال كند.

  • طرح ۱۳۹۶-۱۲-۱۶ ۰۹:۵۰

    پیامدهای پنهان استیضاح

    بایزید مردوخی*: استیضاح اختیاری قانونی است که قانون اساسی به نمایندگان مجلس داده است و با ١٠ امضا رسمیت می‌یابد. این اختیار و حق قانونی، تشکیک‌پذیر نیست؛ اما یک نماینده مجلس احتمالا از مردم عادی مسئولیت‌پذیری بالاتری دارد.

  • نمایشگاه بین المللی هوایی پاریس ۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۰۷:۳۵

    ایمنی هوانوردی محتاج دلسوزی همه ذینفعان

    محمد صادق دیجوری*: در گذشته حمل و نقل هوایی از وسایل لوکس محسوب می شد و بیشتر تعلق به بخش مرفه جامعه داشت اما امروزه خصوصاً برای کشور ما که از وسعت زیادی برخوردار است این وسیله حمل و نقلی یک ضرورت محسوب می شود. در سال گذشته میلادی ایمنی هوانوردی به خوبی رعایت شد و سوانح ناچیزی رخ دادند و امن ترین سال هوانوردی جهان نام گرفت.

  • حامد مظاهریان ۱۳۹۶-۱۲-۱۴ ۰۹:۰۳

    اهمیت پرسش و پاسخ برای روشن شدن حقایق

    حامد مظاهریان*: دانستن حقیقت یکی از مهمترین انگیزه های انسانی در تکاپوی زندگی است و به طور حتم یکی از راه های دستیابی به حقیقت پرسش و پاسخ خواهد بود. بصورتی نهادین انسان می پرسد تا دریابد آنچه را که رخ داده، تا راهی بیابد برای روشنگری و تا قضاوتی داشته باشد عادلانه تر.

  • امضاء آخوندی ۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۰۶:۴۱

    انضباط شهری و تفکیک نظارت از بازرسی ساخت

    عباس آخوندی*: بی‌گمان شهرهای موجود ایران خوب و یا بد تا حد گسترده‌ای متاثر از کار ما مهندسان است. یکی از ریشه‌های شلختگی شهری موجود خلط مبحث مسئولیت کنترل ساختمان است که آیا بر عهده‌ی مهندس ناظر است و یا آنکه وظیفه‌ی شهرداری‌هاست. امروز یک نظریه قانونی در این باره اعلام کردم. از آنجا که این نظر بر زندگی شهری ایران به‌طور وسیعی اثر می‌گذارد، نیاز به توضیح و روشنگری است.

  • هواپیما هما ۱۳۹۶-۱۲-۱۲ ۱۱:۵۲

    ۲۳ سال متوسط سن ناوگان هوایی کشور؛

    ضرورت نوسازی ناوگان فرسوده هوایی

    با ورود ۱۱ فروند هواپیمای جدید، متوسط سن ناوگان هوایی کشور به حدود ۲۱ سال رسیده اما با وجود سوانح و چالش های فراروی این صنعت، تداوم سیاست وزارت راه وشهرسازی مبنی بر نوسازی ناوگان هوایی کشور ضروری است.

  • محمدعلی نجفی ۱۳۹۶-۱۲-۱۱ ۰۹:۰۶

    باید به سمت مدیریت‌های محلی حرکت کنیم

    شهردار تهران گفت: شهرها در مواجهه با چالش‌ها و مشکلات کشور خاکریز اول هستند، شهرها از این منظر نیز اهمیت زیادی دارند اما متاسفانه با چالش‌های مختلفی روبرو هستند که بخش عمده‌ای از این چالش‌ها، مسائل مشترک بین همه شهرهای کشور است.

  • سانحه ۱۳۹۶-۱۲-۰۹ ۰۷:۰۹

    سقوط هواپیما یا سقوط اخلاق

    مهرداد نادری: چند روز از قصه تلخی که موجب پرکشیدن ۶۶ پروانه شد می‌گذرد، ۶۶ پروانه که بی گناه به قلب یخ با قدرت تقدیر فرود آمدند، و مهربانانه دعوت حق را لبیک گفتند و به ابدیت پر گشودند، ۶۶ پروانه که رفتنشان منجربه سقوط احساسات یک ملت شد، ملتی که هنوز نمی‌توانند باور این حادثه را در ذهن خود تداعی کنند وقبول بنمایند چنین رُخداد سهمگینی را.

  • سید محسن طباطبایی مزدآبادی ۱۳۹۶-۱۲-۰۸ ۱۳:۵۰

    ۱۰ شهر پایدار جهان را بشناسید

    شهر‌های زوریخ، سنگاپور، استکهلم، وین، لندن، فرانکفورت، سئول، هامبورگ، پراگ و مونیخ ۱۰ شهر برتر جهان از منظر پایداری به حساب می‌آیند.

  • سانحه ۱۳۹۶-۱۲-۰۷ ۰۹:۲۰

    دغدغه شهرت با احساسات مردم

    رضا عزيزی: ١١ سپتامبر سال ٢٠٠١ زمانی که دو هواپیما به فاصله‌ای چنددقیقه‌ای به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در آمريكا برخورد کردند و برج‌ها بعد از ریزش ابتدایی، آتش گرفتند و ده‌ها نفر قربانی این حادثه تروریستی تلخ شدند، اولین اتفاقی که در رسانه‌های آمريكا و سایر نقاط دنیا افتاد، این بود که اطلاعاتی از کسانی که در آن دو برج مشغول به کار بودند، منتشر کردند و همه رسانه‌ها به‌خصوص رسانه‌های آمريكا، سعی کردند آخرین اطلاعات را درباره قربانیان حادثه (چند نفر کشته شده‌اند، زخمی‌ها کجا بودند، امدادگران چه می‌کنند و....) مطرح کنند.

  • طرح ۱۳۹۶-۱۲-۰۶ ۱۰:۴۷

    نقش منابع انسانی در پیشبرد اهداف کلان وزارتخانه

    علی اخلاقی*: وزارت راه و شهرسازی مسئولیتی خطیر و زیربنایی را درکشور عهده دار است و عملاً سیاست گذار و مجری تصمیمات مهم و استراتژیک خود نیز می باشد. بطوریکه زیربنای حرکت، ارتباط، تامین معاش و زندگی را درکشور برنامه ریزی و اجرا می نماید.

  • خادمي امضا ۱۳۹۶-۱۲-۰۵ ۱۴:۰۵

    پیام معاون وزیر راه و شهرسازی به مناسبت روز مهندسی

    خیرالله خادمی*: "بهبود مستمر کیفیت زندگی بشری مرهون زحمات تلاشگرانی است که صادقانه در راه خدمت به انسان‌ها عمر خود را با بهره‌گیری از دانش و تجربه خویش صرف نمودند تا آینده‌ای بهتر برای همنوعان خویش رقم زنند.

  • علی بیت اللهی ۱۳۹۶-۱۲-۰۵ ۰۷:۰۵

    ریشه‌یابی متفاوت سقوط هواپیما

    علی بیت‌اللهی*: سقوط هواپیمای ‌ای تی آر شرکت آسمان در پرواز مسیر تهران – یاسوج، شاید نقطه آغازی باشد برای اتخاذ رویکردهای منطقی. حادثه هواپیمای تهران – یاسوج نشان‌دهنده آن است که استانداردهای جهانی موضوعاتی بی ربط نیستند و تحت هیچ شرایطی و با هیچ توجیهی نباید مورد اغماض واقع شوند.

  • حامد مانی فر ۱۳۹۶-۱۲-۰۴ ۰۸:۵۳

    شناخت راهبردهای بومی‌سازی و مسیر توسعه BIM در کشور

    مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در پیامی اعلام کرد: امید است در این رویداد مهم با همت کارشناسان و علاقمندان این حوزه، دستاوردهای ارزشمندی در شناخت راهبردهای بومی سازی و مسیر توسعه BIM در کشور حاصل آید.

  • ساخت و ساز ۱۳۹۶-۱۲-۰۳ ۱۶:۵۹

    سه نگرانی در بازآفرینی پایتخت

    علی خانی*: از آغاز دولت دوازدهم و سخنان رئیس جمهوری در جلسه رأی اعتماد مجلس به وزیر راه و شهرسازی، موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده در قالب تولید انبوه مسکن در آن‌ها مطرح و در سطوح مختلف پیگیری شده و برنامه‌های نوسازی شهر‌های مختلف، از جمله تهران را تحت تاثیر قرار داده است. در این میان شهرداری تهران و سازمان نوسازی همکاری تنگاتنگی با مجموعه دولت داشته و تا حدود زیادی به تکمیل و عملیاتی شدن ایده مربوطه کمک کرده‌اند.

  • مقصود اسعدی سامانی ۱۳۹۶-۱۲-۰۳ ۰۸:۱۵

    نوسازی ناوگان هوایی و منافع ملی

    مقصود اسعدی سامانی*: نوسازی ناوگان هوایی کشور به‌طور دقیق در راستای منافع ملی تعریف می‌شود. اگر می‌خواهیم که منافع ملی کشور را تأمین کنیم نیاز به‌توسعه و نوسازی ناوگان هوایی مسافری داریم. از سوی دیگر برقراری عدالت ایجاب می‌کند تا با توسعه حمل و نقل هوایی زمینه بهره‌مندی کل جامعه را از این روش حمل و نقلی ایمن فراهم کنیم.

  • حامد مظاهریان ۱۳۹۶-۱۲-۰۲ ۰۷:۵۲

    مسابقات معماری و شهرسازی؛ فرصتی برای ارتقای کیفیت معماری کشور

    حامد مظاهریان:*به باور من با گسترده شدن مسابقات، آموزش معماری پس از دانشگاه هم تداوم می‌یابد. چرا که برای گرفتن کار، رویه‌های معمول که بعضاً فساد انگیز است کفایت نمی‌کند و معمار و شهرساز باید در رقابت و ارایه ایده موفقیت کسب کند.

  • طرح ۱۳۹۶-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۵

    سقوط هواپیما یا سقوط اخلاقی منتقدان دولت؟

    محسن ماندگاری: دوسال قبل دقیقا در چنین روزهایی، پس از تصمیم دولت روحانی برای بازسازی ناوگان فرسوده هوایی کشور و خرید هواپیما از ایرباس و چند شرکت دیگر اروپایی، منتقدان، حملات گسترده ای علیه دولت تدارک دیده بودند که «مگر خرید هواپیما اولویت چندم کشور است که دولت می‌خواهد دلارهای آزادشده برجام را به پای شرکتهای خارجی بریزد!»

  • طرح ۱۳۹۶-۱۱-۲۹ ۱۹:۵۴

    پیام سانحه یاسوج: برجام برای حفظ جان انسانها اهمیت دارد

    محمدرضا نادری گیسور: مردم ایران بار دیگر داغدار شدند؛ داغدار جان باختن ۶۵ تن از هموطنان پرواز هواپیمایی که بامداد امروز - یکشنبه ۲۹ بهمن - از تهران به سوی یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد به پرواز درآمده بود اما هرگز به مقصد نرسید.

  • فاطمه مقیمی ۱۳۹۶-۱۱-۲۹ ۰۸:۵۱

    مقیمی مطرح کرد؛

    ۸ راهکار برای تسریع در نوسازی ناوگان حمل ونقل جاده‌ای

    عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، کاهش تعرفه گمرکی واردات کامیون، افزایش نرخ بیمه و مالیات کامیون‌های قدیمی و اعطای تسهیلات تشویقی را از جمله راهکار‌های نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل جاده‌ای دانست.

  • سید محمد بهشتی ۱۳۹۶-۱۱-۲۸ ۱۰:۵۶

    ملت مالک، ملت مستاجر

    سید محمد بهشتی*: وقتی صحبتی از زلزله‌های مخرب می‌شود معمولا فهرستی تکراری از نام چند شهر را می‌شنویم؛ بویین‌زهرا، فردوس، طبس، رودبار و بم. پیداست که به فاصله‌هایی کمتر از یک دهه در جایی از ایران زلزله‌ای مهیب رخ داده که تبعاتش همه کشور را لرزانده و همه را باخبر کرده است، اما پیش از این چه؟ زلزله بویین‌زهرا به سال ۴۱ روی داد، قاعدتا کسانی که هفت، هشت دهه‌ای از عمرشان گذشته باید بتوانند زلزله‌های مهیب متقدم‌تر را نیز به ما یادآوری کنند ولیکن چنین نیست.

  • روابط ایران و هند ۱۳۹۶-۱۱-۲۶ ۱۱:۰۶

    به بهانه سفر ٣‌روزه رئيس جمهوری به هند

    هندوستان؛ همسايه کهن

    عباس ملکی:* جواهر لعل نهرو، از رهبران جنبش استقلال هند و نخست‌وزیر این کشور، از ١٩٤٧ تا ١٩٦٤ در مدت زمانی که در زندان‌های هند در دوره استعمار انگلیس محبوس بود، برای دخترش، ایندیرا، نامه‌هایی می‌نوشت. نهرو که حقوق‌د‌انی زبردست و فارغ‌التحصیل دانشگاه آکسفورد بود، در مجموعه این نامه‌ها که بعدا در کتابی چندجلدی به نام «نگاهی به تاریخ جهان» منتشر شد، درباره نقاط مختلف جهان، تمدن‌ها و حکومت‌ها سخن می‌گوید.

  • محسن پورسیدآقایی ۱۳۹۶-۱۱-۲۵ ۱۰:۴۰

    الگوی جدید عوارض تردد

    محسن پورسیدآقایی*: توسعه پایدار شهری، شکلی از توسعه امروزی است که توان توسعه مداوم شهرها، جوامع شهری و نسل‌های آینده را تضمین می‌کند. این توسعه باید به شکلی باشد که در طول زمان، شاخص‌های پنج‌گانه شامل حمل و نقل فراگیر، مسکن مناسب، هوای پاک، ذخیره آب‌های زیرسطحی و زیرزمینی و نیز آب آشامیدنی سالم محقق شود.

  • حامد مظاهریان ۱۳۹۶-۱۱-۲۳ ۱۰:۰۹

    نقاط روشن و تاریک کارنامه‌مان پس از گذشت چهار دهه از انقلاب

    حامد مظاهریان*: نگاه واقع‌بینانه به موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌های پس از انقلاب اسلامی می‌تواند راهگشای سال‌های پیش‌رو باشد و این روزها را فرصتی می‌دانم تا در موضوع دستاوردها و ناکامیابی‌های پس از انقلاب گفتگو شود.

  • محمد سعید ایزدی ۱۳۹۶-۱۱-۲۳ ۰۷:۵۴

    بازآفرینی شهری، خواست عمومی، با اراده ملی و مشاركت همگانی در جهت ارتقاء كیفیت زندگی

    محمد سعید ایزدی*: تشكیل ستاد ملی بازآفرینی شهری با حضور رئیس جمهور نویدبخش شروع دوره جدیدی از اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری است. سیاست نوینی كه در آغاز دولت یازدهم از سوی مقام عالی وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به چالش كیفیت زندگی و زیست پذیری شهرها معرفی و با تلاش های صورت گرفته خانواده وزارت راه و شهرسازی بویژه همكاران ارجمند شركت عمران و بهسازی شهری ایران به یك برنامه جامع ملی تبدیل و از سال نود و پنج به مرحله اجرا رسیده است.

  • کمال اطهاری ۱۳۹۶-۱۱-۲۳ ۰۷:۴۷

    ۵ نکته مهم در طرح بازآفرینی شهری

    کمال اطهاری*: بازآفرینی بافت فرسوده با نگاه محله محوری یکی از اتفاق ‌های خوب است که دولت بدرستی آن را در دستور کار خود قرار داده است.

  • عباس آخوندی امضا ۱۳۹۶-۱۱-۲۲ ۱۴:۱۲

    برنامه ملی بازآفرینی شهری

    عباس آخوندی*: امروز شهرهای ایران با دو چالش بنیادین قابلیت زندگی (liveability) و روانی حرکت و جابه‌جایی (mobility) مواجهند. در بحث قابلیت زندگی هرچند به ظاهر تعداد انباشت مسکن در ایران از تعداد خانوارها فزون‌تر است، در عین حال برآورد می‌شود که ۱۹ میلیون نفر در بدمسکنی زندگی می‌کنند. چالش کُندی، صعوبت و نارسایی حرکت در درون کلان‌شهرها و همچنین بین مرکزهای آنها و حومه‌شان، کمبود شناخته شده‌ای است که جای بحث آن اینجا نیست.

  • محمد هاشم بت شکن ۱۳۹۶-۱۱-۲۲ ۰۸:۱۴

    ۱۰ الزام مالی طرح بازآفرینی شهری

    محمدهاشم بت‌شکن*: رئیس‌جمهوری روز پنج‌شنبه در اقدامی بزرگ، برنامه ملی بازآفرینی شهری را آغاز و آن را هدیه دولت دوازدهم به مردم دانست.

  • حامد مظاهریان ۱۳۹۶-۱۱-۲۱ ۰۸:۵۹

    در یک یادداشت مطرح شد:

    هشدار مجدد معاون آخوندی به رئیس نظام مهندسی ساختمان/ تاکید بر عدم سرپیچی از ابلاغیه‌های حاکمیتی

    امروز لزوم اصلاحات در ساختار نظام مهندسی ساختمان دیگر برکسی پوشیده نیست. وزارت راه و شهرسازی در تلاش است تا ساختار موجود را به نفع جامعه و مهندسی کشور اصلاح کند و صدور دو ابلاغیه اخیر وزیر راه و شهرسازی نیز در این راستا صورت گرفت، اما رئیس محترم سازمان در برابر اصلاحات مقاومت کرد و پس از چندی آن را غیر قانونی دانست و دستور به عدم اجرا داد.

  • بلندمرتبه سازی ۱۳۹۶-۱۱-۲۱ ۰۷:۰۷

    جانمایی برج‌های بلندمرتبه

    آناهیتا گودرزی*: سال‌ها کارشناسان گوناگون از معضلات شهر تهران سخن می‌گفتند. اینکه ظرفیت زیست‌پذیری تهران پایان یافته است (اعلام رسمی سازمان محیط زیست در سال ۸۲)، موضوع تهدید منابع آبی پایتخت، کاهش بی‌سابقه ذخیره و پوشش‌های گیاهی شهر و ناایمنی شهر تهران در مواجهه با آسیب‌های احتمالی ناشی از بلایای طبیعی یا حوادث دیگر. اما متاسفانه شهر تهران در بیش از یک دهه گذشته روز به روز بیشتر آماج ساخت و ساز‌های بی‌رویه قرار گرفت.