به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عملیاتی کردن فرآیند بازآفرینی مستلزم شناسائی دقیق کنشگران اصلی، تبیین نقش هر یک از دستگاهها و نهادهای ذی مدخل و ایجاد و تقویت ظرفیتهای مدیریتی و نهادی لازم برای پذیرش این نقش و در صورت عدم وجود ساختار مورد نظر ، نهادسازی است.
در این راستا مهم ترین و کلیدی ترین نقش آفرینان دراین فرآیند، مردم، ساکنان مناطق هدف و شهروندان هستند.
گفتنی است در ارکان این نظام سه جایگاه ویژه مورد توجه بوده است : دولت به عنوان سیاستگذار ، حمایت کننده و تسهیل گر ، شهرداریها به عنوان نهاد محوری مدیریت برنامههای عملیاتی و بخش خصوصی به عنوان مجری .
همچنین دخیلان توسعه در چهار سطح قابل دستهبندی هستند، دخیلان مستقیم یا اولین؛ شهروندان و ساکنان،دخیلان دومین؛سازمانها و نهادهای مردمی و بخش خصوصی و دخیلان سومین و چهارمین بهترتیب؛ مدیران تأثیرگذار محلی و سیاستگذاران و مدیریت عالی.
در همین راستا نهاد توسعه محله و در سطح پایینتر آن، مرکز توسعه محله به عنوان حلقههای اتصال میان دخیلان چهارگانه، بسترهای اجتماعی و نهادی برنامه ریزی مشارکتی را فراهم کرده و اثربخشی عملکرد آنان در اقدامات توسعهای را افزایش می دهند.
بر این اساس مرکز و نهاد توسعه محله، مراکز راهبری توسعه محلات شهری هستند که طی فرآیندهای تصمیمسازی، برنامهریزی و تصمیمگیری از پایین به بالا، مکانیسمِ بازآفرینی در محلات را برنامهریزی، پایش و ارزیابی میکنند.
تهیه و تصویب سند ملی راهبردی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارامد شهری
سازماندهی و تشکیل دفتر ستاد ملی بازآفرینی در راستای تشکیل شبکه همکاری مشترک در سطح کشور
طرحریزی بازآفرینی شهری از طریق تهیه دستورالعمل شناسایی بافتهای هدف
فراهم کردن ابزارهای مالی و حقوقی پشتیبان برنامههای بازآفرینی شهری
اجرای بیش از ۶۰۰ پروژه نوسازی، توسعه خدمات و زیرساختهای شهری
نظر شما