کل اخبار:217
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۶ ۰۸:۳۸
فرونشست سالانه ١٦ سانتیمتر از اراضی دشت ورامین/ دستانداز راهآهن تهران - مشهد
زنگ هشدار در دشت ورامین تهران به صدا درآمده و محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران از فرونشست سالانه ١٦ سانتیمتر این دشت سخن میگوید.
-
۱۳۹۶-۰۲-۱۷ ۱۱:۴۸
رئیس هیات ویژه گزارش ملی حادثه پلاسکو مطرح کرد؛
تشریح ۵ دلیل در رد ادعای آمریکایی انفجار برنامهریزی شده در ساختمان پلاسکو/ واکنش رئیس «هیات ویژه حادثه پلاسکو» به گزارش «کمیته حقیقتیاب ۱۱ سپتامبر»/ فرضیه انفجار عمدی، مردود است
رئیس هیات ویژه گزارش ملی حادثه پلاسکو در واکنش به نسخه ۲۰ صفحهای کمیته آمریکایی، محتوای آن را به دلایلی همچون پیشفرضهای نادرست و اطلاعات ناقص و صوری، «مردود» و «غیرقابل استناد» دانست. به گفته وی، پنج دلیل در رد ادعای «انفجار برنامهریزیشده» پلاسکو مطرح است.
-
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۷:۲۳
ایمنی شهروندان مساوی امنیت ملی
حسین احمدی*: ایمنی شهروندان مساوی با امنیت ملی کشور است. حفاظت از جان و مال آنان درمواجهشدن با خطرات بالقوه زیستمحیطی، شهری و حملونقل جادهای، ریلی و هوایی و... و همچنین مقابله با تهدیدات جانی و مالی آنان در برابر زلزله و سوانح طبیعی، باید جزو مهمترین مقولات امنیت ملی مملکت ما تلقی شود.
-
۱۳۹۶-۰۱-۳۰ ۰۹:۲۳
در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار میشود؛
برگزاری سلسله نشستهای بررسی حادثه ساختمان پلاسکو/ بررسی مسائل سازه و ایمنی در برابر آتش
نشست اول بررسی از نظر مسائل سازه و ایمنی در برابر آتش از سلسه نشستهایتخصصی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با حضور اعضای تخصصی هیاتویژه ریاستجمهوری برای بررسی حادثه پلاسکو در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار میشود.
-
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۲۰
تکالیف دولت برای «پلاسکو»ها رصد میشود؟
رئیس هیات ویژه گزارش ملی حادثه ساختمان پلاسکو از ارائه پیشنهاد ایجاد مرکز رصد و پایش گزارش ملی پلاسکو به رئیسجمهوری خبر داد و گفت: در صورت تمایل به پایش، راهکارهای ارائه شده در این گزارش میتواند از سوی یک مرکز رصد و پایش برای حفظ ایمنی سایر ساختمانهای مشابه پلاسکو به صورت دورهای پیاده شود.
-
۱۳۹۶-۰۱-۱۶ ۱۷:۲۰
روزشماری برای انتشار گزارش حادثه ساختمان پلاسکو
با رخدادن حادثه ساختمانی پلاسکو در آخرین روز دیماه سال 95 و بروز فاجعه ملی به دستور رئیسجمهوری کمیته بررسی حادثه، تشکیل و مقرر شد تا طی دو ماه گزارش به رئیسجمهوری ارایه و انتشار عمومی شود. اینها در حالی است که بیش از دو ماه از حادثه گذشته و روزشماری برای انتشار گزارش حادثه فوق، وجود دارد.
-
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۰۹:۱۵
شباهت حادثه پلاسکو با ماجرای باخت کاسپاروف
علی بیتاللهی*: ماجرای رخداد پلاسکو و مجموعه علل و عواملی که موجب بروز حادثه شد، بی مشابهت به ماجرای باخت کاسپاروف نیست. موضوعات بسیار ساده و پیش پا افتاده، حوادث بس سهمگین به بار میآورند که در پی آن انبوه محققان و مسئولان مشغول مدلسازی و تحقیق و پژوهش و تفتیش و جستوجو و بازدید و کشف راز و رمزهای علل و چگونگیها میشوند، حال آنکه علل پدیده همینهایی هستند که الان هم جلوی چشمانمان هستند، مسائلی ساده که حوادثی خیلی تلخ خلق می کنند.
-
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۸:۵۶
مدیریت بحران، مهارت نجات بخش مدیران بهرهبرداری/ شهرها آبستن پلاسکویی دیگر
محمد ابن الشریعه* گزارشهای گوناگونی طی هفتههای اخیر از مراجع ذیصلاح و رسانهها با رویکردهای گوناگون درخصوص حادثه پلاسکو منتشر شد. اعداد و ارقام متعددی نیز از سازههای بزرگ شهر با کاربریهای گوناگون که دارای نواقص جدی در حوزه استانداردهای ایمنی هستند اعلام شد. صرف نظر ازاین اعداد و ارقام که البته همگی نیز در نوع خود نگرانکننده بودند، تمامی گزارشهای فوق اما در موضوعی ظریف و درخور تامل فصل مشترک داشتند: «شهر را میتوان هر لحظه آبستن پلاسکوی دیگری دانست».
-
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۰۹:۵۲
۱۰ گام برای مهار ریسک «زلزله» و «پلاسکو»ها/ اطلس دو تهدید در پایتخت
مطالعات یک زلزلهشناس درباره آستانه تحمل تهران در برابر زلزله بزرگ - که وقوع آن در زمان نامشخص، قطعی بهنظر میرسد - نشان میدهد مناطقی از پایتخت با بیشترین خطر حوادث ثانویه (پس از زلزله) روبهرو هستند و در شمال شهر نیز چیدمان خطرناک برجهای ساختمانی و جنس خاک، استعداد حوادث مشابه پلاسکو در این محلهها را بالا برده است. ۱۰ اقدام توسط شهرداری میتواند شرایط اضطراری را مهار کند.
-
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۰
در نامه معاون مسکن و ساختمان به مدیران کل راه و شهرسازی ابلاغ شد؛
تکلیف مدیران کل راه و شهرسازی بر ثبت وقایع و مستندسازی حوادثساختمانی/ تشکیل «کمیته ایمنی» در مازندران با قید فوریت
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، در نامهای به مدیران کل راه و شهرسازی استانهای سراسر کشور، بر ثبت وقایع و مستندسازی حوادث ساختمانی و ارایه گزارش آن به وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد.
-
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۱۰:۱۴
در نامه حناچی ابلاغ شد؛
جزئیات مصوبه ۱۱بندی شورایعالی درباره حادثه ساختمان پلاسکو/ اجباریشدن بیمه کیفی ساختمانهای بلندمرتبه/ ممنوعیت ساخت و ساز در شریانهای حیاتی شهرها
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در نامهای به استانداران استانهای سراسر کشور، روسای سازمان شهرداریها و دهیاریها و رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور، مصوبه شورایعالی را درباره حادثه ساختمان پلاسکو ابلاغ کرد.
-
۱۳۹۵-۱۲-۲۰ ۰۸:۵۰
نشست یکپارچگی و انسجام نظام شهرسازی کشور/ الزامی ضروری برای پیشگیری از حوادثی همچون پلاسکو
نشست علمی- تخصصی یکپارچگی و انسجام نظام شهرسازی کشور تحتعنوان الزامی ضروری برای پیشگیری از حوادثی نظیر پلاسکو در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار میشود.
-
۱۳۹۵-۱۲-۱۸ ۱۰:۵۴
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گزارش میدهد؛
نگاهی به فروشنده فرهادی و مخاطرات گودبرداریهای غیراصولی/ جایگاه نظام ساختوساز و سینمای ایران در جهان
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی معتقد است: در سالهای گذشته، حوادث گودبرداری مختلفی را دیدهام که خانوادههائی را از هم پاشیده و ضررهای جبرانناپذیر جانی و خسارتهای فراوان مالی به بار آورده است و آغاز فیلم فروشنده در برابر بعضی از آنها فقط بخش کوچکی از عواقب ساخت و ساز نادرست و گودبرداریهای ناایمن و بیتوجهی به دانش مهندسی و صلاحیت حرفهای است.
-
۱۳۹۵-۱۲-۱۸ ۰۷:۴۴
بیتاللهی تشریح کرد؛
جزئیات جوان ترین گسل تهران؛ «پردیسان»/ تشریح مخاطرات طبیعی پایتخت
هر بار که گوشهای از کشورمان به لرزه میافتد یا حادثه ای مانند ریزش ساختمان پلاسکو رخ میدهد به یاد زلزله احتمالی تهران میافتیم، بیتاللهی میگوید:گسل پردیسان مانند گسل شمال تهران یک گسل معکوس است که در طول شرقی و غربی شهر تهران امتداد دارد و طول آن ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر است.
-
۱۳۹۵-۱۲-۱۵ ۱۱:۰۸
مسجدجامعی مطرح کرد؛
تشریح نکات تازه درباره حادثه پلاسکو، عملکرد مدیریت شهری و مدیریت بحران/ لزوم بازنگری اساسی در مدیریت بحران تهران/ فاجعه پلاسکو یک هشدار بود
مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران میگوید: فاجعه پلاسکو، یک واقعه دردناک و یک هشدار بزرگ بود که قدرت و ظرفیت واکنش مدیریتهای شهری را درمواقع بحران نشان داد. قاعدتا هر مدیر و هر مسئولی دوست دارد چنین بحرانهایی را به خوبی مهار کند. هیچ مدیری نمیخواست و نمیخواهد میلیاردها تومان سرمایه به باد برود، ۶۰۰واحد صنفی و تولیدی با خاک یکسان شود و شهادت آتشنشانان و مردم عادی را ببیند، ولی واقعیت آن است که درعمل نتوانستیم و از عهدهاش برنیامدیم.
-
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۷:۳۴
ايران در بين ۱۵۰ کشور درگیر مخاطرات فرونشست زمین
بروز پدیده فرونشست در ایران که پیامد استخراج بی رویه آب زیرزمینی است، بیش از یک دهه کشور را با مخاطره ای روبرو ساخته که امروز گریبانگیر افزون بر ۱۵۰ کشور جهان است.
-
۱۳۹۵-۱۲-۰۶ ۱۵:۱۸
غفلت از تغذیه آبخوان ها، خطر فرونشست گسترده پایتخت را در پی دارد
معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو از تامین ۳۶ درصد آب شرب مورد نیاز تهران از منابع زیرزمینی خبر داد و گفت: برداشت بی رویه از این منابع آبی و غفلت از تغذیه آبخوان ها، خطر فرونشست گسترده زمین در پایتخت را به دنبال دارد.
-
۱۳۹۵-۱۱-۲۷ ۰۸:۰۵
رییس پژوهشکده ساختمان مرکز تحقیقات مسکن مطرح کرد:
تشریح دو عامل فرونشست خیابان رجایی/ حفاریهای مترو نمیتواند عامل این حادثه باشد
رییس پژوهشکده ساختمان و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: مشاهدات تیم اعزامی از این مرکز به محل فرونشست زمین در خیابان رجایی نشان میدهد وجود قنوات متعدد و نیز ترکیدگی لوله موجب فروشستگی لایههای زیرین زمین شده و فرونشست اتفاق افتاده است.
-
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۹:۵۸
وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد؛
٦٨ هزار کلاس درس ناایمن و نیازمند تخریب درکشور وجود دارد/ بازسازی مدارس، نیازمند ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار
وزیر آموزش و پرورش با اعلام آنکه ۶۸ هزار کلاس درس ناایمن و نیازمند تخریب در کشور وجود دارد، میگوید: شاید باور نکنید، اما هرشب که میخوابم، دعا میکنم فردا خبر ناگواری را نشنوم، با رخدادن حادثه پلاسکو مجددا احساس سنگینی فراوانی دراین زمینه برایم ایجاد شد، همه ما دراین زمینه مسئول هستیم و باید برای حل این موضوع تلاش کنیم.
-
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۹:۰۰
عضو هیاتعلمی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسیزلزله مطرح کرد؛
زلزله؛ بزرگترین فاجعه انسانی قرن اخیر در کمین پایتختنشینان/ ناایمن بودن ۹۶ درصد سازههای ساختمانی تهران
در حال حاضر از حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار ساختمان در تهران تنها ۴ درصد آنها بازسازی و نوسازی میشوند؛ به گفته محققان کشور ۹۶ درصد سازههای موجود در زمان زلزله احتمالی تهران میتوانند بزرگترین فاجعه انسانی را پدید آورند.
-
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۱۰:۱۲
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی؛
چارهاندیشی برای اجراییکردن قوانین و ضوابط ایمنی ساختمانها/ تلاش برای رفع ابهامِ تقسیم وظایف در بحرانهایشهری ناشی از حوادث
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ضوابط و قوانین مناسبی از جهت ایمنی در ساختمانها وجود دارد، مشکل عمده را در اجرایی کردن قوانین و ضوابط عنوان کرد و گفت: قوانین بسیار خوب و بهروزی در کشور وجود دارد اما مساله اصلی این است که در اجراییکردن قوانین و ضوابط عموما با مشکلات فراوانی روبهرو هستیم.
-
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۰۲
رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران مطرح کرد؛
بیتوجهی به مقررات ملی منجر به حادثه پلاسکو شد/ نبود آماری از ساختمانهای غیرایمن پایتخت
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه حدود ۳۰ سال است مبحث ۲۲ گانه مقررات ملی در کشور وجود دارد، گفت: مسکوت ماندن مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان، حادثه پلاسکو را در پایتخت رقم زد.
-
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۰۷:۵۴
روایتی دیگر از پلاسکو/ جزئیات فروریزش و آوار، سه باره بلندمرتبه پایتخت
آواربرداری از ویرانه پلاسکو تمام شده است. آتشنشانها محل را ترک کردهاند اما زندگی به این زمین که زمانی ۱۷طبقه بود و میلیاردها سرمایه در آن جای گرفته بود، برنگشته است. هنوز شوک ناشی از فروریختن پلاسکو نرفته است. در یک قرار نانوشته مسئولان شهری هم با شهروندان در این شوک همراه هستند. انگار که بخواهند روی زخمی عمیق و جانخراش را بپوشانند، سعی کردهاند با گونیهای پلاستیکی آبیرنگ زخم پلاسکو را از انظار بپوشانند. چهارراه استانبول که به شنیدن صدای دلار، دلار دستفروشان عادت کرده بود، حوصله هیچکس را ندارد.
-
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۶:۲۴
رییس بنیاد مستضعفان:
بنیاد مستضعفان از مسئولیت خود در ساختمان پلاسکو شانهخالی نمیکند/ دستگاههای دیگر هم مسئول هستند
رییس سازمان بنیاد مستضعفان با بیان اینکه دستگاههای مختلفی در جریان حادثه ساختمان پلاسکو مسئولیت دارند، گفت: بنیاد مستضعفان از مسئولیت خود شانه خالی نمیکند.
-
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۹:۵۶
بازتابهای حادثه پلاسکو؛
تکلیف روشن مدیریت شهری در ماده «٥٥» قانون شهرداریها/ تبیین حقوقی، مدیریتی و اجتماعی در عبرتآموزی از حادثه پلاسکو/ آتشنشانانی از تبار غواصان
حادثه ساختمان پلاسکو نشان داد که پایتخت از نظر ایمنبودن ساختمانها در بافتهای شهری تا چه اندازه خطرپذیر است و مدیریت شهری در این مورد باید تجدیدنظر کلی در عملکرد و سیاستهای خویش پیش گیرد. گفته میشود، عبرتآموزی حقوقی، مدیریتی و اجتماعی لازم است تا وضعیت موجود، بهبود یابد.
-
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۱۵:۳۲
آخرين وضعيت ریزش آوار در تونل انرژی تبریز و مدفون شدن ۵ کارگر
ریزش آوار در محل ساخت تونل انرژی در محدوده خیابان خاقانی تبریز سبب مدفون شدن ۵ کارگر شد که تا این لحظه دو نفر از آنان نجات یافته اند.
-
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۰۸:۴۸
مدیرکل میراث فرهنگی تهران:
فرونشستهای زمین در حوالی بازار یک هشدار است/ توسعه شهری به جای حفظ هویت، به ضرر منطقه ١٢ تهران عمل کرده است
بازار تهران، دیگر کمتر شباهتی به آن بازاری دارد که در زمان شاه طهماسب صفوی به راه افتاد؛ حالا چندین و چند پاساژ اطراف آن ساخته شده و هر روز زمینی دور و برش گودبرداری میشود و چند وقت یکبار، ساختمانی به دلیل سستی زمین فرو میریزد. فروچالهها چند وقت یکبار در منطقه ١٢ تهران دهان باز میکنند و به گفته مدیرکل میراث فرهنگی تهران، اتفاقی که بیشتر از ١٠ روز پیش هم در این منطقه تکرار شد، «یک هشدار است» و باید جدی گرفته شود، چرا که زمین سست بازار دیگر تحمل سنگینی این همه پاساژ، ساختمان و حضور جمعیت بیش از ظرفیتش را ندارد و هر لحظه ممکن است نقطهای از آن فرو بریزد.
-
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۱۱:۲۷
جزئیات پسلرزهای گودبرداری مرگبار در ورامین/شورای شهر ورامین: شهردار استعفا دهد/ شهردار ورامین: کوتاهی کردیم
گودبرداری مرگبار و غیر اصولی جان ۳ شهروند را در ورامین گرفته است و یکی از اعضای شورای شهر ورامین درخواست استعفای شهردار را دارد. گفته میشود، شهردار ورامین اعلام کرده است که در اینباره کوتاهی صورت گرفته است.
-
۱۳۹۵-۱۰-۲۱ ۰۹:۴۳
راههای مهار ریزش در ۱۰ منطقه دارای پتانسیل بالا تهران کدامند؟
۹ تهدید ثانویه فروریزشها در صورت بیتوجهی مدیریت شهری/ لزوم توجه به ۲ توصیه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی/ نقش عامل انسانی در تشدید فرونشستها
یافتههای سه نهاد دولتی و خصوصی درباره امواج هشت ماه اخیر فروریزشها در پایتخت که پنج حادثه بزرگ را در مناطق مختلف شهر تهران رقم زد نشان میدهد: مطابق تحقیقات اولیه مجموعه عوامل طبیعی و انسانی، زمین تهران را سست و ساکنان دستکم ۱۰ منطقه شهر تهران را با خطر زیرزمینی روبهرو کرده است.
-
۱۳۹۵-۱۰-۱۸ ۱۲:۱۸
رئیس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی؛
هشدار نسبت به فرونشست در مجموعه تاریخی تختجمشید/ برداشت بیرویه آب و حفر چاههای غیراصولی برای کشاورزی
رئیس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام فرونشست زمین در مجموعه تاریخی تختجمشید، دلایل آن را تشریح کرد و گفت: استفاده بیرویه آب و حفر چاههای غیر اصولی برای کشاورزی از علل اصلی فرونشست زمین در مجموعه تاریخی تختجمشید است.