کل اخبار:109
-
۱۳۹۶-۰۷-۲۷ ۱۱:۳۷
در پنجمین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری قم مطرح شد:
پیگیری مصوبات ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری در استان قم
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری قم گفت: دستگاههای عضو ستاد، مصوبات ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری را با سرعت بیشتری پیگیری و اجرایی نمایند.
-
۱۳۹۶-۰۷-۲۶ ۱۰:۳۰
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در جمع خبرنگاران:
تاکید بر حفظ هویت شهرها و عدم تخریب آثار با ارزش تاریخی
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: حفظ هویتهای شهری امر مهمی است که باید در سراسر کشور توجه ویژهای به بناها و آثار با ارزش تاریخی شود.
-
۱۳۹۶-۰۷-۲۵ ۱۰:۱۱
رئیس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خبر داد:
هشدار نسبت به فروریزش ساختمانهای تاریخی تهران/ تشریح دلایل فرونشست خیابان خیام پایتخت
رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن توضیح درباره ابعاد و علل فروریزش خیابان خیام تهران نسبت به احتمال فروریزش ساختمانهای وزارت خارجه، موزه ملی و موزه عبرت که در نزدیکی محل فروریزش خیابان خیام واقع هستند و همچنین ساختمانهای مخابرات، کاخ دادگستری، مدرسه دارالفنون، باغ ملی و دیگر ساختمانهای قدیمی منطقه هشدار داد.
-
۱۳۹۶-۰۷-۲۳ ۰۷:۴۷
در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور صورت گرفت:
تصویب افزایش مساحت بافت فرسوده و تاریخی شهر قم
در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، افزایش ۶۷۴ هکتاری بافت فرسوده به تصویب رسید.
-
۱۳۹۶-۰۷-۲۲ ۱۱:۳۲
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی خبر داد:
آغاز مطالعه و طراحی بازار اصلی شهر نراق در استان مرکزی
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: طراحی شهری خیابان امام خمینیشهر نراق شامل محدوده بازار تاریخی نراق، با تأکید بر مناسبسازی بناها و فضاهای شهری برای دسترسی معلولین صورت میپذیرد.
-
۱۳۹۶-۰۷-۲۲ ۰۷:۲۴
نوسازی نامتوازن شهری
مسعود تارانتاش*: مشکلهای متنوعی در بافتهای ناکارآمد میانی (یا بافتهای فرسوده) شهرهای ایران یکی پس از دیگری ظهور یافته و انباشت شده است. با افت شدید منزلت مکانی و اجتماعی بافتهای ناکارآمد میانی که بسیاری از آنها زمانی هسته اولیه شهرها را تشکیل دادهاند، مهاجرت به بیرون، تغییر ترکیب اجتماعی جمعیت، رهاشدگی، محلهزدایی و تغییر کاربری در این بافتها اتفاق افتاده است. بافتهای ناکارآمد میانی زمانی محل ارجاع به خاطره جمعی و بازتاباننده تاریخ شکلگیری و تحول شهرها بودهاند.
-
۱۳۹۶-۰۷-۱۶ ۰۹:۳۶
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان تشریح کرد:
آخرین وضعیت واگذاری کارخانه ریسباف به شرکت عمران و بهسازی شهری ایران/ حضور مشاوران خارجی در پروژه و برگزاری مسابقه در مقیاس بینالمللی
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: کارخانه ریسباف اصفهان تنها کارخانه باقی مانده از دوران معماری صنعتی ایران است که با اتمام تعهدات بزودی در اختیار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران قرار خواهد گرفت و فراخوان طراحی و معماری آن منتشر خواهد شد.
-
۱۳۹۶-۰۷-۱۰ ۱۵:۲۵
سوی آسمانِ ديگر که به آسمان نماند /«آسمانِ» پشتِ ارگ کریمخان اصلاح میشود؟
در حالیکه رئیس شورایشهر شیراز گفته است که حریم بناهایتاریخی بایدکاهش یابد تا ساختوساز در بافت تاریخی- فرهنگی رونق پیدا کند اما هتل آسمان شیراز به رغم تذکرات و مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مبنی بر کاهش طبقات در ۱۸ طبقه بنا شد؛ بنایی که به گفته فعالان میراث فرهنگی کشور منظر ارگ کریمخانی شیراز را مخدوش کرده است.
-
۱۳۹۶-۰۷-۰۴ ۰۷:۵۰
بافت تاریخی تهران قدیم در محدوده حصار ناصری احیاء میشود/ مطالعه بر روی نقاط ارزشمند تاریخی منطقه ۱۱
شهردار منطقه ۱۱تهران گفت: با توجه به وجود آثار ارزشمند به جا مانده از تهران قدیم در محدوده حصار ناصری همچون دروازهها، ساختمان ها و میادین، بافت تاریخی منطقه ۱۱ احیاء میشود.
-
۱۳۹۶-۰۷-۰۳ ۱۲:۱۶
رئیس اداره عمران و بهسازی اداره کل راه و شهرسازی استان قم خبر داد:
برگزاری نمایشگاه آثار دستی آموزشکده فنی و حرفهای دختران قم
رئیس اداره عمران و بهسازی اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: نمایشگاه آثار دستی آموزشکده فنی و حرفهای دختران قم در خانه تاریخی لاجوردی زاده در حال برگزاری است.
-
۱۳۹۶-۰۷-۰۱ ۱۳:۰۵
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان اعلام کرد:
سکونت ۲۰ درصد جمعیت شهری استان لرستان در بافتهای فرسوده/ ۱۵ درصد جمعیت شهری استان در سکونتگاههای غیررسمی ساکن هستند
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با اعلام اینکه ۲۰ درصد جمعیت شهری استان در بافتهای فرسوده ساکن هستند، گفت: ۱۵ درصد جمعیت شهری لرستان نیز در سکونتگاههای غیررسمی ساکن هستند.
-
۱۳۹۶-۰۶-۳۰ ۰۸:۵۷
یک استاد دانشگاه مطرح کرد:
بازآفرینی بافت تاریخی با هدف رونق اقتصادی/ بافتهای تاریخی به معنای هویت یک جامعه هستند
به گفته یکی از استادان معماری دانشگاه تهران معماری، آینه تمام نمای جامعه است و از آن سو جامعه آینه معماری است، پس این هردو رو در روی همدیگر قرار میگیرند و یکدیگر را کامل میکنند. اگر معماری تمیز و زیبا باشد روح جامعه را تلطیف میکند و باعث سرزندگی و نشاط میشود.
-
۱۳۹۶-۰۶-۲۹ ۱۳:۰۹
گزارش تصویری: چند نما از خانه امامی کرمان
خانه کریم نژاد معروف به خانه امامی مربوط به دوره پلهوی در کرمان است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
-
۱۳۹۶-۰۶-۲۸ ۱۱:۱۶
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری راه و شهرسازی استان قم خبر داد:
سکونت ۶۵ درصد از جمعیت قم در ۵ گونه بافت ناکارآمد شهری
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: ۶۵ درصد از جمعیت قم در پنج گونه بافت ناکارآمد شهری زندگی میکنند.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۹ ۱۵:۲۷
مدیر شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان مرکزی خبر داد:
عقد قرارداد محدوده بازار تاریخی شهر نراق در استان مرکزی
اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی از انعقاد قرارداد پروژه طراحی شهری خیابان امام خمینی(ره) نراق (محدوده بازار تاریخی این شهر) خبر داد.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۰۷:۵۷
تختجمشید فرو مینشیند
استان فارس رتبه نخست فرونشست زمین در جهان را دارد تراز آب ایران، منفی ١٦درصد است خشکشدن قریبالقوع تالاب بختگان زندگی ٤٠درصد مردم استان فارس را دچار مشکلهای جدی میکند.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۳ ۰۹:۱۶
ایزدی در گفتگو با پایگاه خبری اعلام کزد:
رویکرد چشمگیر وزارت راه و شهرسازی در احیا بافت تاریخی/ تصویب سند حفاظت و باززندهسازی بافت تاریخی برای نخستین بار در کشور انجام گرفت/ تشریح و بررسی سیاستهای مواجهه با بافت ناکارآمد
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید براینکه وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم برای نخستین بار اقدام به تهیه سندی مبنی بر تعیین نحوه مواجهه و ساماندهی بافت ناکارآمد در کشور کرده است گفت: این سند بیان کننده اصول لازم در فرآیند برنامهریزی و طرحریزی در ساماندهی بافت تاریخی است و در وهله اول حفاظت و باززندهسازی این محدودهها را مورد توجه قرار میدهد.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۳ ۰۸:۵۹
حقشناس هشدار داد:
برخوردهای سودجویانه با خانههای تاریخی پایتخت
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران گفت: تعدادی از خانههای تاریخی شهر تهران که در بافت قدیمی هستند مورد تهاجم و برخوردهای سودجویانه قرار گرفتهاند.
-
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۱۰:۴۴
تحلیلی بر چگونگی معماری و پیوستگی شهرسازی ایرانی در فضاهای دیوانی و حکومتی/حکومت، معماری و مردم
حسین سلطانزاده، پژوهشگر حوزه معماری ایرانی، عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: سرزمین ایران جز نوار پیرامونی دریای مازندران و بالای رشته کوه البرز که فضاهایی سبز و خرم داشته، در ناحیههای مرکزی و جنوبی همواره با کمبود آب روبهرو بوده و فضای سبز نداشته است؛ بدین ترتیب باغ در فرهنگ ایرانی بهویژه در ناحیههای خشک و کویری فضایی زیبا، آرمانی و عالی بوده است؛ از همین رو است که واژههایی متنوع برای باغ در فرهنگ ما ساخته شده است.