کل اخبار:1265
-
۱۳۹۶-۰۹-۰۵ ۱۲:۱۲
بم، کرمانشاه و چالش کمکهای مردمی!
وحید شامخی*: پنجم دیماه ١٣٨٢ ساعت ٥:٢٦ صبح، زلزلهای بزرگ بم را بهشدت لرزاند. همان روز صبح سر کلاس، یکی از استادهایمان حرفهای دلنشین و تأثیرگذاری برایمان زد و در کنار فضایی که ایجاد شده بود، نهایتا با سه اتوبوس از دانشگاه صنعتی شریف به سمت شهر بم حرکت کردیم؛ البته تعدادی از همدانشگاهیهایمان هم با پرواز به سمت آنجا رفتند.
-
۱۳۹۶-۰۹-۰۴ ۰۷:۴۶
زلزله و مسئله سرمایه عاطفی سرگردان
نعمتالله فاضلی*: حادثه زلزله غرب کشور یکبار دیگر زنگ خطر بزرگتری را به صدا درآورد؛ زنگ خطری که بزرگتر از زلزله و ویرانگرتر از هر بلای طبیعی دیگری است؛ زنگ خطر فرسایش سرمایههای اجتماعی و اعتماد اجتماعی میان مردم و سازمانها و نهادها. جامعه ایران در حوادثی مانند زلزله و بلایای طبیعی، نمایش باشکوهی از سرمایههای عاطفی و انسانی خود را عرضه میکند.
-
۱۳۹۶-۰۹-۰۳ ۱۴:۴۲
راهنمای متفاوت برای زلزله
کیومرث ایراندوست*: ۱- در دیماه سال ۱۳۸۲ در رویداد تلخ زمینلرزه بم، به همراه شماری از همکاران در سازمان شهرداریهای کشور برای کمکرسانی و هماهنگی به بم رفتیم. درگیرودار و آشفتگی، کوشش شد بخشی از روند و چالشهای مدیریت بحران در چند روز نخست مستندسازی شود. چکیده آن کار، جدول سادهای شد که نشان میداد در ۱۰ روز نخست پس از زمینلرزه، مهمترین نیازها و برجستهترین اولویتها در شهر چه بوده است.
-
۱۳۹۶-۰۹-۰۲ ۰۸:۳۱
زلزله و اخلاق عمومی
وزیر راه و شهرسازی در یادداشتی تلگرامی تحت عنوان زلزله و اخلاق عمومی، مسئولیتهای اجتماعی را در قبال زلزلهزدگان و وظایفی که برعهده همگان است، تشریح کرد.
-
۱۳۹۶-۰۹-۰۱ ۰۹:۵۴
روح ملی و همبستگی خود را نشان دهیم
قطبالدین صادقی*: سوانح بزرگ در هر کشوری اتفاق میافتد. آنچه بسیار مهم است، ساماندهی برای کمک به مردم است. در شیوههای فرهنگ سنتی ما تودههای مردم هم بهشدت احساس مسئولیت میکنند. همچنان که در حوادث اخیر دیدیم، همبستگی مردم و یاری تودههای مردم با سازمانهای خودجوش حتی بسیار درخشانتر از دولت بود.
-
۱۳۹۶-۰۸-۳۰ ۰۹:۰۹
ناکارآمدی مدیریتبحران در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه
محمدرضامحمدیان*: به دنبال زلزله کرمانشاه بر اساس برآورد اولیه آن زلزله به هفت شهرستان و یک هزار و ۹۵۰ روستای استان کرمانشاه خسارت وارده شده است. در جریان این زلزله ۱۲ هزار واحد مسکونی به کلی تخریب شده و بیش از ۱۵هزار واحد دیگر نیز آسیب دیده است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۹ ۱۱:۰۳
گسیختگی زمین در زلزله کرمانشاه - سرپل ذهاب
علی بیت اللهی: جابجائی در جهت عمودی و ایجاد پرتگاه با ارتفاع بیش از سه متر، گسیختگی طولی و ممتد در امتداد بیش از ۴ کیلومتر و در پهنای بیش از یک کیلومتر در سطح زمین، نتیجه رخداد زلزله کرمانشاه - سرپل ذهاب بوده است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۸ ۱۰:۱۹
اما وقتی زلزله میآید...
شیرین احمدنیا: هر روز بیشتر با نشانههای افول و تضعیف سرمایه اجتماعی مواجهیم، به معنای اینکه افراد بهجای همگرایی و همدلی، از همدیگر گریزانند و نسبت به یکدیگر بیتفاوت و بیاعتنا.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۷ ۱۰:۴۹
زلزله جولانگاه عرضاندام نشود
کمک به زلزلهزدگان از طريق هلالاحمر و خيريههاي معتبر و شناختهشده يا سپردن به دست سلبريتيها و افراد شخصي، شما کداميک را انتخاب ميکنيد؟
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۶ ۱۴:۳۱
یک پیشنهاد اساسی به شهردار تهران
الیاس حضرتی*: از همان هنگام که شهرداری و شورای شهر سابق روزهای پایانی خود را میگذراندند و در پی افتتاح دو خط جدید مترو بودند، همگان میدانستند که این دو خط آماده بهرهبرداری نیستند و به لحاظ ایمنی اشکال دارند. خط ٧ و ادامه خط یک از بهشت زهرا تا فرودگاه امامخمینی که بیهیچ منطقی خط ٨ نامیدند، هر دو ایرادات اساسی داشتند که حافظی، عضو فعال شورای شهر سابق به خوبی این ایرادات را بیان کرده بود و متذکر شد که افتتاح این دو خط نمایشی است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۶ ۰۹:۱۵
دو نكته مهم در شرايط بحران اوليه/ زلزله بهترین فرصت برای تغییر نگاه جامعه به امر داوطلبی است
متاسفانه تصاویری كه از محلهای زلزلهزده در ایران منتشر میشود، قابل مقایسه با تصاویری كه از وضعیتهای مشابه در یك جامعه توسعهیافته منتشر میشود، نیست. در تصاویر ما تعداد زیادی افراد را میبینیم كه فاقد سازماندهی هستند و به صورت غریزی و حتی با دستهای خالی در حال اقدام هستند یا آنكه خسته و درمانده شدهاند و به نظاره وضعیت مشغول هستند؛ در حالی كه در یك جامعه پیشرفته امر داوطلبی جز از طریق آموزش و نهاد یا سازمان مربوط انجامشدنی نیست.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۵ ۰۹:۲۹
هفت ریشتر زلزله با پایتخت چه میکند؟/ نتایج ارزیابی «خسارت» و «تلفات» فعالیت سه گسل پرخطر
زلزله ۳/ ۷ ریشتری یکشنبه شب در نقطه مرزی غرب کشور، حساسیت از دست رفته مدیران شهری نسبت به خطر «زلزله بزرگ» در پایتخت را احیا کرد. دیروز رئیس شورای شهر تهران، «آسیبپذیری ساختمانهای نوساز» در کنار محلههای فرسوده را ضعف اصلی در «تابآوری» پایتخت مقابل زلزله عنوان کرد.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۴ ۱۰:۰۷
دوگانگی در بافت شهری
محمدسعید ایزدی*: شهرهای ما امروزه در گوشهگوشه خود با مسائل و مشکلاتی روبهرو هستند که این مسائل و مشکلات مواردی است که در طول دورههای مختلف همیشه به شهر تحمیل شده و متاسفانه نظامی هم برای مواجهه با آنها پیشبینی نشده است؛ لذا هر روز مسائل و مشکلات موجود در شهرها افزایش پیدا کرده است. یکی از مهمترین مشکلات شهرهای امروز کشور چندگانگی میان مسائل و مشکلات است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۳ ۰۸:۴۲
تهران نفس میخواهد
پروانه مافی*: گزارش شرکت کنترل کیفیت هوا، حاکی از آن است که در هفتههای گذشته، هوای تهران از وضعیت استاندارد خارج و شاخص هوا برای تنفس گروههای حساس نظیر سالمندان، کودکان، بانوان باردار و بیماران قلبی- ریوی، ناسالم و خطرناک شده است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۰۹:۴۵
بیمهگری طرحهای تامین مالی با املاک مازاد
محمدسعید حیدری*: آمارهای متعددی در مورد خانههای مسکونی خالی و مازاد در سطح کشور وجود دارد که گاه تا عدد ۲ میلیون واحد میرسد، در کنار این واحدهای مسکونی، واحدهای تجاری و اداری خالی را نیز باید قرار دهیم.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۰ ۰۹:۳۳
آمارهای جهانی تاييد كردند
ايران رتبه بيستم ترانزيت دريايی دنيا
آمارهای مختلف از رتبهبندی جایگاه كشورهایی كه دارای مرز آبی هستند نشان میدهد كه هر چند ایران در منطقه از حیث ناوگان توانسته است جایگاه نخست را از آن خود كند اما در حمل و نقل دریایی در جهان رتبه بیستم جهان را كسب كرده است كه نشاندهنده مغفول ماندن این بخش در اقتصاد ایران دارد.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۸ ۰۸:۵۸
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی شهرسازی:
ما شهرها را میسازیم یا شهرها ما و زندگی ما را؟!
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در یادداشتی به مناسبت فرا رسیدن هفدهم آبان ماه روز جهانی شهرسازی ضمن تبریک به همهٔ شهرسازان فعال و صاحب اندیشهٔ استان گفت: شاید در گام نخست این ما هستیم که شهرها را بنا میکنیم ولی بیگمان پس از آن، این شهرها هستند که ما و زندگی ما را در دامان خود شکل میدهند.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۷ ۰۷:۳۱
رئیس شورای شهر تهران:
انتخاب شهردار توسط شورا نظارت را ضعیف میکند
رئیس شورای شهر تهران با تاکید براینکه شورا در حد اختیارات خود بسیار فعال است، "تذکرات پیش از دستور" در جلسات شورا و فرایند پیگیری آنها را یکی از مهمترین ابزارهای نظارتی شورا عنوان کرد.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۶ ۱۱:۲۰
اصلاح مدل منابع و مصارف
ابوالقاسم رحیمی انارکی*: صندوق پسانداز مسکن «یکم» بهترین مدل تامین مالی تقاضای مصرفی در ایران با توجه به شرایط موجود به حساب میآید. در قالب این مدل، خانهاولیها برای یک دوره معین، به پسانداز و سپردهگذاری در بانک مسکن تشویق میشوند تا ضمن جمعآوری هدفمند نقدینگیهای سرگردان منابع مالی لازم برای پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل موجودیهای خُرد، تجهیز شود.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۲:۱۳
ضرورت تشکیل کمیسیون سواحل، بنادر و توسعه دریانوردی در مجلس
تقی امیراسماعیلی کناری*: در حال حاضر تعداد ۱۶ کمیسیون در مجلس فعالیت میکنند و صرفا کمیتهای در کمیسیون عمران در زمینه بنادر و دریانوردی وجود دارد که پاسخگوی نیاز جامعه بزرگ ساحلی، بندری و دریایی ما نیست و بیتردید تشکیل کمیسیونی مستقل به همین نام ضروری و حیاتی است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۴ ۰۸:۳۹
افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات پس انداز یکم
حسین عبدهتبریزی*: مبلغ «اقساط» ماهانه تسهیلات «یکم» و همچنین «طول انتظار» برای دریافت این تسهیلات، در حال حاضر مهمترین نقص سبد وامهای مسکن محسوب میشود که در کنار خلأ ابزار لیزینگ و انسداد مسیر پرداخت وامهای بدون سپرده ساخت، امکان خروج کامل از رکود ملکی را سلب کرده است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۳ ۰۷:۵۶
تنوع در سبد اعتبارات مسکن کمک به خانهدار شدن قشرهای مختلف مردم
سعید اسلامی بیدگلی*: برای افزایش توانمندی متقاضیان خرید مسکن و به تبع آن ایجاد تحرکات جدید در این بخش، صندوق پسانداز مسکن «یکم»، بهعنوان موتور رونق مسکن -که دو سال پیش طراحی شد- در ازای یکسال سپردهگذاری متقاضیان معادل نصف مبلغ وام، در تهران ۸۰ میلیون تومان وام خرید با طول بازپرداخت ۱۲ ساله و مبلغ قسط ماهانه حدود ۹۰۰ هزار تومان به سپردهگذاران پرداخت میکند.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۲ ۰۹:۰۶
شش راهکار تقویت صندوق پس انداز مسکن
علی چگنی*: از ابتدای دولت یازدهم به دنبال متنوعسازی تامین مالی در بخش مسکن متناسب با توان اقتصادی گروههای هدف بوده است. در این راستا و با توجه به توانمندیهای اقتصادی گروههای میاندرآمد فاقد مسکن (زوجهای جوان و خانه اولیها) و مبتنی بر رویکرد پساندازمحوری، صندوق پسانداز مسکن یکم در خردادماه سال ۱۳۹۴ راهاندازی شد.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۱ ۰۷:۵۵
ادراک معماری در فراگستره منظر
نوا توکلیمهر*: «خیرهکننده و شگفتانگیز است؛ دههابار هم که دورتادور این عظمت بیمثال را پیموده باشی و هربار بیکموکاست عالیقاپو، مسجد امام(شاه سابق)، مسجد شیخ لطفالله، سردر قیصریه و بازار اصفهان را بازدید کرده باشی، باز هم وارد میدان که میشوی، اُبهت این نقش جهان (بهراستی نقشی از یک جهان)، تو را مبهوت میکند.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۰:۳۹
روایت «تار و پودی» از آنچه بود؛
وقتی یک کارخانه نساجی موزه شود
مهشید معتمد*: پیتر زومتور (Peter Zumthor)، معمار هویتگرای سوئیسی و برنده جایزه پریتزکر ۲۰۰۹، در شروع اثر شگرف خود «معماری متفکر» (Thinking Architecture) میگوید «من بهعنوان معمار میتوانم یک هتل، یک مرکز تجاری، یا یک فرودگاه کارآمد بسازم. میتوانم خانههایی با نقشههای خوب با قیمت مناسب بنا کنم. میتوانم سالنهای تئاتر و موزهها و یادمانهایی طراحی کنم که چشمگیر و تأثیرگذار باشند. میتوانم بناهایم را با فرمهایی بسازم که نیاز به نوآوری را برآورده کنند و مجال بازنمایی و بروز یک سبک زندگی را فراهم آورند.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۰۷:۴۶
هراس از مرگ آرام یا خزیدن به آغوش بیتفاوتی،
آیا تهران «پردیسان» را میخورد؟
محمد مطلّبی*: جایی خواندم که ﺩﺭ ﻗﻄﺐ ﺷﻤﺎﻝ ﮔﺮﮒها ﺭﺍ اینگونه ﺷﮑﺎﺭ میکنند: ﺭﻭﯼ ﺗﯿﻐﻪﺍﯼ برنده مقداری ﺧﻮﻥ میریزند ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻗﺎﻟﺐ ﯾﺨﯽ ﻗﺮﺍﺭ داده ﻭ ﺩﺭ ﻃﺒﯿﻌﺖ رها میکنند. ﮔﺮﮒ ﺁﻥ ﺭﺍ میبیند، یخ را به طمع ﺧﻮﻥ ﻟﯿﺲ میزند. ﯾﺦ روی تیغه کمکم ﺁﺏ میشود ﻭ ﺗﯿﻐﻪ تیز، ﺯﺑﺎﻥ سرد و بیحس شده ﮔﺮﮒ ﺭﺍ میبُرد. ﮔﺮﮒ ﺧﻮﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ میبیند ﻭ به ﺗﺼﻮﺭ و خیال اینکه ﺷﮑﺎﺭ و طعمه ﺧﻮﺑﯽ پیدا کرده ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻟﯿﺲ میزند؛ اما نمیداند یا نمیخواهد بداند که با آن حرص وصفناشدنی و شهوت سیریناپذیر، دارد ﺧﻮﻥ ﺧﻮﺩش ﺭﺍ میخورد! ﺁﻥﻗﺪﺭ ﺍﺯ آن ﮔﺮﮒ زبانبسته ﺧﻮﻥ میرود تا به دست خودش از حال میرود. نه گلولهای شلیک میشود و نه حتی نیزهای پرتاب! اما گرگ با همه غرورش سرنگون میشود.
-
۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۱۵:۳۱
روز جهانی شهرها - ۲۰۱۷
حکمروایی نوآورانه: شهرهای آزاد
۱۷ اکتبر روز جهانی شهرها با شعار حکمروایی نوآورانه: شهرهای آزاد نامگذاری شده است. از دیدگاه بینالمللی، شهر آزاد از طریق گردش آزاد اطلاعات شهری و دسترسی یکسان به خدمات پایه، حقوق شهروندی برای همگان ایجاد خواهد شد.
-
۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۰۷:۴۵
یک استاد دانشگاه مطرح کرد؛
پلاسکو حاصل یک رانت در سالهای افول مرکز تاریخی تهران بود
اسکندر مختاری محقق میراثفرهنگی و استاد دانشگاه گفت: ساختمان پلاسکو با ۱۰۰ درصد سطح اشغال و تراکم ۱۷ طبقه در مرکز تاریخی، حاصل یک رانت در سالهای افول مرکز تاریخی تهران است.
-
۱۳۹۶-۰۸-۰۸ ۰۹:۳۶
یک کارشناس مطرح کرد:
راهکار مؤثر برای ابطال پروانه اشتغال مهندسان متوفی
یک کارشناس حقوق کسبوکار گفت: لازم است سیستم یکپارچه اطلاعاتی پیادهسازی شود که بتوان ضمن شناسایی دارندگان پروانه اشتغال و رصد وضعیت آنها نسبت به ابطال پروانه اشتغال مهندسان متوفی یا متخلف اقدام و از سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری کرد.
-
۱۳۹۶-۰۸-۰۷ ۰۹:۳۶
مسیرهای نوین تامین مالی شهرهای جدید
بهروز ملکی*: درد مشترک اکثر بخشهای اقتصادی کشورمان، تامین مالی است و بدون توجه به این درد نمیتوان به توسعه امیدوار بود مگر اینکه با بهرهمندی از تجارب و ظرفیتهای موجود، به بهینهسازی ابزارهای تامین مالی پرداخت.شهرهای جدید، بستر مناسبی برای فعالیت سرمایهگذاران در طرحها و پروژههای بزرگ و کوچک است که با تامین مالی مناسب، علاوه بر ایجاد سود مطمئن برای سرمایهگذار، نقش موثری در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان شهرهای جدید خواهد داشت.