شناسهٔ خبر: 164819 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

در جلسه ستاد بازآفرینی شهری آذربایجان شرقی مطرح شد؛

تاکید بر راه‌اندازی نهضت سنددار کردن اراضی تصرفی سکونتگاه‌های غیررسمی در آذربایجان شرقی

جلسه مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه پروژه میدان فرش ( میدان شهید بهشتی ) به عنوان هدیه شرکت بازآفربنی شهری ایران به شهر تبریز قلمداد می‌شود، از مدیران شهری خواست تا در خصوص‌ نگهداری و بازپیرایی این میدان اقدامات لازم را انجام دهند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی در جلسه ستاد بازآفرینی استان آذربایجان شرقی که با حضور اعضای هیات مدیره،معاونین و مدیران شرکت بازآفرینی شهری ایران و مدیران اداره کل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی برگزار شد با بیان این که در حوزه بازآفرینی شهری با همکاری و همیاری مدیریت شهری تبریز خدمات ماندگاری ارایه شده است، عنوان کرد: حدود ۷ هزار و ۱۰۰ هکتار بافت فرسوده و ۱۳۳ هزار بنای ناپایدار در استان وجود دارد که از این میزان ۸۵ هزار بنا در محدوده بافت فرسوده قرار دارند.

دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به این که با تخریب و نوسازی ۸۵ هزار بنای ناپایدار در محدوده بافت فرسوده استان می‌توان ۲۵۰ هزار واحد مسکونی تولید کرد، گفت: نوسازی ۱۳۳ هزار واحد ناپایدار در استان آذربایجان شرقی، ظرفیت بی‌بدیلی برای احداث واحدهای جدید فراهم می‌کند، بنابراین باید بسترهای لازم برای این کار را فراهم کنیم که مهمترین آن اعمال تشویقات و حمایت‌های لازم برای سازندگان مسکن است

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: سنددار کردن اراضی تصرفی سکونتگاه‌های غیررسمی یکی ‌از بزرگترین خدمات به ساکنان آن‌ها محسوب می‌شود و انتظار داریم نهضت سند دارکردن املاک فاقد سند در استان آذربایجان شرقی راه اندازی شود.

آیینی با بیان این که بیش از ۹۰ درصد پروژه‌های بازآفرینی در راستای احیای محور تاریخی – فرهنگی شهر تبریز انجام شده است، اظهار کرد: به گفته وزیر راه و شهرسازی، شهرداری‌ها شرکای راهبردی این وزارتخانه هستند، خوشبختانه با بیشتر شهرداری‌ها همکاری خوبی داریم که این همکاری منجر به تسریع نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده و کاهش سقف‌های لرزان می‌شود.

وی افزود: همچنین از اعضای شورای اسلامی شهرها به عنوان سفیران بازآفرینی و مطالبه‌گران حقوق مردم می‌خواهم نظارت ویژه‌ای بر شهرداری‌ها در اجرای تکالیف قانونی شهرداری در حوزه بازآفرینی و نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هم اکنون شهرداری‌ها برای صدور پروانه ساختمانی مکلف‌اند حداقل ۵۰ درصد تخفیف ارایه دهند،گفت: این تخفیف‌ها تا ۱۰۰ درصد هم ممکن است و قانون‌گذار این حق را برای سازندگان و مالکان در محلات فرسوده قایل شده که از حداقل ۵۰ درصد تخفیف در عوارض پروانه و تراکم ساخت بهره مند شوند.

وی با بیان این که یکی از محورهای ارزیابی و نظارت ریاست جمهوری در استان‌ها مربوط به اقدامات حوزه بازآفرینی شهری است، تصریح کرد: شهرداری‌ها باید اهتمام ویژه‌ای ‌در خصوص ورود اطلاعات صدور پروانه ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده در سامانه ستاد ملی بازآفرینی داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اعطای قیر رایگان به محلات هدف بازآفرینی شهری به شرط تحقق برنامه نوسازی مسکن صورت می‌گیرد، بیان کرد: انتظار می‌رود شهرداری‌ها ارایه تخفیف در صدور پروانه ساختمانی در بافت‌های فرسوده را به شکل جدی دنبال کنند.