کل اخبار:1266
-
۱۳۹۸-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۱
دیدگاه؛
لزوم بازتعریف مدیریت سیلاب در راه و راهآهن
ایران ابتدا نیازمند برخورداری از یک معنی مشخص برای سیل و سپس بازتعریف مدیریت سیلاب در راه و راهآهن باتوجه موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و هیدرولوژی مناطق مختلف و استانهای کشور آن هم برای اتخاذ سیاستها و تصمیمات برای بهبود عملکرد مدیریت بحران در کشور است.
-
۱۳۹۷-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۵
راهآهن قزوین - رشت، شریان ارتباط منطقهای
*شهرام آدم نژاد: راهآهن به عنوان شریان ارتباطات موثر منطقه ای، یکی از ابزارهای توسعه ملی است و افتتاح طرح استراتژیک راه آهن قزوین - رشت افتخار بزرگی است که موجب رشد حمل ونقل بار، مسافر و ترانزیت خواهد شد.
-
۱۳۹۷-۱۱-۲۰ ۱۸:۱۳
لزوم نگاه تحقیقاتی به پروژههای اجرایی حوزه نگهداری راه
دکتر رضا اکبری*: نگهداری راه گرچه واژه و مفهوم بسیار سادهای به نظر میرسد، لیكن ژرفای عظیمی دارد و سرشار از تخصصها و فنون مختلف رشته های علوم طبیعی و انسانی و مهندسی است و بسیاری از پروژههای نگهداری راه (به معنای عام) دارای ماهیت تحقیقاتی و پژوهشی نهفته هستند.
-
۱۳۹۷-۱۱-۱۵ ۱۳:۲۳
بوی بد در تهران، روایتها و بررسیها
دكتر بيت اللهی:* طبق بررسیها تاكنون گاز مركاپتان نقشی در بوی بد تهران نداشته است.
-
۱۳۹۷-۱۱-۱۰ ۱۶:۰۵
یادداشت
راهکارهای ۱۳ گانه جذب سرمایهگذار در بنادر کشور
کاپیتان رامین رجایی :*بنادر و حمل و نقل دریایی بواسطه داشتن مزیتهایی از جمله هزینه پائین جابجایی، پرداخت وجه در مقابل اسناد معتبر، و سرعت عمل در رساندن کالا از تولیدکننده به مبادی ورودی کشورها، از مناسبترین روشهای حمل و نقل است و همواره دارای توجیه اقتصادی بهینهای است.
-
۱۳۹۷-۱۰-۳۰ ۱۰:۰۹
پلاسکو نماد مدرنیته ایران و درسهای آن حادثه
دکتر علی بیتاللهی*: در سالگرد حادثه پلاسکو یاد و خاطره تمامی شهدای آتش نشان حادثه پلاسکو را گرامی داشته، فداکاری و شجاعت آنان را هرگز فراموش نخواهیم نمود. امید است حادثه پلاسکو و درس های آموخته شده از آن، چراغ راهی برای حرکت بسوی جامعه ایمن و شهری ایمن تر باشد.
-
۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۵:۵۲
جابجايی روستاها و يك تجربه ناموفق ديگر
دكتر علی بيتاللهی: بعد از زلزله بم با هدف دوری از خطر زلزله و خط گسل آن برخی از روستاها را جابه جا کردند اما به دلیل آنکه محل جدید فاقد آب و فضای سبز بود روستاییان اندک اندک به روستای خود بازگشتند.
-
۱۳۹۷-۱۰-۱۸ ۱۶:۵۴
اگر در تهران زلزله نیاید
دکتر مهدی زارع*: اگر رشد جمعیت تهران، توسعه حاشیههای تهران و استفاده از منابع آب زیرزمینی محدود تهران متوقف نشود، مشاهده انواع آسیب و تلفات در اثر مخاطرات محیطی در دهه آینده به اتفاق روزمره تبدیل میشود، حتی اگر در تهران زلزله هم نیاید.
-
۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۱۴:۳۹
معاون مسکن و ساختمان در یادداشتی به مناسبت روز دانشجو تأکید کرد
روز دانشجو دعوتی است برای اندیشیدن به رسالتهای حیاتی و سازندۀ زندگی امروز
حامد مظاهریان*:به نظر من روز دانشجو، درواقع دعوتی است برای اندیشیدن به رسالتهای حیاتی و سازندۀ زندگی در جهان امروزی ما.
-
۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۲۲:۰۵
بیتابی ساختمانهای ایران در پیچ و تاب گسلها
مژده نوروزی* : ایران همانند ژاپن به عنوان سرزمینی لرزهخیز در دنیا شناخته شده است. لرزش گسلهای ایران برخلاف ژاپن، قادر است هرگونه بنای اطراف خود را با خطر ویرانی مواجه کند و این مساله مهمی است که ضرورت توجه ویژه مسئولان را در مواجهه با این مخاطره طبیعی، صدچندان میکند.
-
۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۵:۲۵
صنایع خلاق، موتور محرک توسعه در سطح جهان
حبیباله طاهرخانی*: ما فقط مسئول شکل گیری کالبد شهر نیستیم، محصول نهایی ما یک سکونتگاه اجتماعی است، یک زندگی اجتماعی در جریان و ایجاد شرایط زندگی مناسب برای همه شهروندان است.
-
۱۳۹۷-۰۸-۲۳ ۱۱:۴۰
یادداشت:
چالشها و تهدیدهای خودرو محوری در تصادفات رانندگی
سارا امتحان* با افزایش خودرومحوری احتمال ریسک تصادفات برای کلیه کاربران نيز افزایش مييابد و راهكار مناسب برای مقابله با اين مشکل، افزایش سهم حملونقل همگانی با هدف مدیریت تقاضا و کاهش بار ترافیک جادهای از طریق انتقال بخشی از جابجاییها به حملونقل همگانی به ویژه حملونقل ریلی است.
-
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۱۳:۴۶
بمناسبت اولین سالگرد زلزله کرمانشاه؛
زلزله کرمانشاه، یک زلزله ۱۵ درس
دکتر علی بیت اللهی:*هر زلزله، درسی بزرگ برای آموختن است و در اين ميان زلزلههای بزرگ و دهشتناک، درسهای بزرگی را فرا داده و میدهند. درسهايی که طبق سنت ما، زود فراموش میشوند، درسهايی که نياز است بطور مرتب از طريق رسانهها، تکرار شود تا بلکه ملکه ذهنها شود؛ ملکه ذهن مردم، مهندسان، مديران و مسئولان.
-
۱۳۹۷-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۰
ساخت راه فرش قرمزی برای خودروها
مرضیه باریکانی* در حالیکه رسالت حمل و نقل همگانی جابه جایی مردم در کم ترین زمان ممکن با آسان ترین روش ممکن است؛ استفاده از خودروشخصی یکی از آسان ترین روش های ممکن برای جابه جایی شهروندان در محدوده درون شهری و برون شهری ما می باشد. براستی علت چیست؟!
-
۱۳۹۷-۰۸-۰۱ ۱۵:۴۶
هوانوردی، دردهای مزمن و انتظاری به حق از وزیر پیشنهادی
ایمان مرادی منفرد*: صنعت هوانوردی ایران طی سال های اخیر و با وجود تمامی مشكلات نظیر تحریم های بین المللی و نامهربانی های داخلی از طرف برخی انسان های ناآشنا با این حوزه فوق تخصصی، راه رشد و توسعه را پیموده است و اگرچه هنوز تا رسیدن به سطح مطلب فاصله زیادی دارد، اما می توان امیدوار بود كه با برنامه ریزی صحیح كه ناشی از نگرش تخصصی به این حوزه است، به چشم انداز قابل قبولی نگاه كند و آن را عملی سازد.
-
۱۳۹۷-۰۷-۳۰ ۱۴:۲۰
با ارسال نامه به لاریجانی مطرح شد:
قدردانی وزير سابق راه و شهرسازي از اقدامات مجلس در دوره وزارت/ هیچگاه از کار با مجلس خسته نشدم
وزیر سابق راه و شهرسازی طی نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی از همکاری نمایندگان مجلس طی دوره وزارت خود تشکر و قدردانی کرد.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۱۳:۳۷
لزوم تغییر نگرشهای اساسی در بخش حملونقل همگانی
مهرداد تقیزاده*: دو سال از تاسیس معاونت حمل و نقل، اقدامات موثری در رابطه با افزایش هماهنگی و یکپارچه سازی شیوههای مختلف حمل و نقل صورت گرفته است و برای آینده نیز اقدامات مهمی در دست پیگیری است.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۸ ۱۱:۳۸
گریزی به یادداشت سخنگوی شورای نگهبان
دکتر عباس آخوندی:*مایهی تاسف است که حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی آییننامه انتشار نیافته مجمع تشخیص مصلحت را حاکم بر قانون اساسی میداند.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۵ ۰۸:۳۴
قانون اساسی، هیات نظارت بر اجرای سیاستهای کلی و FATF
عباس آخوندی*: اخیرا شاهد پدیدهی بیسابقهای در فرایند قانونگذاری کشور هستیم که پیش از این با آن روبهرو نبودهایم. و آن این است که تمام ارکان قانونگذاری کشور از دولت و مجلس گرفته تا شورای نگهبان موضوعی را تصویب و عدم مغایرت آن را با قانون اساسی و شرع اعلام میکنند لیکن، ابلاغ رسمی آن به دلیل تشخیص ابتدایی مغایرت قانون مصوب با سیاست ابلاغی به تشخیص هیات نظارت بر اجرای سیاستهای کلی وابسته به مجمع تشخیص مصلحت متوقف میماند.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۴ ۱۲:۰۵
چراغ کمفروغ صنعت سوخترسانی به کشتیها
در حالی که صنعت سوخت رسانی دریایی به کشتی ها (بانکرینگ) بعد از ساخت کشتی های اقیانوس پیما به عنوان یکی از صنایع ارز آور، اشتغالزا و پردرآمد در دنیا محسوب می شود، اما در ایران چراغ این صنعت کم فروغ بوده است.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۰:۰۰
در ضرورتِ عدم تغییر در وزارت راه و شهرسازی
مظفر صرافی*: در خبرها آمده است که وزیر راه و شهرسازی استعفا داده است و اسامی افرادی به عنوان جایگزین رسانهای شده که نگارنده را بر آن داشت در یادداشتی کوتاه، دغدغهی دانشگاهی - حرفهای خود را به هماندیشی گذارد:
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۷:۰۰
تمدن ایرانشهری، ایران و هویت ایرانی: فاشیسم و یا قبول مسئولیت صلح
عباس آخوندی*: آیا سخن راندن از تمدن ایرانشهری، ایران و هویت ایرانی گرایش به ملیگرایی رضاشاهی و فاشیسم است و یا متضمن پذیرش مسئولیت در برقراری یکپارچگی ملی در درون و صلح در منطقه و تعامل مثبت با جهان است؟
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۳ ۱۵:۴۳
واکاوی دلایل عدم مشارکت حداکثری در انتخابات نظام مهندسی ساختمان
علی بیتاللهی*: دلایل عدم مشارکت حداکثری در انتخابات نظام مهندسی استان تهران که ۱۰ درصد گزارش شده است از دو جنبه، ورود هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان به مناقشات و ساختار داخلی نظام مهندسی ساختمان قابل واکاوی است.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۳ ۱۳:۳۵
ما و مارکس
عباس آخوندی*: امسال دویستمین زادروز کارل مارکس بود. مجله نگاه نو شماره تابستان خود را با عکس روی جلد به او اختصاص دادهبود. در این دو سه روز، هرچه کردم مجله را به زمین بگذارم نشد. مقالات بسیار جالبی در بارهی اندیشهها، سیر تحول زندگی او و مارکسهای فراوانی که پس از مرگ وی بر اساس قرائتهای مختلفی که از اندیشههای او در کشورهای متعدد خلق شدند گردآوری شدهبود.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۱ ۰۸:۴۸
یادداشت
یک نفر باید محاکمه شود!
محمود صدری:* وزیر راه و شهرسازی اسنادی منتشر کرده که در آنها ادعا شده است مدرک تحصیلی رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان، اصالت ندارد. این موضوع در اصل مسالهای اداری و حقوقی است که مجازات آن را قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین مربوطه مشخص کردهاند و مرجع رسیدگی هم از حیث عناوین مجرمانهاش محاکم دادگستری و از حیث تخلف اداری، دادگاههای اداری هستند.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۱ ۰۸:۳۵
سه اشتباه استراتژیک، سه استراتژی خروج
عباس آخوندی*: تنگنای ارزی و تورم فزاینده ناشی از عدم قطعیت در فضای سیاسی و اقتصادی ایران عرصه را بر همه تنگ کرده و چون راهِ چاره پیدا نیست، موجب سردرگمی و بدگمانی کمسابقه در سطح سیاستگذاران و مردم شدهاست. برای چارهجویی راهی جز شناخت ریشهای مشکل نیست. باید دید که این عدمِ قطعیت از کجا سرمنشاء گرفته و آن را درمان کرد. وگرنه تمام اقدامها نتیجهی معکوس میدهد.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۱ ۰۷:۵۷
یادداشت:
سند آمایش مراکز لجستیک؛ حلقه سوم از زنجیره اقدامات استراتژیک
مهدی صفری مقدم*: طی یکسال اخیر شاهد سه اقدام مهم و کلیدی در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی کلان بخش حمل و نقل و لجستیک بودیم که بواسطه این سه اقدام استراتژیک، مقطع کنونی را می¬توان نقطه عطفی برای این بخش در کشور دانست.
-
۱۳۹۷-۰۷-۰۷ ۰۷:۵۷
توسعه حملونقل همگانی تنها راه برونرفت از مشكلات حملونقلی
مرضیه باریکانی*: توسعه حملونقل همگانی تنها راه برونرفت از مشكلات حملونقلی در كشورهای در حال توسعه است و سیستمLRT MRT و BRT در توسعه حملونقل همگانی بهعنوان یک روش زودبازده و کمهزینه در هماهنگی کامل با سیستم حملونقل غیر موتری (NMT) مورد تاکید قرار دارد.
-
۱۳۹۷-۰۷-۰۶ ۰۷:۵۷
به بهانه انتخابات سازمان نظام مهندسی ساختمان؛
سخنی با مهندسان ساختمان
دکتر علی بیت اللهی*: نظام مهندسی، به عقیده اینجانب میتواند پایگاه مناسبی برای ارتقاء کیفیت ساخت و ساز در کشور شود ولی متاسفانه در حال حاضر به دلیل گم شدن و در هم تنیدن منافع صنفی و مسئولیتها و رسالتها، این جایگاه و پایگاه در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
-
۱۳۹۷-۰۷-۰۵ ۱۱:۵۷
وظیفه فراموش شده نظام مهندسی ساختمان
طاهره نصر:* امروز با نگاهی به سیمای شهرها میتوان فهمید که متأسفانه فقدان سیاستهای صحیح توسعه کاربریهای شهری موجب گسیختگی استخوانبندی اصلی شهرها شده و متأسفانه شهرها از انسجام ساختاری برخوردار نیستند.