شناسهٔ خبر: 4669 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

بازگشايی بنادر مسافری هرمزگان با آرام شدن دریا

شناور مسافری تردد مسافری در بنادر مرکز و غرب استان هرمزگان که از صبح روز شنبه تا شامگاه یکشنبه به علت وزش شدید باد و طوفان متوقف شده بود، ساعاتی پیش از سر گرفته شد.

به گزارش پايگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره كل بنادر و دريانوردی هرمزگان، وزش باد شدید در تنگه هرمز طی دو روز نخست هفته جاری موجب شد تا تردد تمامی شناورهای سبک و سنگین مسافری از طریق بنادری همچون شهید حقانی، شهید ذاکری قشم و هرمز، کیش، لنگه، چارک و آفتاب متوقف شود و مهم ترین بنادر مسافری کشور به حالت تعطیل درآیند.

هواشناسی هرمزگان طی اطلاعیه ای برای روزهای شنبه و یکشنبه (۲ و۳ اسفند)، افزایش سرعت باد، گرد و غبار، کاهش میدان دید افقی و رگبار و رعد و برق بر اثر فعالیت سامانه بارشی پیش بینی کرده بود. طی روزهای گذشته، سرعت باد در برخی از مناطق خلیج فارس (از جمله جزیره ابوموسی ) به بیش از ۵۸ کیلومتر بر ساعت رسید؛ همچنین، میدان دید افقی در خلیج فارس حتی به کمتر از ۱۰۰۰ متر کاهش یافت و امواج دریا نیز در برخی از مناطق حدود ۲ متر ارتفاع گرفت که این شرایط باعث شد تا امکان انجام سفر ایمن دریایی در این مسیرها وجود نداشته باشد.

این رخداد در حالی به وقوع پیوست که طبق تدابیر اندیشیده شده توسط اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، ترددهای دریایی خودرو و مسافر به مقصد جزیره قشم از طریق پهل به لافت و بالعکس با شناورهای لندینگ کرافت (به صورت شبانه روزی) انجام شد تا خدمات دهی به مردم حتی در شرایط بحرانی نیز متوقف نشود.

این گزارش حاکی است؛ با کاهش سرعت باد در خلیج فارس و آرام شدن دریا طی ساعات نیمروزی امروز(دوشنبه ۴ اسفند)، امکان انجام سفر ایمن دریایی در این مسیرها پس از سپری شدن چندین ساعت شرایط نامساعد جوی، فراهم شده است. بر همین اساس، شناور "آذرخش ۹۰۳" به ظرفیت ۶۰ نفر امروز جابجایی مسافران جزیره رنگین کمانی خلیج فارس را در مسیر بندر شهید حقانی به بندر هرمز به انجام رساند.

شناور "میداس" نیز ۲۱۹ نفر، مسافران حاضر در بندر شهید حقانی بندرعباس را به مقصد جزیره قشم منتقل کرد و در ادامه نیز، مسافران مستقر در جزیره عجایب هفتگانه خلیج فارس را به مقصد بندرعباس را جابجا کرد.

یادآور می شود، در نخستین روز از هفته جاری با هماهنگی مرکز جستجو و نجات دریایی، ۱۰ فروند موتور لنج صیادی از موج شکن های اطراف جهت در امان ماندن از امواج شدید دریا به داخل حوضچه بندر تجاری لنگه منتقل شد؛ همچنین، یک فروند شناور بارج و یک یدک کش در آب های ساحلی ابوموسی و یک لنج تجاری در آب های جزیره فارور با پهلودهی به موقع در حوضچه، از خطر غرق شدن نجات یافتند.

لازم به ذکر است، استان هرمزگان با برخورداری از زیرساخت های مناسبی همچون ۱۰ بندر مسافری و پیشرفته ترین ناوگان مسافری دریایی کشور با بیش از ۸۰ شناور(لندینگ کرافت و مسافری) و ظرفیت بالغ بر ۶هزار صندلی، بیش از ۹۵ درصد کل حمل و نقل مسافران در آب های سرزمینی ایران و ۱۰۰ درصد حمل خودرو به مقصد جزایر خلیج فارس را بر عهده دارد. /

نظر شما