دیدگاه

کل اخبار:1265

  • آخوندی امضا ۱۳۹۶-۱۰-۲۷ ۰۹:۰۳

    یادداشت وزیر راه و شهرسازی؛

    مهندسان و احقاق حقوق آنان

    عباس آخوندی*: مدت‌ها بود که در پی لغو رویه‌ی ناعادلانه اخذ ۵% از حق مهندسی مهندسان توسط سازمان‌های نظام مهندسی بودم. امروز پس از بررسی‌های حقوقی توانستم این جراحی را به نفع مهندسان حرفه‌ای عزیز که از دست‌رنج خدمات مهندسی خود ارتزاق می‌کنند انجام دهم.

  • علی بیت اللهی ۱۳۹۶-۱۰-۲۶ ۰۹:۳۶

    چند نکته درباره زلزله ۴.۳ فیروزکوه

    رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیات زلزله شب گذشته فیروزکوه را تشریح کرد.

  • شهرداری تهران ۱۳۹۶-۱۰-۲۵ ۱۰:۲۳

    احمدی با اشاره به افشاگری‌های شهردار تهران: احمدی مطرح کرد؛

    پیگیری عملکرد شهرداری به مطالبه عمومی تبدیل شود/ باید یک اراده عمومی در رابطه با شهرداری صورت بگیرد

    یک حقوقدان گفت: پیگیری عملکرد شهرداری باید به عنوان یک مطالبه باید آن‌قدر تکرار گردد تا به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.

  • محمد رضا حسین زاده ۱۳۹۶-۱۰-۲۴ ۰۸:۵۶

    طرح ویژه مسکن بانک ملی، فرصت‌ها و مزیت‌ها

    دکتر محمدرضا حسین زاده*: طی سال‌های گذشته، ایجاد تنوع در بانک ها و نوع تسهیلات خریدمسکن به یک مطالبه عمومی تبدیل شده بود. مردمی که قصد خرید خانه داشتند، در توقعی به حق می خواستند با آورده‌های متغیر، توان استفاده از تسهیلات بانکی را داشته باشند. در اکثر کشورها نیز تسهیلات مسکن یکی از مهمترین تسهیلات موجود در سبد محصولات بانک های بزرگ است.

  • آخوندی ۱۳۹۶-۱۰-۲۳ ۰۸:۵۵

    وزیر راه و شهرسازی در یک یادداشت مطرح کرد:

    مرگ بر گرانی و یا درود بر فساد/ واکاوی اعتراضات اخیر درخصوص موسسات اعتباری ورشکسته/ مسببان و حامیان رویکرد فاسد پرچم مبارزه در دست گرفتند

    وزیر راه و شهرسازی در یادداشتی به واکاوی حوادث اخیر پرداخته و اشاره کرده است: آیا می‌توان اطمینان داشت که با رسیدگی‌ها و اقدام‎‌های صورت گرفته از سوی بانک مرکزی اعتراضات خاتمه یافته و در آینده خبرهای جدیدی از سایر مؤسسه‌ها نخواهیم شنید؟ طرفه آنکه مسببان و حامیان این رویکرد فاسد پرچم مبارزه در دست گرفته و با استفاده از تریبون‌های رسمی برخی نماز جمعه‌ها و رسانه‌ی ملی خود را در جایگاهِ به زعم خویش معترضان راستین قرار داده و مابقی را ابزار دست مداخله‌گران خارجی معرفی می‌کنند.

  • معین فر ۱۳۹۶-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۵

    چند خاطره و دیدگاه درباره زنده یاد علی‌اکبر معین‌فر

    نقطه نظرات کارشناسان و مسئولین به مقام علمی زنده‌یاد "علی‌اکبر معین‌فر" بنیانگذار مهندسی زلزله کشور و مؤسس شبکه ملی شتابنگاری زلزله کشور.

  • احمد مسجدجامعی ۱۳۹۶-۱۰-۲۱ ۰۸:۳۴

    پا بر گلوی شهر

    احمد مسجدجامعی*: چندی قبل که نمایندگی یک خودروساز خارجی، برای گسترش دید فروشگاه مرکزی خود در خیابان ولی‌عصر تهران تعدادی از درختان این خیابان را به بهانه هرس قلع و قمع کرد و آه از نهاد شهروندان برآورد، کسی گمان نمی‌کرد برخورد جدی و قاطعی با این دست‌درازی بشود؛ چرا؟

  • شهر تهران ۱۳۹۶-۱۰-۱۹ ۱۳:۳۲

    چند نکته‌ ایمنی درباره زلزله تهران

    احمد نیکنام*: وقوع زلزله‌های اخیر از‌ جمله زلزله استان کرمانشاه (در تاریخ بیست‌ و یکم آبان‌ و با مرکزیت ازگله و زلزله کرمان دهم آذر ٩٦ با مرکزیت هجدک) موجبات نگرانی مردم و مسئولان را فراهم کرده است. زلزله با بزرگای ٥,٢ ریشتر کرج (در تاریخ بیست‌ونهم آذر ٩٦ در گسل ماهدشت) مانند زنگ خطر و هشداری در گوش مردم و مسئولان کلان‌شهر تهران و کرج طنین‌انداز شده و بسیاری آن را پیش‌لرزه وقوع یک زلزله شدید تلقی می‌کنند.

  • مجید فراهانی ۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۰۷:۲۹

    «شفافیت فرآیندی» در حوزه شهری

    مجید فراهانی*: مدیریت شهری به‌ عنوان مدل و رویکردی مهم و پراهمیت، در گفتمان توسعه گرایانه طی سال‌های اخیر همواره در مجادلات و مباحثات جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است. در بحث توسعه شهری و الزامات و ضرورت‌های آن، مفاهیم محوری و مولفه‌های استراتژیکی وجود دارد که هم در عرصه نظری و آکادمیک و هم در حوزه عملیاتی و اجرایی و کارکردی اعمال یا اهمال از آن به تضعیف یا تقویت مسیر توسعه و تسهیل اداره شهرهای بزرگ و کوچک منجر می‌شود.

  • شهر تهران ۱۳۹۶-۱۰-۱۷ ۰۷:۱۵

    ضرورت پایدارسازی درآمد‌ها

    تیمور رحمانی*: بشر از زمانی که حکومتی حتی به شکل قبیله‌ای تشکیل داد، تامین مالی آن مساله بوده است. در دنیای کنونی و به اقتضای زندگی پیچیده جوامع بشری، انبوهی از کالا‌های عمومی (public goods) مورد نیاز شده که در گذشته موضوعیت نداشته است.

  • عباس آخوندی ۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۰۸:۵۶

    یادداشت وزیر راه و شهرسازی؛ بازخوانی حادثه‌های اخیر و مساله‌ امنیت ایران:

    امنیت ملی ایران برترین سرمایه‌ ملت در روزگار پرآشوب/ تاکید بر بازنگری بنیادین در نحوه‌ رویارویی با حوادث اخیر

    وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه حادثه‌های اخیر به بهای محدود کردن آزادی‌ها و خلق جمعیت قهرمانان طرفدار بهبود معیشت و رفاه مردم در حال پایان یافتن است، تصریح کرد:  بی‌گمان امنیت ملی ایران برترین سرمایه‌ی ملت در این روزگار پرآشوب و آن هم در منطقه‌ای که در گوشه‌گوشه آن شعله‌های آتش زبانه می‌کشد می‌باشد.

  • زلزله ۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۰۷:۱۷

    زلزله خبر می‌دهد؟

    مهدی زارع*: زلزله مدتی است که موضوع پیش‌بینی یا پیشگویی زمین‌لرزه به یکی از مباحث داغ برخی شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است؛ این موضوع به‌خصوص بعد از وقوع چند زمین‌لرزه متوسط و بزرگ طی دو ماه گذشته مشابه زلزله کرمانشاه، تهران، کرمان و... بیش از پیش پررنگ شده است.

  • زلزله ۱۳۹۶-۱۰-۱۵ ۱۳:۵۸

    تبعات روانی بلایای طبیعی

    امیر شعبانی*: وقوع بلایای طبیعی در ایران امری بدیع نیست. تاریخ این سرزمین با چنین رویدادهایی عجین بوده و مواجهه با آنها همواره مورد انتظار است. با این‌حال، میزان آمادگی ما در این مواجهه کافی نیست و هر بار با وقوع مجدد یک فاجعه آن را بسان پدیده‌ای نوظهور می‌بینیم و به‌ فکر چاره‌اندیشی می‌افتیم. واقعیت وجود چنین فضایی و تبعات ناشی از آن، نشان می‌دهد که جو روانی مستولی بر مردم و مسئولان در ایام فاجعه‌آمیز شایسته ارزیابی و مدیریت است.

  • مهندس ساختمان ۱۳۹۶-۱۰-۱۵ ۰۸:۱۷

    ضرورت عبور از پیش‌بینی زلزله

    امین زاهدی‌خامنه*: قرن‌ها بود که بشر با حسرت به زمینی که در زیر پایش می‌لرزید نگاه و آرزو می‌کرد ‌ای کاش راهی برای فرار از زلزله داشت.

  • دیدار نمایندگان جامعه مهندسی ساختمان کشور با مهندس علی اکبر معین‌فر ۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۲۱:۰۸

    مهندس معین فر، مهندسی بزرگ و وارسته

    دکتر علی بیت اللهی*: نقش مهندس معین فر عزیز و گرامی، در توسعه دانش مهندسی زلزله در کشور، نقشی بی بدیل است، خدمات بزرگ وی در حیطه توسعه شبکه شتابنگاری، تدوین مقررات ساخت و ساز ایمن در برابر زلزله هرگز از اذهان متخصصان کشور پاک نخواهد شد.

  • زلزله ایلام ۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۱۰:۴۱

    بهداشت روانی در حوادث غیرمترقبه

    ویدا میرابوالفتحی*: از ۲۹ آذرماه تا امروز کوچک‌ترین لرزشی در ساختمان باعث می‌شود از جا بپرم! مرتب اخبار را چک می‌کنم، به مرگ فکر می‌کنم و از آنچه بر سر من و خانواده ام خواهد آمد می‌ترسم!» تجربه اکثر ما پس از زلزله ۲/ ۵ ریشتری ۲۹ آذر مشابه جملات بالا است. بیاید به آنچه در این لحظات برای روان ما رخ می‌دهد نگاهی بیندازیم و در راستای حفظ سلامت روان خود، توصیه‌های کاربردی در این موقعیت‌ها را مرور کنیم.

  • فاطمه حسینی ۱۳۹۶-۱۰-۱۰ ۱۰:۲۱

    بودجه در ایستگاه تلفیق

    سیده فاطمه حسینی*: کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ جلسه دیروز خود را برای بررسی موضوعات اساسی و چالش‌های لایحه بودجه سال ۹۷ برگزار کرد؛ جلسه‌ای که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و «حامل‌های انرژی»، «رفاه اجتماعی و هدفمندی»، «بدهی‌های دولت» و «بازار ارز» از جمله مهم‌ترین موضوعات جلسه دیروز بود.

  • محمد هاشم بت شکن ۱۳۹۶-۱۰-۰۹ ۱۱:۳۱

    ۴۰ پرسش بدون پاسخ در حوزه مالی مسکن

    مدیرعامل بانک‌مسکن در کانال تلگرامی خود ضمن طرح ۴۰ پرسش در حوزه مالی مسکن، اعلام کرد: سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات نظام بانکی از ۱۵ درصد سال ۹۲ به ۷ درصد کاهش یافته است.

  • احمد مسجدجامعی ۱۳۹۶-۱۰-۰۸ ۱۰:۳۹

    حالا پس از زلزله

    احمد مسجدجامعی*: زلزله پدیده‌ای طبیعی است که با شناخت دقیق آن می‌توان آسیب‌های آن را تا حدی کاهش داد و از تبدیل‌شدن آن به بلایی خانمان‌سوز جلوگیری کرد؛ البته منظور از شناخت، پیش‌بینی زمان وقوع زلزله نیست. ژاپن کشوری است که در تکنولوژی، پیشرفته است و با زمین‌لرزه‌های بسیاری سروکار دارد، اما تاکنون موفقیتی در پیش‌بینی زمان وقوع زلزله نداشته است.

  • علی نوذرپور ۱۳۹۶-۱۰-۰۷ ۰۹:۳۹

    بسته مقرراتی دولت

    علی نوذرپور*: هوای کلان‌شهر‌های کشور به‌خصوص پایتخت، در حالی این روز‌ها در شرایط ناسالم قرار گرفته و نفس شهروندان را تنگ کرده که سال گذشته، مصوبه منع شماره‌گذاری خودرو‌های آلاینده، از سوی هیات دولت و به درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت لغو شد.

  • میثم بصیرت ۱۳۹۶-۱۰-۰۶ ۱۳:۵۶

    بازدارندگی مالیات‌های سبز

    میثم بصیرت*: همواره چالش‌های زیست محیطی باعث افزایش فشار بر دولت‌های ملی و محلی می‌شود تا راه‌های تخفیف این چالش‌ها را به گونه‌ای که حداقل آسیب به رشد اقتصادی را سبب می‌شود، بیابند. دولت‌ها دارای طیف وسیعی از ابزار‌ها از جمله مقررات، برنامه‌های اطلاعاتی، سیاست‌های نوآوری یارانه‌های زیست محیطی و مالیات‌های زیست محیطی هستند. به‌طور خاص مالیات بخش مهمی از این ابزار‌ها محسوب می‌شوند.

  • نقی امیراسماعیلی کناری ۱۳۹۶-۱۰-۰۶ ۱۰:۰۷

    مروری بر توسعه بنادر شمال کشور و مقایسه آن با بنادر جنوب/ بنادر مازندران در مسیر توسعه

    امیراسماعیلی‌ کناری*: در حال حاضر فعالیت در شش بندر شمال شامل بندر امیرآباد، بندر نکا، بندر فریدونکنار، بندر نوشهر، بندر انزلی و بندر آستارا جریان دارد که در شرایط مطلوب تاکنون حجم مبادلات سالیانه کالا در این بنادر به ۱۵ میلیون تن نرسیده است در حالی که ظرفیت اسمی این بنادر به حدود ۴۰ میلیون تن در سال می‌رسد.

  • موسی غنی نژاد ۱۳۹۶-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۹

    سیاست‌گذاری برای مبارزه با فقر

    موسی غنی‌نژاد*: رئیس‌جمهوری هنگام ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در مجلس، مبارزه با فقر از طریق اشتغال‌زایی را یکی از مبانی اصلی بودجه خود اعلام کرد. مطابق تبصره ۱۸ لایحه بودجه، دولت اجازه یافته تا ۱۰۰ درصد منابع حاصل از مابه‌التفاوت قیمت حامل‌های انرژی در سال ۱۳۹۷ نسبت به ابتدای سال ۱۳۹۶ را به حساب خاصی نزد خزانه‌داری کل واریز کند.

  • شهر تهران ۱۳۹۶-۱۰-۰۵ ۱۰:۱۵

    اثرات جانبی و تأملاتی در مورد تأمین مالی شهر

    حسن یحیوی*: برخی از مدل‌های اقتصادی ادعا می‌کنند که شهر‌ها هنگامی به وجود می‌آیند که مزیت نسبی در ترکیب با صرفه‌های ناشی از مقیاس در تولید، حمل‌ونقل و مبادله وجود داشته باشد. در چنین شرایطی است که انگیزه‌های لازم برای تبدیل مدل تولید در حیاط خلوت (منطقه‌ای بدون شهر) به مناطق شهری ایجاد می‌شود.

  • محمدعلی نجفی ۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۰۹:۵۰

    آزمون شهردار تهران

    ناصر ذاکری*: شهردار تهران به‌تازگی در یادداشتی از «تهران جدید» سخن گفته و ضمن تأکید بر اینکه شهروندان باید در تأمین هزینه‌های شهر مشارکت داشته باشند، کارآمدی و پاسخ‌گویی مدیریت شهری، مقابله قاطعانه با فساد و حرکت در مسیر شفافیت را نیز یک ضرورت آشکار دانسته است.

  • کامبیز نوروزی ۱۳۹۶-۱۰-۰۳ ۱۰:۳۵

    زمین‌لرزه تهران و اخلاق حرفه روزنامه‌نگاری

    کامبیز نوروزی*: زلزله ٥،٢ ریشتری تهران، بیش از ساختمان‌ها و سازه‌های تهران، دل‌های تهرانی‌ها را لرزانده است. بعد از سال‌ها بحث احتمال زلزله، تهران بالاخره تکان خورد. معلوم شد که تهران هم می‌تواند بلرزد. خوشبختانه لرزش چهارشنبه‌ شب تهران چنان نبود که ویرانی و تلفاتی داشته باشد؛ اما نگرانی‌ها را دامن زد.

  • آخوندی امضا ۱۳۹۶-۱۰-۰۳ ۰۸:۵۱

    آخوندی در کانال تلگرامی خود مطرح کرد:

    زلزله و آزمون کارآیی نظام فنی و اجرایی کشور/ ضرورت برقراری بیمه مسئولیت حرفه‌ای

    وزیر راه و شهرسازی در یادداشتی تلگرامی با تأکید براینکه نظام فنی و اجرایی کشور بنیادی‌ترین سیستمی است که برای اجرای هزاران هزار میلیارد تومان اعتبارات طرح‌های عمرانی کشور پایه‌گذاری شد، گفت: ارزیابی کارآیی این نظام همواره مورد توجه سیاست‌گذاران و مجریان بوده‌ است. تا کنون به‌درستی ده‌ها بار این نظام مورد بازنگری قرار گرفته و هربار بخشی از مشکلات شناسایی شده برطرف گشته‌ است و هنوز و همواره نیاز به ارزیابی و بهبود؛ هم از منظر مبنای نظری و هم از منظر فرایندی دارد.

  • زلزله ۱۳۹۶-۱۰-۰۲ ۰۹:۲۶

    جایگاه «علم» و «شبه‌علم» در زلزله ملارد

    مهدی زارع: پس از رخداد زلزله‌های اخیر تعداد اعضای کانال تلگرامی که من برای انتشار مقالات و مصاحبه‌های خود در تلگرام درست کرده‌ام الان حدود ۳ هزار نفر است و تعداد اعضای یک کانال مدعی پیش‌بینی زلزله (با دقت ۷۰ درصد!) که مدیریت آن با فردی است که اساسا آشنایی مقدماتی نیز با مبانی زلزله‌شناسی ندارد، حدود ۱۰۰هزار نفر.

  • علی بیت اللهی ۱۳۹۶-۱۰-۰۲ ۰۹:۲۵

    زلزله‌های تهران و اطراف آن

    علی بیت‌اللهی*: مطالعه لرزه‌خیزی تاریخی کوه‌های البرز قبل از ۱۹۰۰ میلادی نشان می‌دهد که بیشتر نواحی آن چندین بار ویران شده‌اند. برای توصیف زمین‌لرزه‌های رخ داده در گستره تهران در دو بازه زمانی مربوط به زمین‌لرزه‌های تاریخی و دستگاهی (زلزله‌هایی که با دستگاه‌های لرزه‌نگاری به ثبت رسیده‌اند) به توضیح مختصری می‌پردازیم. بی‌گمان شناخت این رخداد‌ها خود اطلاعات گرانبهایی است که در مطالعات برآورد خطر زمین‌لرزه نقش بسزایی دارند.

  • بهمن کشاورز ۱۳۹۶-۱۰-۰۲ ۰۷:۴۴

    حقوق شهروندی باید آموزش داده شود

    بهمن کشاورز: به مناسبت فرارسیدن سالروز رونمایی از منشور حقوق شهروندی، دیگر بار بحث بررسی این حقوق مطرح شده‌است.