دیدگاه

کل اخبار:1265

  • محمدمهدی صفایی ۱۳۹۶-۰۷-۱۵ ۰۷:۳۴

    توسعه کیفی و پایدار

    محمدمهدی صفایی*: اگرچه در تعریف کیفیت زندگی، نوع، مقدار و چگونگی ارائه خدمات شهری – که در قانون شهرداری‌ها مشخص و از سوی شهرداری ارائه می‌شود - بسیار مهم است و در این میان شاخص‌های متعددی از جمله سکونت، حمل‌ونقل، رفاه و سلامت، حوادث غیرمترقبه و امداد و نجات، بهداشت محیط و خدمات اجتماعی وجود دارند که قطعا با ارتقای کیفی و گسترش متناسب این خدمات از سوی شهرداری، بهره‌مندی شهروندان افزایش می‌یابد، ولی آنچه در شهر تهران در مقایسه با سایر شهرهای بزرگ دنیا مشهود است و کمبود آن به چشم می‌خورد «مشارکت‌های مردمی» است.

  • محمدعلی نجفی ۱۳۹۶-۰۷-۱۴ ۱۱:۱۸

    پیام شهردار تهران به مناسب روز تهران:

    شهروندان تهرانی همراه و دست‌گیر شهرشان باشند/ تلاش برای پرکردن خلاء های حافظه تاریخی و کهن تهران

    محمدعلی نجفی به مناسبت روز تهران در پیامی نسبت به خالی شدن تهران از حافظه تاریخی و کهن، هشدار داد و از شهروندان تهرانی درخواست کرد تا برای ساختن تهران مسئولان را همراهی کنند.

  • عباس عبدی ۱۳۹۶-۰۷-۱۴ ۰۹:۱۱

    شهرداری در سال ١٣٩٦ مثل دولت در سال ١٣٩٢

    عباس عبدی: هنگامي كه به اوضاع شهرداري تهران نگاه مي‌كنيم به ياد وضعيت كشور در سال ١٣٩٢ و اوضاع انتقال دولت از احمدي‌نژاد بايد افتاد. براي نمونه دولتي كه با انواع و اقسام ترفندهاي گوناگون كه هركدام آنها غيرقانوني بود، يارانه‌ها را مي‌پرداخت تا مبادا بدنام شود. ولي هنگام تحويل دولت به روحاني، اين پرسش پيش آمد كه آيا آقاي روحاني نيز حق دارد و آيا اصولا مي‌تواند همان كارهاي احمدي‌نژاد را براي تامين منابع مالي و پرداخت يارانه‌ها انجام دهد؟

  • علی نوذرپور ۱۳۹۶-۰۷-۱۳ ۰۸:۰۶

    ۹ توصیه به شهردار جدید

    علی نوذرپور*: شهردار تهران با انبوهی از مسائل و مشکلات مواجه است که حل آنها زمان و انرژی زیاد می‌برد و انتظار نیست که همه به یکباره رفع شوند و شهری آرمانی با کیفیت زیست مطلوب را به یکباره داشته باشیم.

  • علیرضا سلطانی ۱۳۹۶-۰۷-۱۲ ۱۰:۰۸

    سایه گرانی بر اداره تهران

    علیرضا سلطانی*: تهران درحالی مدیریت جدید شهری را تجربه می‌کند که با چالش‌ها و مشکلات بزرگی مواجه بوده و این مسئولیت مدیران جدید شهری را بسیار سنگین کرده است.

  • سرمایه‌گذاری ۱۳۹۶-۰۷-۱۰ ۱۱:۱۲

    تعامل با سرمایه‌گذاران خارجی راهکاری جدید برای تأمین مالی شهر

    مهدی آزادواری: یکی از راه‌های دستیابی به درآمد و تأمین مالی مناسب برای شهرداری‌ها، دستیابی به تأمین مالی خارجی است.

  • ساختمان سبز ۱۳۹۶-۰۷-۰۹ ۱۴:۱۲

    جنبش معماری سبز؛ سرانه فضای سبز شهرها را افزایش می‌دهد

    محمدمهدی صفایی: در سفری که به کلمبو پایتخت سریلانکا داشتم این نکته را دریافتم که گیاه به‌عنوان یک موجود زنده مورد احترام مردم این کشور است به‌گونه‌ای که اگرچه آب و هوا و دما و رطوبت هوا باعث وجود یک پوشش گیاهی همیشه سبز در این اقلیم شده است و سبزینگی گسترش زیادی در آن کشور دارد ولی حجم زیاد پوشش گیاهی حتی در شهرها مانع استفاده از نما و بام سبز در بسیاری از مناطق شهری نشده است. گویی احترام به موجود زنده و خصوصا گیاهان بخشی از باورهای اعتقادی و نگرش فرهنگی آن جامعه است.

  • محمدعلی نجفی ۱۳۹۶-۰۷-۰۹ ۰۸:۲۸

    ۲۰ سال تعامل تهران و ژاپن برای آلودگی‌هوا

    محمدعلی نجفی*: نخستین مطالعه جامع در زمینه آلودگی هوای تهران را ۲۰سال پیش کارشناسان جایکا انجام دادند.

  • پیروز حناچی ۱۳۹۶-۰۷-۰۸ ۰۸:۳۲

    راه‌حلی برای یک اقدام غلط

    دکتر پیروز حناچی*: احداث مال‌ها یکی از ابزارهای هدایت در شهرسازی است، اما استفاده بی‌جا از آنها باعث عملکرد منفی‌شان می‌شود.

  • آلودگی هوا ۱۳۹۶-۰۷-۰۷ ۰۸:۴۴

    مصوبه‌ای که می‌تواند آسمان شهر و جان شهروندان را نجات دهد

    معصومه اصغری*: براساس آخرین آمار اعلام‌شده، در تهران ١٥٠‌هزار دستگاه خودروی سنگین دیزلی وجود دارد که شامل کامیون‌ها و اتوبوس‌هایی است که در بخش جابه‌جایی مصالح و زباله و کالا و همچنین حمل‌ونقل عمومی در پایتخت فعالیت می‌کنند.

  • شهرداری تهران ۱۳۹۶-۰۷-۰۶ ۰۹:۱۲

    تخریب حیاط خلوت شهرداران مناطق ۲۲ گانه تهران

    «حاشیه امن» شهرداران مناطق ۲۲گانه، با ابلاغ دومین بخشنامه «ضدفساد» در شهرداری، تخریب شد. شهردار تهران در بخشنامه‌ای، ضمن تعریف فرآیند جدید «توافق» شهرداری‌های مناطق با متقاضیان جواز ساختمانی، مسئول انواع مجوزها را «شهردار منطقه» تعیین کرد. شوراهای معماری مناطق که مطابق رویه شهرداری، مجاز به گره‌گشایی از ساخت‌وساز با اعمال انعطاف در ضوابط هستند، باید هر نوع گواهی را در سامانه الکترونیکی تحت رصد معاونت شهرسازی ثبت و به امضای شهرداران مناطق برسانند.

  • حسین عبده تبریزی ۱۳۹۶-۰۷-۰۵ ۰۹:۴۸

    ۸ مأموریت دشوار برای کابینه ۱۲

    حسین عبده‌تبریزی*: خروج سرمايه‌های انسانی و اقتصادی از كشور مانع بزرگ‌تری در مسير توسعه است. اين مسئله به دلايل متعدد اتفاق می‌افتد كه مهم‌ترين دليل آن مسائل فرهنگی است. نيروهای لايق كه بايد در كشور بمانند و بنگاه‌ها را اداره كنند از كشور خارج می‌شوند. ما بايد بتوانيم اين نيروها را در كشور حفظ كنيم و بی‌توجهی به اين توانمندی، انحراف جدی از مسير توسعه است.

  • جاده ترافیک ۱۳۹۶-۰۷-۰۴ ۱۲:۴۶

    چند پیشنهاد برای حل ترافیک

    شهرام شهابیان*: هدف اصلی از این نوشتار ارائه راهکارهای اجرایی و عملیاتی بر کاهش ترافیک شهر تهران است اما از آنجا که مساله ترافیک عامل اصلی آلودگی هوای شهر تهران نیز هست، این دو مقوله دارای ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر هستند به عبارت دیگر «ترافیک = آلودگی». در شهر تهران استفاده از وسیله نقلیه شخصی و عمومی دارای معایب و مزایایی است که ‌باید برپایه منافع مشترک شهر و شهروند با نگاه کارشناسی به آن پرداخته شود.

  • ترانه یلدا ۱۳۹۶-۰۷-۰۳ ۰۷:۵۸

    اشتباه نماسازی ۱۵ خرد‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌ را تکرار نکنیم

    ترانه یلدا *: طرح ساماند‌‌‌‌‌هی نمای شهری به‌خصوص د‌‌‌‌‌ر منطقه ۱۲طرح بسیار خوبی است که به کمک متخصصان د‌‌‌‌‌ر حال اجراست.نمای خیابان سعد‌‌‌‌‌ی، مید‌‌‌‌‌ان بهارستان و هم‌اكنون خیابان ۳۰تیر كه محل سكونت من است، یك به یك د‌‌‌‌‌ر حال مرمت و بهسازی است. كلیت كار خوب است و بسیار بهتر از طرحی است كه سال‌های قبل د‌‌‌‌‌ر خیابان ۱۵خرد‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌ به اجرا د‌‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌‌؛ طرحی كه به‌هیچ‌وجه خوب نبود‌‌‌‌‌ و نماهای د‌‌‌‌‌روغین و جد‌‌‌‌‌اره‌سازی‌ د‌‌‌‌‌ر آن انجام شد‌‌‌‌‌ كه با رابیتس قوس‌های قلابی ایجاد‌‌‌‌‌ كرد‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌ و طرح و نقش آجر روی آن زد‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌.

  • مسکن مهر لرستان ۱۳۹۶-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۵

    یک کارشناس اقتصاد مسکن مطرح کرد:

    اثر مثبت کاهش نرخ سود بر تقاضای مسکن/ کاهش نرخ سود سرمایه‌گذاری در بخش مسکن را جذاب می‌کند

    یک کارشناس مسکن گفت: دوره اخیر رکود در بخش مسکن و ساختمان را می‌توان یکی از طولانی‌ترین دوره‌ها به شمار آورد که علل متفاوتی برای آن شمرده شده است، از کاهش نرخ ازدواج و تشکیل خانوار تا تولید مازاد مسکن و بیش از حد نیاز در ۱۰ سال گذشته، مسکن مهر، رکود جهانی و.... اما شاید بتوان یکی از مهم‌ترین این دلایل را مثبت شدن نرخ سود واقعی (تفاوت بین نرخ سود اسمی سپرده‌های بانکی و تورم) دانست که باعث شد هم خریداران مصرفی مسکن خرید خود را به تعویق بیندازند و هم متقاضیان سوداگری و سفته‌بازان مسکن، بازار بانکی (سپرده‌گذاری) را بازار جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاری بدانند.

  • سید محمد بهشتی ۱۳۹۶-۰۷-۰۱ ۰۷:۵۷

    حق مردم به شهر

    سیدمحمد بهشتی*: در شهر تهران، پس از چندین دهه زمستان مدنی، به تدریج شاهد آغاز بهار مدنیت هستیم؛ خوشبختانه مردم دیگر خود را نه اجاره‌نشینان شهر که مالکین تمام عیار شهر می‌دانند و نسبت به جزئی‌ترین رویدادهای گذرنده در شهر حسّاسند. به این ترتیب به‌تازگی می‌توانیم بگوییم شعار «شهر ما خانۀ ما» بیانِ حال اهل شهر شده است و مدیریت شهری به مقام اصلی‌شان که همان خدمتگزاران شهرند بازگشته‌اند.

  • حمید کارگر ۱۳۹۶-۰۶-۳۱ ۱۴:۵۵

    سیمای شهر را به هنر ایرانی بیاراییم

    حمید کارگر*: حالا که چهره‌های تازه‌ای بر صندلی‌های شورای شهر پایتخت و دیگر شهرهای این سرزمین تکیه زده‌اند و شهرداران تازه نیز یک به یک کار خود را آغاز می‌کنند، از ایشان بخواهیم که فرهنگ و هنر را از یاد نبرند.بسیاری از شهرهای کشورمان بی‌کمترین قرابتی با پیشینه هویتی، فرهنگی و هنری خود توسعه فیزیکی یافته‌اند و عناصر سازنده منظر عمومی شهر با آن پیشینه همسو نیستند.

  • آلودگی هوا ۱۳۹۶-۰۶-۳۱ ۰۸:۴۲

    كيفيت هوا حياتی است

    اسماعيل كهرم*: در لزوم حفظ محیط‌زیستی پاك و به دور از آلودگی همین بس كه انسان از همان لحظه‌ای كه متولد می‌شود باید هوای پاكی در ریه‌هایش جریان پیدا كند تا بتواند به سلامت به زندگی خود ادامه دهد و رشد پیدا كند. ضمن آنكه هوای پاك نه فقط نیاز ما انسان‌ها كه نیاز تمامی موجودات زنده این كره خاكی است. از گیاهان گرفته تا حیوانات و در این چرخه اگر گوشه‌ای از فرآیندهای طبیعی زیست‌محیطی نقصی داشته باشد، مسلما سلامت ما و تمامی موجودات زنده دیگر نیز به خطر خواهد افتاد.

  • علی اکبر قلی زاده ۱۳۹۶-۰۶-۳۰ ۰۸:۰۴

    اقتصاد مقاومتی و تهدید شیر خفته

    علی اکبر قلی زاده*: اقتصاد مسکن دارای نقش دوگانه موتورمحرکه و مشوق رشد و در عین حال، نقش مخرب، ویرانگر و ضدتوسعه‌ای مسکن و مستغلات پیکر ناتوان اقتصاد را تهدید می‌کند. مهار و کنترل نوسانات مسکن و مستغلات زمینه‌ساز ایفای نقش مثبت و سازنده این بخش در ساختار اقتصاد ملی خواهد بود و به بهبود اهداف اقتصادکلان کمک قابل‌توجهی خواهد کرد.

  • ابراهیم بای سلامی ۱۳۹۶-۰۶-۳۰ ۰۷:۵۳

    مشهد و مسئولیت شهردار

    غلام‌حیدر ابراهیم‌بای سلامی*: مسائل مربوط به حریم حرم امام‌رضا(ع) با تعیین یک راهبرد کلان و هم‌جهتی در سطح مقامات عالیه دینی، کشوری و هماهنگی با آستان قدس‌رضوی و دولت جمهوری اسلامی میسر است.

  • شورای شهر تهران ۱۳۹۶-۰۶-۲۹ ۲۰:۲۵

    راه دشوار مدیریت «کشور تهران»/ تغییر نگاه شواری شهر تهران به «محوریت انسان» و تأکید بر «مشارکت شهروندی»

    مرتضي ظفرزاده: با آغاز به‌ کار پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، تغییرات اساسی در حوزه مدیریت شهری پایتخت در راه است، به‌خصوص که دوره جدید مدیریت شهری با گفتمان اصلاح‌طلبی شکل گرفته و در بسیاری موارد راهی را خلاف آنچه گذشت خواهد پیمود، تفاوتی که از همین بدو امر در رئوس و عناوین برنامه‌های دو شهردار سابق و فعلی آشکار شده است. این تعارض با تأکید بر «محوریت انسان» به جای «محوریت پروژه» و تأکید بر «مشارکت شهروندی» به‌ جای «اقتدار در مدیریت» نمود پیدا می‌کند.

  • تصادف ۱۳۹۶-۰۶-۲۹ ۰۷:۴۴

    تقصير كار راننده، مقصر راننده، گناهكار ر اننده!

    اسماعيل كهرم*: ۵۰ سال قبل، در دانشگاه شيراز دانشجو بودم. سالي پنج يا ۶ بار از تهران به شيراز مي‌رفتم و مي‌آمدم. دو نفر راننده به مدت ۱۷ ساعت مي‌كوبيدند. ۶ صبح تا ۱۲ شب در راه بوديم، با توقف‌ها و... در مجموع حدود هفت سال در راه شيراز رفت و آمد كردم.با احتساب ايام سربازي، سفري را بياد ندارم كه در راه شاهد تصادفي نباشم.

  • هادی حق شناس ۱۳۹۶-۰۶-۲۸ ۰۷:۳۴

    آينده‌فروشی می‌كنيم

    هادی حق شناس*: به نظر مي‌رسد همانند سال گذشته كه دولت از ابزار اسناد خزانه به مبلغ بيش از ٥٠ هزار تومان استفاده كرد، امسال نيز اين ابزار را مورد استفاده قرار دهد. تفسير ساده اين تصميم نيز اين است كه همانطور كه فروش نفت، فروش سرمايه نسل آينده كشور است؛ اين‌بار با انتشار اوراق از محل ماليات‌هاي نسل آينده براي جبران كسري بودجه امروز هزينه مي‌كنيم. در هر حالت نقطه مشترك اين است كه در حال خرج كردن درآمد آينده چه از محل فروش نفت و چه ماليات‌هاي سال‌هاي بعد، براي خرج و مخارج امروز هستيم.

  • علی نوذرپور ۱۳۹۶-۰۶-۲۷ ۰۹:۲۵

    دستور کار فراموش‌شده در کمیسیون امور کلان‌شهرها

    علی نوذرپور*: در اواخر سال ۱۳۹۲ کمیسیون جدیدی در هیات‌وزیران به تصویب رسید که بعدها در ایجاد تعامل و رفع تزاحم‌ها و درگیری‌های شهرداری‌ها با دولت و زیرمجموعه آن، بسیار موثر بود. البته دبیری این کمیسیون نیز در موفقیت آن تاثیر اساسی داشت.

  • هتل های ایرانی ۱۳۹۶-۰۶-۲۶ ۱۰:۰۴

    ضرورت استفاده از نمادهای معماری ایرانی در هتل‌سازی

    درون‌گرایی و گرایش معماران ایرانی به‌سوی حیاط‌ها، پادیاوها، گودال‌باغچه‌ها، هشتی‌ها و کلاه‌فرنگی‌ها که شبستان‌ها را گرداگرد خود گرفته است، از دیرباز جزء منطق ایرانی بوده است، با وجود این مدت‌هاست که معماری ایرانی از شهرهای ایران رخت بربسته و جای خود را به معماری‌های وارداتی و البته نامتناسب غربی داده است.

  • شورای شهر تهران ۱۳۹۶-۰۶-۲۵ ۱۰:۲۳

    نقد مدیریت شهری، ناممکن اما ضروری

    نوا توکلی‌مهر*: مدیریت شهری تهران در حوزه برنامه‌ریزی و طراحی شهری، بیش از یک دهه است که از وجود مأموریت‌های گوناگون و غیراستراتژیک، پراکنده و نامتجانس، در نتیجه افزایش تصمیم‌سازی‌های غیردانش‌بنیان و اولویت‌بندی‌هایی کمتر منطقی در توسعه شهر، رنج برده است. در یک کلام؛ مأموریت‌های برون‌سازمانی، انحراف معیارهای این دستگاه عظیم را در مسیر تعقیب مأموریت‌های واقعی و اصولی، به حداکثر رسانده است.

  • محمود گلابچی ۱۳۹۶-۰۶-۲۴ ۰۸:۱۱

    احداث بناهای بلند، حاصل پیشرفت‌ علم و فناوری است

    محمود گلابچی*: بلندمرتبه‌سازی به‌طور مطلق امری نیست که کسی بتواند آن را رد یا اثبات کند؛ ساختمان‌های بلند یک امکان برای تمرکز فعالیت‌‌هایی است که ضرورت دارد در فضای واحدی شکل بگیرد.

  • سعید نیک پور ۱۳۹۶-۰۶-۲۳ ۰۸:۴۹

    غریبه‌ای در شهر/ توسعه نامتوازن، بخشی از هويت تهران را از بين برده است

    سعید نیک‌پور*: وقتی توسعه، روندی لجام‌گسيخته پيدا می‌كند نتيجه‌اش اين می‌شود كه هرچه به عنوان ميراث يك شهر می‌بايد حفظ و حراست می‌شده، از بين می‌رود.

  • داریوش پیرنیاکان ۱۳۹۶-۰۶-۲۲ ۰۷:۴۷

    ٤ مطالبه مردم از شهردار و شورای شهر

    داریوش پیرنیاکان*: احتمالا همه شهروندان کشور به اهمیت جایگاه ریاست‌جمهوری آگاهند و می‌دانند با چه مطالباتی از بدنه اجرائی کشور اردیبهشت‌ماه پای صندوق‌های رأی رفتند، اما در همان روز انتخابات، مردم در سراسر کشور، این فرصت را یافتند که مدیران شهری خود را در قالب شوراهای شهر برگزینند و آنها نیز در این فاصله چندماهه، شهردارانی را برای شهرها انتخاب کرده‌اند.

  • بافت فرسوده استان اردبیل ۱۳۹۶-۰۶-۲۱ ۰۷:۳۴

    ائتلاف مدیریت شهرها و پیراشهرها در بافت فرسوده

    مسعود تارانتاش*: تعدد و تداخل حوزه‌های مسوولیت و اختیار نهادهای دولتی و غیردولتی در ایران گاهی موجب ابهام وظایف، فرافکنی وظایف، یا غفلت از انجام وظایف‌ می‌شود. تعدد و تداخل حوزه‌های مسوولیت و اختیار گاه موجب بی مسوولیتی و بی‌اختیاری است.